reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Rozumiem Cię doskonale, tylko pomyśl co się działo kiedy nie było szczepionek i jaka była umieralność wśród dzieci. Tak źle i tak niedobrze, niema tu złotego środka niestety...
Co do szczepień, wiem, że wiele zmieniło się od 30 lat ale ja jestem przykładem osoby, która nie została w porę zaszczepiona na świnkę(z tego co mama mówiła lekarz zadecydowała że będę szczepiona później) i zachorowałam tak poważnie, że powiklaniem było klebkowe zapalenie nerek. Sama jeszcze nie wiem jak my będziemy szczepic, ale wydaje mi się że szczepienie to chyba mniejsze zło.

reklama
Ja mlodego szczepilam tylko wymaganymi szczepionkami bez pneumokokow i bez rota. Wszystkie szczepionki byly o czasie i zero powikłań. Ostatnia szczepionkę ta po 5rz byl zaszvzepiony po 6rz bo chorował a pozniej w przychodni nie było szczepionki. Moim zdaniem nie ma.co sie spieszyc ze szczepieniem. Jezeli sa widelki wiekowe to lepiej szczepic jak najpozniej. Ale szczepic. To tylko moje zdanie. Kazda zrobi jak uwaza bo to temat rzeka.

Dlatego wlasnie w Anglii podaja szczepionke przeciwko krztuscowi po 20 tygodniu ciazy by chronic dziecie w pierwszych miesiacach zycia zanim samo dostanie szczepionke. Ciagle mialam dylemat czy sie na nia decydowac ale mysle ze jednak tak skoro jest tutaj wieksze ryzyko zachorowan. Ale masz racje te szczepionki chronia na kilka dobrch lat ale nie na car zycie

Mnie ze względu na to ze dziecko urodzi się zima zaproponowali również szczepienie na grypę-i tez nie wiem co robić...

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

@malinka1000 ja podejrzewam ze u mojej starszej corki szczepienie odblokowalo uszkodzonu gen i zachorowala na hashimoto i cukrzyce. Robilysmy mmr i po ok. 1 mcu zaczela duzo pic itd... ze mam gluko w domu to bardzo szybko wykrylismy cukrzyce, w klinice brali pod uwage jeszcze infekcje ale szczegolowe badania potwierdzily diagnoze.

Jednakze szczepimy sie dalej, pomimo ze w Niemczech, gdzie mieszkamy szczepienia sa nieobowiazkowe. Ale wszystko z glowa. Ponadto, co raz wiecej u nas uchodzcow z roznych egzotycznych krajow, i oni przywoza ze soba choroby, ktore w europie juz prawie niewystepowaly.

A dziś na usg wszystko dobrze, mały rośnie, trochę się wiercił, ale nie dużo, głównie łapkami machał.
[emoji4]
Szyjka sprawdzona "manualnie" i na usg, wymaz pobrany.
Lubię tego mojego gina, taki konkretny jest, może ciut surowy, ale w sumie dobrze się z nim gada.
Poleca mi nospę i magne b6, bo często twardnieje mi macica. Mówi, że to częsta przypadłość u szczupłych kobiet.

Wracam do łóżka, bo za krótko spałam!

Miłego weekendu kobietki!
nospy jak nie musisz to nie bierz. Ja musiałam ale to świństwo

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja w zyciu nie mialam takim super paznokci !!! Meeegaaa ladne i mocne! Jakbym tipsy miala. A najlepsze jest to ze w poprzednich 2 ciazach tak nie mialam. Czytaj... kazda ciaza jest inna... zdecydowanie ! U mnie dziisaj polowa ciazy! Tylko patrzec jak bedzie koncowka, tak ten czas zasowa!

My praktycznie obrobieni z praniem po urlopie i po poludniu wybieramy sie do znajomych, urodzila im sie mala Hania! Miesiac przed terminem, wywolywany porod z tytulu zatrucia ciazowego. Na szczescie wszystko w porzadku.

Mileho weekendu moje drogie
Moje pazury tez jak tipsy wyglądają. Nigdy nie miałam takich twardych nic ich nie zlamie hehe

Znowu przebrnelam przez morze postow i juz nie pamietam jakie tematy byly poruszane :-D

W koncu sie schlodzilo, tylko na to czekalam bo juz nie szlo wytrzymac. Chwilami to mielismy na mieszkaniu chyba z 50stopni. I nie szlo tego wywietrzyc.

Odezwal sie mój ból plecow. Ledwo chodze. Jak pomysle ze tak bedzie juz do konca to mi sie slabo robi. Jak bola krzyze to pal szesc idzie przezyc. Ale jak odzywa sie do tego wszystkiego rwa, jest dramat :-(
Jak sobie radzicie z bolem jesli macie takowe problemy?

reklama
Hej Dziewczyny

@Kejka ciesze sie ze jestes zadowolona po wizycie i z Twoich dobrych wiesci.

Mi rowniez wlosy nieco mniej wypadaja, szybciej rosna choc nadal sa cienkie. Paznokcie za to mocno I dlugie.

Wczoraj zasiedzielismy sie u znajomych a dzis moj M 'zdycha'... Zdobylam rowniez mojzeszowy koszyk I pare ubran ciazowych z H&M I mothercare.

Za to poranek przywital mnie przemila przesylka od mamyginekolog ze az musze sie pochwalic fotka. Poprawila mi humor I mam zajecie czytelnicze na weekend ;)

Milego dnia Moje Drogie :)
Pokaz kosz[emoji5]

Do góry