reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja mam chodzące zwolnienie ale i tak staram się siedzieć w domu jak najwięcej, przynajmniej do 15/16 :D jak mowisz, też wyjdę do sklepu itp. ale też zawsze staram się brać paragony żeby mieć podkładkę :)

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom
A jak myślicie można wyjść z dzieckiem na plac zabaw? Przeszło by takie tłumaczenie?

reklama
A jak myślicie można wyjść z dzieckiem na plac zabaw? Przeszło by takie tłumaczenie?
Chyba lepiej powiedzieć, że poszłaś do sklepu ale nie wzielas paragonu albo nie było akurat tego czego potrzebujesz [emoji14] bo do takiego czegoś mogliby się przyczepić, ja tak myślę ale nie mam nikogo w zusie :(

Albo po prostu spałaś/brałaś prysznic i nie słyszałaś że ktoś puka, dzwoni [emoji14]

Teoretycznie, dziecko musisz odebrać ze szkoły bo nie będzie tam nocować ale plac zabaw to już nie wiem, chyba że mówisz, że to spacer a masz chodzące zwolnienie to powinno przejść :)

Teoretycznie, dziecko musisz odebrać ze szkoły bo nie będzie tam nocować ale plac zabaw to już nie wiem, chyba że mówisz, że to spacer a masz chodzące zwolnienie to powinno przejść :)

Czyli pewnie będzie zależało od osoby która kontroluje jak będzie mieć dobry dzień to przejdzie :D

Chyba lepiej powiedzieć, że poszłaś do sklepu ale nie wzielas paragonu albo nie było akurat tego czego potrzebujesz [emoji14] bo do takiego czegoś mogliby się przyczepić, ja tak myślę ale nie mam nikogo w zusie :(

Z tym zusem to w ogóle jakieś przegięcie. Przecież wiadomo że żadna z nas nie robi tego złośliwie tylko dba o zdrowie swojego dziecka, niektóre z nas bardzo długo wyczekiwanego. Niech ścigają tych co wyludzaja renty, albo chodzą co chwilę na l4 z powodu byle kataru, albo w ogóle nie są chorzy i sobie jeszcze dorabiaja. Ja przez 7 lat chodziłam na l4 tylko wtedy kiedy nie było innego wyjścia: angina, zapalenie krtani z utratą głosu, zabieg chirurgiczny. Często do pracy chodziłam podziebiona i wyczekiwałam weekendu żeby się podkurowac żeby nie musieć iść na zwolnienie... chore to ale cóż. Zawsze można iść do pracy i nie narzekać na ograniczenie wolności przez ZUS;)

reklama
Do góry