reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@jolen To może powinnaś się przejść do fizjoterapeuty? bo taki masaż też ciężko nazwać masażem, głównie uciskala poszczególne części kręgosłupa co trochę bolało, ale później zaskoczyłam ze stołu niemal jak łania [emoji6] przemysl sprawę, szkoda się męczyć.

@marta64 a używasz cukru? Wczoraj kupiłam w biedronce. Mało słodki ale zawsze to coś [emoji6] tyle że kosztuje 10 zł, ale był też krystol za 8

Zobacz załącznik 819676

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Herbatę slodze , aż się przejdę i kupię bo kokosowe może być dobre.

reklama
Ale produkujecie, zanim zdążę coś napisać to już tyyyyyyle postów :-)

@aqatam to chyba będę miała podobnie bo ja też nie słodzę, a jak słodzę to zamiennikami.

@paprotna żebym się dobrze czuła to bym pojechała po ten cukier bo cena dobra, a właśnie mi się skończył, kokosowy ma niski indeks glikemiczny wiec cukrzyk jeśli nie może sobie odmówić może z niego korzystać. Cukrzycy mogą używać też brzozowego cukru, ale z tym trzeba uważać bo jak ktoś jest nie przyzwyczajony/zaczyna używać to można dostać biegunki. Ja używam od dłuższego czasu trzcinowego i kokosowego np.do wypieków/konfitur jak muszę coś posłodzić. Brzozowego też używałam.

Ja mam głowę jakby mnie ktoś dobrze w nią czymś walnął. Na szczęście zawroty ustąpiły, ale
taka jestem nijaka.
Cukru w sumie niby prawie nie używam, ale herbatę rano z łyżka cukru muszę wypić.

Tym bardziej, że nie tyle chodzi o stanowisko co o stres (jestem przedstawicielem handlowym ) i ogólnie nie chodziłam na L4 nawet jak byłam chora to jak już coś brałam urlop
Ja w swojej karierze 7 letniej byłam 3 razy na zwolnieniu raz 3 dni, raz 5 dni :) więc nie mam sobie nic do zarzucenia. Ja pracuję w sklepie z ubraniami, dość ekskluzywnym, nie można siedzieć, trzeba stać i skakać wokół klienta. Praca po 11,5h na nogach,sprzątanie, odnoszenie góry ciuchów z przymierzalni, skakanie po drabinie na zapleczu, dostawy- kartony nawet po 50/60 kg etc. przerwa jedynie na jedzenie 2/3 razy po ok 15 minut, ciąża to żadna taryfa ulgowa, dałam zaświadczenie i od razu usłyszałam że 3h stojące które przewiduje kodeks jest nierealny, jedyne co, to nie stałam 11 h tylko 8h bo musieli mi skrócić czas pracy cała reszta bez zmian.

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

@jolen To może powinnaś się przejść do fizjoterapeuty? bo taki masaż też ciężko nazwać masażem, głównie uciskala poszczególne części kręgosłupa co trochę bolało, ale później zaskoczyłam ze stołu niemal jak łania [emoji6] przemysl sprawę, szkoda się męczyć.

@marta64 a używasz cukru? Wczoraj kupiłam w biedronce. Mało słodki ale zawsze to coś [emoji6] tyle że kosztuje 10 zł, ale był też krystol za 8

Zobacz załącznik 819676

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Wlasnie o tym myslalam od dluzszego czasu ;) to bedzie teraz dobry pomysl, trzeba sobie ulzyc ;)

Cześć :) Teraz codziennie będę zazdrościć Wam wizyt, ja nie wiem jak wytrzymam tyle czasu jeszcze.
Życzę powodzenia dziewczynki <3
Dziś czuję się nawet nawet, więc biorę się za ubranka, koszyk mojżeszka już leci z UK.
Wczoraj je przeglądałam, a mama dziś dzwoni i mówi że koszyk kupiła i wysłała. Matki wiedzą wszystko! Straszne to trochę :D

A ja mam dziś dzień leniucha! Tylko wstałam żeby zrobić sobie śniadanko i przebrać się i dalej leżę. Nawet mi się obiadu gotować nie chce.
Witaj w klubie :) mam to samo, przyodziałam dres i leże w wyrku, na szczęście obiad mam z wczoraj: karkówka w coca-coli ;) więc tylko odgrzac ;))

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Cukru w sumie niby prawie nie używam, ale herbatę rano z łyżka cukru muszę wypić.
U mnie zależy od dnia ;-) Czasami rano posłodzę, ale w dzień ogólnie nie. Ewentualnie wieczorem miodem lub syropem z malin. Cukier głównie jak coś piekę. I ten kokosowy jest właśnie fajny do wypieków.

Dla mnie smak i zapach jest taki hmm... karmelkowy lekko, kokosem to w sumie on nie pachnie, ale jest fajny. Coś jakby trochę pod palony cukier tak bym to określiła, ale polecam bardzo :)

Ja też mam dziś dzień lenia, wstałam, złapałam prysznic i leżakuje w salonie. I robię właśnie śniadanie ślimaczym tempem przez te nocne rewelacje.

Hej dziewczyny na ja juz po wizycie. Wszystko w porzadku,

Aczkolwiek znowu bylo plamienie przed wizyta! Wczoraj caly dzien nic, i dzisiaj poszlam u lekarza do toalety oddac mocz do kubeczka, dokonczylam reszte do muszli, podtarlam sie i mialam rozowy papier :( lzy w oczach....
lekarz obejzal wszystko i nie zauwazyl niczego niepokojacego. Prawdopodobnie to krwawienie z szyjki jest, aczkolwiek nic groznego. Po prostu jest duze przekrwienie narzadow i dlatego. Kazal sie nie przejmowac. USG zrobione dzecina pomierzona.

Mnie jednak nie daje spokoju to, bo w poprzednich dwoch moich ciazach nie bylo nigdy krwawienia :( Dlatego jutro umowilam sie dodatkowo na wizyte do innego lekarza do konsultacji, do Polaka. Co prawda musze 80 km w 1 strone jechac, ale wole spanikowac niz potem pluc sobie w brode.

reklama
Do góry