reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mam pytanie do dziewczyn które już miały lub będą miały połówkowe badanie.
Ja będę robić prywatnie w Invicta (Gdańsk) i koszt badania to 210zl za badanie + 90 zł za płytkę z badaniem.
Ile u Was to kosztuje?

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji33] ale drogie są te badania. Ja nie pomogę bo mam to w ramach pakietu z medicoveru tyle że bez płyty.

reklama
Ja już po badaniu :) Trafiłam na bardzo fajną Panią doktor, najpierw wszystko pokazała i wytłumaczyła, a potem dopiero robiła pomiary. Mała leży sobie poprzecznie, waży 432g i z USG jest całe 2 dni starsza. Wszystko prawidłowo się rozwija, na swoim miejscu. Dziewczynka potwierdzona, można szaleć z jednorożcami :) Łożysko na przedniej ścianie, nic się nie odkleja, szyjka zamknięta, prawie 4 cm.
Moje badania krwi i moczu też wyszły w miarę. Tylko erytrocyty we krwi w dolnej granicy, nawet niewiele bakterii w moczu, a jak na mnie to godne podziwu.
@Karla90 ja płaciłam 220 zł, bez płytki w salve.

ZUS kontroluje, bo nie ma kasy... szukają gdzie mogą. Podobno nawet KRUS mają wcielać do ZUSu, tak z plotek ostatnio usłyszałam. Ja staram się nie jeździć, co najwyżej weekend na wsi u teściowej.

Połowy co przeczytałam to już zapomniałam do czego chciałam się odnieść. Też miałam słabą noc, coś nie mogłam spać i nieprzytomna wstałam.

Załączniki

• 20+4.01.jpg
    20+4.01.jpg
    67,3 KB · Wyświetleń: 76
  • 20+4.02.jpg
    20+4.02.jpg
    54,5 KB · Wyświetleń: 75
Biedna jesteś z tą pracą[emoji8] nie odezwała się, nawet na priv do Niej pisałam. Ale kiedyś mówiła, ze bedzie zajęta [emoji6] @Agi.aguullka w Niemczech

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

No cóż, czasem bym chciała odpocząć, ale narzekać nie mogę, moje spóźnienia nikomu nie przeszkadzają, więc jeszcze daję radę ;)
No i to, że coś będę mogła oszczędzić na późniejsze wydatki też mnie do pracy mobilizuje.

Wczorajsza bezsenność uzmysłowiła mi, dlaczego tak zwlekam z zakupami dla dziecka. Po prostu czekam, aż zaczniemy załatwiać szafy, bo na razie mamy wciąż mnóstwo kartonów i pokój dziecięcy to na razie graciarnia. Szkoda, że jak przychodzi weekend to nie mam siły na nic, tylko na odpoczywanie. Ale może jak M wróci to się wreszcie zmobilizujemy i kogoś do zrobienia zabudowy znajdziemy.

A, dzięki, to mam nadzieję, że wszystko u Bbubbki w porządku.

Dzień dobry, choć noc miałam okropną... od 2 w nocy do 5 nie spałam, zupełnie nie wiem co mi było, wstałam, zrobiłam sobie melisę, i nic. Spóźniłam się godzinę do pracy, bo wstać rano po prostu nie mogłam. Ale humor mi dopisuje, bo i w środku nocy i od rana mam bobo dancing disco! Ale cudownie czuć takie miziania i pukania :)

Ten cukier kokosowy używam do pieczenia. Całkiem dobry.

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych "masowych" wizytach! :) Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe!
@Agi.aguullka dobrze, że sprawdzisz u drugiego lekarza. Ty mieszkasz w Niemczech, tak?

A czy @bbubbka się odezwała po połówkowym? Może mi gdzieś umknęło.
Tak mieszkam w Niemczech.

reklama
Ja już po badaniu :) Trafiłam na bardzo fajną Panią doktor, najpierw wszystko pokazała i wytłumaczyła, a potem dopiero robiła pomiary. Mała leży sobie poprzecznie, waży 432g i z USG jest całe 2 dni starsza. Wszystko prawidłowo się rozwija, na swoim miejscu. Dziewczynka potwierdzona, można szaleć z jednorożcami :) Łożysko na przedniej ścianie, nic się nie odkleja, szyjka zamknięta, prawie 4 cm.
Moje badania krwi i moczu też wyszły w miarę. Tylko erytrocyty we krwi w dolnej granicy, nawet niewiele bakterii w moczu, a jak na mnie to godne podziwu.
@Karla90 ja płaciłam 220 zł, bez płytki w salve.

ZUS kontroluje, bo nie ma kasy... szukają gdzie mogą. Podobno nawet KRUS mają wcielać do ZUSu, tak z plotek ostatnio usłyszałam. Ja staram się nie jeździć, co najwyżej weekend na wsi u teściowej.

Połowy co przeczytałam to już zapomniałam do czego chciałam się odnieść. Też miałam słabą noc, coś nie mogłam spać i nieprzytomna wstałam.
Duża już ta twoja córcia. Który to tc? 22? Super że wszystko ok. Ja prenatalne mam dopiero 4.09 i już mi ciężko wytrzymać do tej wizyty. Muszę się czymś zająć, żeby jakoś o tym nie myśleć.

Do góry