reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Witaj, a robiłaś siuskowy test czy z krwi betę? Może zrób betę, te siuskowe mogą nie wyjść jak ciąża jest młodsza, a beta powinna już coś pokazać :)
Trzymam kciuki :*
siusiany test robilam jakies 3 dni temu , jedyne co sie pokazalo to biala kreska ale to po okolo 30 min, bety nie robiłam, mąz kazał się wstrzymac jeszcze do piatku ;( siedze jak na szpilkach chciałabym aby się w koncu udało . a tobie po jakim czasie wyszedł test siusiany ?

reklama
Mi wyszedł szybko, dwa dni przed okresem blada kreska, w dniu okresu mocniejsza. Ale wcześniej zrobiła betę bo czułam, że zaskoczyło i w 24 DC już wyszła pozytywna, po 48h wzrosła o prawie 500%, więc już byłam pewna, że zaskoczyło.
Podziwiam, ja bym nie wytrzymała bez bety, zresztą te robiłam też bez wiedzy męża, bo czułam coś na rzeczy, jak dostałam wyniki wieczorem to się pyta co się dzieje, to mówię że chyba w ciąży znowu jesteśmy.

Mi wyszedł szybko, dwa dni przed okresem blada kreska, w dniu okresu mocniejsza. Ale wcześniej zrobiła betę bo czułam, że zaskoczyło i w 24 DC już wyszła pozytywna, po 48h wzrosła o prawie 500%, więc już byłam pewna, że zaskoczyło.
Podziwiam, ja bym nie wytrzymała bez bety, zresztą te robiłam też bez wiedzy męża, bo czułam coś na rzeczy, jak dostałam wyniki wieczorem to się pyta co się dzieje, to mówię że chyba w ciąży znowu jesteśmy.
moze i bym zrobiła , ale chyba najbardziej boje sie rozczarowania kolejnego.. a jak okres sie nie pojawia to zawsze mała nadzieja jest :) trzymajcie kciuki za mnie ;* z kalenarza wychodzilo by 5tc i 5 dni . ale wydaje mi sie ze juz dawno test by cos wykazał

ja tydzien przed okresem zaczelam byc strasznie nerwowa (maz mowil ze gryze) i poplakalam sie raz z nerwow, doslownie jak nie ja i to mi dalo do myslenia ze chyba cos zaskoczylo ;)

@astrakowska2017 trzymam kciuki, ciąża może być też młodsza, jesli się przesunęła i owulacja, więc jeszcze nic straconego :) a testy są różnej czułości, robiłaś jeden, czy kilka różnych firm? Z córką taki strumieniowy wyszedł bladziutki w pierwszym dniu okresu, a teraz miałam takie płytkowe i pokazały szybciej i mocniejsza kreskę

@astrakowska2017 trzymam kciuki! I podziwiam za cierpliwość :) Ja w dniu spodziewanego okresu zrobiłam pierwszy test i robiłam dalej codziennie przez kilka dni, żeby się upewnić, że nie wymyśliłam sobie tej drugiej kreseczki :)
Właśnie robię sobie spaghetti, straszną mam ochotę, ale pewnie później czeka mnie dłuższa rozmowa z kibelkiem.. Cóź, mam nadzieję, że będzie warto :-D

Hej!

Widzę, że nas przybywa :-)

@InezkaK bardzo mi przykro ;-( trzymaj się kobietko!

@Kate.0oo trzymam kciuki żeby było dobrze, nerwy nic nie pomogą. Dużo spokoju! Trzeba być dobrej myśli.

Ja właśnie wróciłam do domu. Pogoda jest cudowna. Przeszła mi ochota na mięso, dzisiaj musiałam wyjść z mięsnego bo na widok mięs... jeszcze mnie muli na samą myśl. Na prawdę podziwiam mojego męża, że ze mną wytrzymuje... aż mi chłopaka szkoda :D Mam za to mega ochotę na grzanki i na makaron z serem :p

Co to testu... ja robiłam jakieś 6 dni przed i nic, a za dwa dni rano kiepsko się poczułam i zrobiłam znów mimo, że obiecywałam sobie, że koniec z testami przed terminem @. 4 dni przed @ wyszła ładna druga kreska. Potem zrobiłam betę, a za 2 dni kolejną. Potem nie dostałam @ po raz pierwszy w moim życiu bo zawsze wszystko było jak w zegarku więc to było jednoznaczne... :-) Więcej bety nie robiłam i nie robię bo pani tak mnie kuła, że pierwszy raz w życiu myślałam, że odlecę. Aż mam stracha przed tymi badaniami zleconymi przez lekarza... Wtedy z bety wychodził 3-4 tydzień, a robiłam ją przed terminem spodziewanej @. Zapisałam się do ginekologa i na badaniu za 2 tygodnie od bety wyszło, że to 5 tydzień.

@monia_123 ja robiłam jeszcze jeden test po terminie spodziewanej miesiączki i po powrocie z majówki bo został mi w zapasie jeszcze jeden żeby sprawdzić przed wizytą u gina dla samej siebie czy to jednak prawda i wtedy nie minęło chyba 10 s i wyszła mega wyraźna, gruba i czerwona druga krecha :-)

Ostatnia edycja:
Keses w takim razie powodzenia na jutrzejszej wizycie ;)

Lusianna gratuluje ;)

Astrakowska trzymam kciuki aby to była ciąża &&

Co do testów robiłam dwa dni przed spodziewana @ i była bladziucha, wiec postanowiłam ze jaj @ nie przyjdzie to zrobie w ten dzień i była juz widoczna kreska ;)

Owulacje zawsze mam 2 tyg przed miesiączka i strzał był jeden wiec termin z @ i usg prawie sie pokrywa ;)

Monia tez dzis zrobiłam spagheti ale nie tknęłam, nie przejdzie mi przez gardło...

Monia the best [emoji23] mi maz groził ze mnie z domu wyzuci za kupowanie i robienie testów [emoji23] wiec nie odważyłam sie 20 kupować ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Też kilka razy robiłam test, pierwszy w dniu spodziewanej @ i druga kreseczka wyszła blada, na drugi dzień to samo. Kolejne dwa robiłam chyba 4 dni później i wtedy już wszystko było mocno widoczne. Bety nie robiłam, za to byłam u lekarza.

Do góry