reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Hej dziewczyny na ja juz po wizycie. Wszystko w porzadku,

Aczkolwiek znowu bylo plamienie przed wizyta! Wczoraj caly dzien nic, i dzisiaj poszlam u lekarza do toalety oddac mocz do kubeczka, dokonczylam reszte do muszli, podtarlam sie i mialam rozowy papier :( lzy w oczach....
lekarz obejzal wszystko i nie zauwazyl niczego niepokojacego. Prawdopodobnie to krwawienie z szyjki jest, aczkolwiek nic groznego. Po prostu jest duze przekrwienie narzadow i dlatego. Kazal sie nie przejmowac. USG zrobione dzecina pomierzona.

Mnie jednak nie daje spokoju to, bo w poprzednich dwoch moich ciazach nie bylo nigdy krwawienia :( Dlatego jutro umowilam sie dodatkowo na wizyte do innego lekarza do konsultacji, do Polaka. Co prawda musze 80 km w 1 strone jechac, ale wole spanikowac niz potem pluc sobie w brode.
Nie dobrze, że tak... ale chociaż dobrze że lekarz Cię obejrzał. Jutro masz kolejka wizytę więc bądź dobrej myśli :* Trzymam kciuki! I odpoczywaj dużo!

reklama
Ale produkcja od rana [emoji4]

Powodzenia wszystkim dziewczynom [emoji4] dzisiaj znowu wysyp wizyt, wspaniale!

Ja dopiero wróciłam od rodziców, okrutnie się nie wyspałam, bo wersalka w moim pokoju nie przewiduje spania w dwie osoby a już na pewno nie z tak potężnym mężczyzną jakim jest mój m [emoji6] ale nie narzekam, bo ja teraz mogę leżeć a m jak rano wyszedł do pracy tak wróci dopiero w piątek wieczorem [emoji20] muszę coś dobrego ugotować i mu podrzucić, na pocieszenie [emoji16]

Właśnie wczoraj gin mi zlecił do następnej wizyty ogtt i już mnie muli na samą myśl. Uwielbiam słodkie ale herbaty czy kawy nie słodzę w ogóle. Jak moja mama poslodzi sobie pół łyżeczki to ja to wyczuje i mi nie smakuje. Naprawdę nie wiem jak przelkne taki ulepek [emoji14]

No i chyba skończył się mój jedzeniowy ciąg a przynajmniej taką mam nadzieję!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny na ja juz po wizycie. Wszystko w porzadku,

Aczkolwiek znowu bylo plamienie przed wizyta! Wczoraj caly dzien nic, i dzisiaj poszlam u lekarza do toalety oddac mocz do kubeczka, dokonczylam reszte do muszli, podtarlam sie i mialam rozowy papier :( lzy w oczach....
lekarz obejzal wszystko i nie zauwazyl niczego niepokojacego. Prawdopodobnie to krwawienie z szyjki jest, aczkolwiek nic groznego. Po prostu jest duze przekrwienie narzadow i dlatego. Kazal sie nie przejmowac. USG zrobione dzecina pomierzona.

Mnie jednak nie daje spokoju to, bo w poprzednich dwoch moich ciazach nie bylo nigdy krwawienia :( Dlatego jutro umowilam sie dodatkowo na wizyte do innego lekarza do konsultacji, do Polaka. Co prawda musze 80 km w 1 strone jechac, ale wole spanikowac niz potem pluc sobie w brode.
Będzie dobrze :*

Powodzenia dziewczyny !

Moja córka zrobiła mi dziś pobudkę przed 6. Wstałam nieżywa i nawet kawa nie pomogła.
Mnie tez boli pośladek-ból jest największy kiedy muszę się podnieść z pozycji leżącej. Podobno to macica uciska jakiś nerw. Momentami miałam wrażenie ze to nerka ale znam ból nerek i raczej to nie to.

Moja córka dorasta. Zamknęła się w pokoju na kucaka i jak chciałam wejść to powiedziała bye bye mama i machając ręka kazała mi wyjść. Potrzebował zrobić w samotności dwójkę [emoji12]

Co do wyprawki to wózek i fotelik z baza już mam, muszę dokupić tylko gondole. Koszyk mojżeszowy i pierwsze trzy pary pajaców w najmniejszym rozmiarze newborn i trzy w rozmiarze 0-3 month tez.
Wiec mogę rodzic. Tfu, tfu mogę rodzic za 18 tygodni.

Czekam dziś na moja poduchę do spania.

Wybaczcie dziewczyny ze czasem nie wypowiadam się na tematy o dolegliwościach lub waszych smutkach ale po prostu ciężko mi wypowiadać się na temat którego nie znam wiec i tak nie pomogę. Co nie znaczy ze nie przejmuje się tym i naprawdę bardzo wam współczuje.

Buziaki

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ból w pośladkach tez odczuwam, zarówno w lewym i prawym jak wstaje z pozycji siedzącej/leżącej i jak np schylam się. Ból nie promieniuje nigdzie, ani w górę ani w dół, tylko taki jakby mięsień w pośladku boli, coś jak skurcz (?).

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry, choć noc miałam okropną... od 2 w nocy do 5 nie spałam, zupełnie nie wiem co mi było, wstałam, zrobiłam sobie melisę, i nic. Spóźniłam się godzinę do pracy, bo wstać rano po prostu nie mogłam. Ale humor mi dopisuje, bo i w środku nocy i od rana mam bobo dancing disco! Ale cudownie czuć takie miziania i pukania :)

Ten cukier kokosowy używam do pieczenia. Całkiem dobry.

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych "masowych" wizytach! :) Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe!
@Agi.aguullka dobrze, że sprawdzisz u drugiego lekarza. Ty mieszkasz w Niemczech, tak?

A czy @bbubbka się odezwała po połówkowym? Może mi gdzieś umknęło.

Cześć dziewczyny! Nie udzielałam się na forum od kilku miesięcy (w zasadzie udzielałam się tylko na początku :p) . Niestety, miałam swoje "wzloty i upadki". Mimo wszystko Was podczytuje i trzymam mocno kciuki.

U mnie najprawdopodbniej dziewczynka :) (starszam z USG niz to wynika z OM), ale czekam na potwierdzenie na połówkowych - 28.08.

Miłego dnia!
Hej[emoji6] zapraszam do naszego kalendarza[emoji6] https://www.babyboom.pl/forum/index.php?threads/88794/

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Mam pytanie do dziewczyn które już miały lub będą miały połówkowe badanie.
Ja będę robić prywatnie w Invicta (Gdańsk) i koszt badania to 210zl za badanie + 90 zł za płytkę z badaniem.
Ile u Was to kosztuje?

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry, choć noc miałam okropną... od 2 w nocy do 5 nie spałam, zupełnie nie wiem co mi było, wstałam, zrobiłam sobie melisę, i nic. Spóźniłam się godzinę do pracy, bo wstać rano po prostu nie mogłam. Ale humor mi dopisuje, bo i w środku nocy i od rana mam bobo dancing disco! Ale cudownie czuć takie miziania i pukania :)

Ten cukier kokosowy używam do pieczenia. Całkiem dobry.

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych "masowych" wizytach! :) Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe!
@Agi.aguullka dobrze, że sprawdzisz u drugiego lekarza. Ty mieszkasz w Niemczech, tak?

A czy @bbubbka się odezwała po połówkowym? Może mi gdzieś umknęło.
Biedna jesteś z tą pracą[emoji8] nie odezwała się, nawet na priv do Niej pisałam. Ale kiedyś mówiła, ze bedzie zajęta [emoji6] @Agi.aguullka w Niemczech

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry