reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Z tym zusem to w ogóle jakieś przegięcie. Przecież wiadomo że żadna z nas nie robi tego złośliwie tylko dba o zdrowie swojego dziecka, niektóre z nas bardzo długo wyczekiwanego. Niech ścigają tych co wyludzaja renty, albo chodzą co chwilę na l4 z powodu byle kataru, albo w ogóle nie są chorzy i sobie jeszcze dorabiaja. Ja przez 7 lat chodziłam na l4 tylko wtedy kiedy nie było innego wyjścia: angina, zapalenie krtani z utratą głosu, zabieg chirurgiczny. Często do pracy chodziłam podziebiona i wyczekiwałam weekendu żeby się podkurowac żeby nie musieć iść na zwolnienie... chore to ale cóż. Zawsze można iść do pracy i nie narzekać na ograniczenie wolności przez ZUS;)
Jak mówisz, przegięcie bo płaci się podatki, składki, płacą: rodzice, dziadki, rodzeństwo, mąż, Ty a później jak zachodzisz w ciąże to Cię kontrolują, sprawdzają itd. a Ty robisz to przecież z troski o ich nowego podatnika-płatnika :D

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak mówisz, przegięcie bo płaci się podatki, składki, płacą: rodzice, dziadki, rodzeństwo, mąż, Ty a później jak zachodzisz w ciąże to Cię kontrolują, sprawdzają itd. a Ty robisz to przecież z troski o ich nowego podatnika-płatnika :D

Ja to się narazie tym nie ryje i nie zawracam głowy. Jak przyjdą to będę się martwić. Żebym tylko sobie nie wywołała wilka z lasu...

Ja dzisiaj znów kiepska noc... o 3 mąż mnie sprowadzał za rękę do toalety na siku bo miałam takie zawroty głowy, że wszystko wirowało... napiłam się Coli i trochę przeszło, ale do rana już nie spałam. Jeszcze żołądek mnie pobolewał. Mąż pracuje z domu z tej okazji, a ja dalej w łóżku. Chyba dzisiaj nie wstaje. Do tego wieczorem zaczął mnie boleć brzuch jak na miesiączkę, w nocy jeszcze do tego żołądek. Teraz jest lepiej, ale ten mój brzuch mnie coś pobolewa, ale znam już to uczucie. O 7 wstałam już sama do toalety, ale spałam już z miską przy łóżku dla swojego psychicznego komfortu. Moja gin dziś przyjmuje więc gdyby coś zawsze mogę podjechać.

Tak czytam... i nasuwa mi się myśl- że same się momentami nakręcamy :-) Miałam to samo na początku, teraz też, ale w mniejszym stopniu jak mnie ochrzaniać zaczął mąż. Postanowiłam zaufać lekarzowi i nie czytać wujka Google bo można zwariować. To samo tyczy się forum itp wpisów bo organizm organizmowi nie równy każda z nas jest inna, więc można napisać o sobie, ale nikt nie powinien tego brać za wzór. Najważniejsze to kontakt z lekarzem!

Ja nie wiem ile mierzy moja szyjka i dopóki lekarz mówi, że jest zamknięta, ładna, śluz prawidłowy i długa to nie wnikam :-)

Co do cukrzycy i tsh, bardzo dużo kobiet to ma. Oczywiście trzeba pilnować, ale nie wolno panikować póki jesteście pod opieką lekarza. To na prawdę nie wyrok. Trzeba być dobrej myśli.

Bóle pośladka od kości ogonowej to u mnie normalka, albo bóle w nodze/udzie. Gin mówi, że tak może być. Dlatego najlepiej opisać sprawę lekarzowi na wizycie :)

Ja np też za każdym razem panikuje o wyniki i w sumie boje się co będzie. Już dużo jest za nami, jeszcze sporo przed nami, ale musimy być dobrej myśli mimo wszystko!

Gratuluje udanych wizyt, sama nie mogę się doczekać już swojej. @xssenia trzymam kciuki za Ciebie i za męża! Trzeba być dobrej myśli, musisz myśleć o sobie i o maluchu, odpoczywaj i wspieraj męża. Wiem, że to ciężkie, ale znam podobne przypadki i sytuacja się stabilizowała :*

Miłego dnia!

Boli mnie ten lewy bok az daje na posladek. Co jest kurna
emoji53.png

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Mnie tak ostatnio bolał cały
No tak pewnie masz rację. Dzisiaj będę dzwonić dopiero umawiać bo wczoraj pozno wróciłam i nie było już jak załatwić.
Mi jak gin zakładała kartę ciąży to pytała o choroby w rodzinie i ja na to że teściowa ma cukrzycę a ona do mnie że teściowa to nie moja rodzina więc spokojnie.

@jolen To może powinnaś się przejść do fizjoterapeuty? bo taki masaż też ciężko nazwać masażem, głównie uciskala poszczególne części kręgosłupa co trochę bolało, ale później zaskoczyłam ze stołu niemal jak łania [emoji6] przemysl sprawę, szkoda się męczyć.

@marta64 a używasz cukru? Wczoraj kupiłam w biedronce. Mało słodki ale zawsze to coś [emoji6] tyle że kosztuje 10 zł, ale był też krystol za 8

DSC_0501.JPG

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• DSC_0501.JPG
    DSC_0501.JPG
    31,6 KB · Wyświetleń: 332
Ale produkujecie, zanim zdążę coś napisać to już tyyyyyyle postów :-)

@aqatam to chyba będę miała podobnie bo ja też nie słodzę, a jak słodzę to zamiennikami.

@paprotna żebym się dobrze czuła to bym pojechała po ten cukier bo cena dobra, a właśnie mi się skończył, kokosowy ma niski indeks glikemiczny wiec cukrzyk jeśli nie może sobie odmówić może z niego korzystać. Cukrzycy mogą używać też brzozowego cukru, ale z tym trzeba uważać bo jak ktoś jest nie przyzwyczajony/zaczyna używać to można dostać biegunki. Ja używam od dłuższego czasu trzcinowego i kokosowego np.do wypieków/konfitur jak muszę coś posłodzić. Brzozowego też używałam.

Ja mam głowę jakby mnie ktoś dobrze w nią czymś walnął. Na szczęście zawroty ustąpiły, ale
taka jestem nijaka.

reklama

Tym bardziej, że nie tyle chodzi o stanowisko co o stres (jestem przedstawicielem handlowym ) i ogólnie nie chodziłam na L4 nawet jak byłam chora to jak już coś brałam urlop

Do góry