@Parkolka rozmiar rodziców po urodzeniu, czasem nie ma nic do rzeczy i maluch płata figla
przykład: kobieta 2,7kg mężczyzna drobniutki 2,5kg, tak i ta kobieta kiedy już miała zostać mama nastawiła sie na małe dziecko - córka 3700 i 59cm, później syn 4300 63cm
Kiedy usłyszałam, że urodziła go naturalnie przy swoich niewielkich gabarytach bo 154cm wzrostu oniemiałam.
Koleżanka ostatnio też rodziła ponad 4kg usg nie wykazywało tak dużej wagi i nie bylo wskazan na Cc
Poogladam te śpiworki do spania. One są jakoś ocieplane jak kolderka? Czy tylko bawełna cieniutka, a pod to jakis cieplejszy pajacyk?
Młody od poczatku spal w pościeli i. Nigdy się nie nakrył, sądzę że 99% z nas tak spało i było bezpieczne. Naprawde dziecko może sie udusić pod kołderkA? System obronny podpowiada mi, że jak miał sile ja zarzucic to i w sytuacji zagrożenia ja skopie. Oczywiście należy unikać takich stresowych sytuacji! Ale z mlodym mialam problem w druga strone, śpiwór go denerwował, a pościel zawsze skopał, po kilku probach przykrycia go doszłam do wniosku, że woli byc odkryty i ubierałam mu jedynie długie śpiochy.