reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Niestety to wiem i ważę się zawsze rano naczczo i po dwojeczce :D
U lekarza gorzej bo wizyta wieczorem to waga może duuuuzo skoczyć
No u mnie tak właśnie jest. W domu na wadze 75 a u lekarza było 77. Ale wizytuje ok 14-15. Po obiedzie, butli wody mineralnej to nie ma się co dziwić że taka różnica. Niestety w karcie jest ta waga co u lekarza:(

reklama
Witajcie ponownie :-)
Śpieszę napisać że po dzisiejszej wizycie u położnej i ginekologa wszystko w jak najlepszym porządku. Mała rośnie i podczas badania pokazała dziś co potrafi i jak pięknie fika koziołki.
Pozdrawiamy razem z Olą (decyzja zapadła co do imienia ;-) )
Super, że Ola zdrowa i aktywna:)

Cześć dziewczyny :)
nadrobiłam, ale było mega ciężko :D poświęciłam na to pewnie większość drzemki córki, więc teraz tylko czekam aż ją usłyszę :blink:

-Ja też kiedyś bardzo dużo czytałam, ostatni raz przed wyjazdem na porodówkę :happy: nawet już w drodze w ręku trzymałam książkę, pewna że dokończę albo w trakcie albo po, o ja głupia :-D:-D:-D

-Wczoraj moja sąsiadka, która jest na podobnym etapie ciąży miała wizytę (bardzo nastawiła się na drugą córeczkę i jej starsza córcia wszystkim mówiła, że będzie miała siostrę) i okazało się, że na 100% chłopiec... mówi że musi to przetrawić i że łatwo mi ją pocieszać skoro u nas udało się tak jak marzyliśmy...
-My ciągle myślimy nad imieniem, nawet nasza roczna córeczka ,,losowała" imię dla siostry, jak wyciągneła nie to co nam podpasowało to robiliśmy od nowa :-) :)

Powodzenia wszystkim wizytującym i miłego dnia !

Cześć dziewczyny :)
nadrobiłam, ale było mega ciężko :D poświęciłam na to pewnie większość drzemki córki, więc teraz tylko czekam aż ją usłyszę :blink:

-Ja też kiedyś bardzo dużo czytałam, ostatni raz przed wyjazdem na porodówkę :happy: nawet już w drodze w ręku trzymałam książkę, pewna że dokończę albo w trakcie albo po, o ja głupia :-D:-D:-D

-Wczoraj moja sąsiadka, która jest na podobnym etapie ciąży miała wizytę (bardzo nastawiła się na drugą córeczkę i jej starsza córcia wszystkim mówiła, że będzie miała siostrę) i okazało się, że na 100% chłopiec... mówi że musi to przetrawić i że łatwo mi ją pocieszać skoro u nas udało się tak jak marzyliśmy...
-My ciągle myślimy nad imieniem, nawet nasza roczna córeczka ,,losowała" imię dla siostry, jak wyciągneła nie to co nam podpasowało to robiliśmy od nowa :-) :)

Powodzenia wszystkim wizytującym i miłego dnia !
Mi się marzy chłopak i dzisiaj właśnie zaczęłam mieć leki zw jeśli okaże się że dziewczynka to będę w jakimś stopniu rozczarowana [emoji20] ogólnie wiadomo żeby zdrowe było ale fajnie by było gdyby. .

Mi tez marzył się chłopak. Zawsze mówiłam że chce mieć urwiska, który będzie skakał po drzewach;) no i z tego co pokazało ostatnio USG marzenie się spełniło. M mówił na początku że chce córeczkę, a później jak już się okazało że dzidzia ma siusiaka to przyznał się że tak tylko mówił, zęby nie było później rozczarowania a w głębi serca chciał synka. A ja od początku czułam że pod sercem noszę synusia:) teraz najważniejsze żeby był zdrowy.

Trzymam kciuki i czekam na same dobre wieści :)
Też mam dziś wizytę ale u dentysty, za to już mnie nosi za jutrem.
Dziś się ważyłam i +1 kg od zeszłego tygodnia. Ogólny bilans +4,5 kg. Dobrze, że na razie wszystko idzie w brzuch i cycki.
Ja to nawet nie mogę jeść dużych porcji, bo zaraz źle się czuje. Nawet zjedzenie małej porcji zajmuje mi duuużo czasu.
My z B chcieliśmy synka jeszcze przed staraniami, jakieś 3 tygodnie temu okazało się, że jednak prawdopodobnie będzie dziewuszka i jakoś szoku nie było i tak będzie kochane i rozpieszczane. Jutro mam nadzieje na potwierdzenie płci :)

Ja mam 4 kg na plusie odkąd jestem w ciąży, ale przed takie głupie 5 kg sobie wrzuciłam, wiec na pewno to będę chciała zgubić
Lekarz mnie na L4 wysyła :( za tydzień mam przyjść po zwolnienie . Dostałam luteine
Na szczęście dzidzia ok, serduszko bije i ma 16 cm
To super! Dlaczego luteina? Coś z szyjką? Odpoczniesz[emoji8]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

reklama
Ja mam 4 kg na plusie odkąd jestem w ciąży, ale przed takie głupie 5 kg sobie wrzuciłam, wiec na pewno to będę chciała zgubić
Lekarz mnie na L4 wysyła :( za tydzień mam przyjść po zwolnienie . Dostałam luteine
Na szczęście dzidzia ok, serduszko bije i ma 16 cm
Idź na zwolnienie i nie miej z tego powodu wyrzutów sumienia. I tak długo dałaś radę w pracy. Toć za chwilę 6 miesiąc:) pracujesz, płacisz uczciwie składki, pewnie wcześniej nie chodziłaś na l4 z byle kataru, więc ci się należy:) pracodawca jak mądry to też to zrozumie

Do góry