reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja dopiero 5 zaczynam...
marta masz może tak samo? ja przy 1 Dziecku chuchalam dmuchalam nawet przeciw pneumokokom szczepilam, z krosta na pupci leciałam bo myslalam ze to cos groźnego:szok: a przy 2 Bobo już tak racjonalnie. ciekawa jestem jak będzie teraz, choc powiem szczerze ciaze chyba najbardziej przezywam i dolegliwości tez mam najtrudniejsze.

A tak jeszcze bardziej zmieniając temat, byliśmy z m na zakupach w lidlu i nie mogłam się oprzeć [emoji16]
1503159565-aaaaaa.jpeg

Nie wiedziałam, że robią magnumy w wersji kubelkowej a to wg mnie jedyne sklepowe warte grzechu! A taki kubełek to już w ogóle, okropnie duży grzech [emoji23]

Ale będę gruba

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

marta masz może tak samo? ja przy 1 Dziecku chuchalam dmuchalam nawet przeciw pneumokokom szczepilam, z krosta na pupci leciałam bo myslalam ze to cos groźnego:szok: a przy 2 Bobo już tak racjonalnie. ciekawa jestem jak będzie teraz, choc powiem szczerze ciaze chyba najbardziej przezywam i dolegliwości tez mam najtrudniejsze.
Tak dokładnie, ciążę owszem przeżywam ale mam wrażenie że teraz to już wogole nie będę się tak cackac :D w sumie już teraz mam zupełnie inne podejście do całej sytuacji, nie ma takiej escytacji.

Ale tematów poruszyłyście w przestrzale niesamowitym :)
Witam nowe mamy!
Paznokcie mi się poprawiły bardzo i rosną w tempie światła. Nie mam za bardzo okazji do ich łamania ale na pewno są twardsze. Włosy też jakby mniej wypadały, po weselu kuzynki muszę je trochę obciąć, bo już są strasznie poniszczone od prostownicy. Nienawidzę mieć krótkich włosów.

Szczepienia to mój znienawidzony temat, wszyscy dostają szału jeśli o niego chodzi. Czytam o nich dużo artykułów, oglądam programy ale to wszystko jest takie skrajnie skrajne. Albo mega anty albo mega za... Bądź człowieku mądry i pisz wiersze. Na dzień dzisiejszy będę szczepić obowiązkowymi szczepionkami.

Tak mi się dziś nie chce, byłam u babci popieliłam trochę rabatek, a teraz muszę zrobić ciasto, bo jutro przyjeżdza siostra B z rodziną w odwiedziny. Rodziną pokaźna, bo 2+3 :) ale lubię jak dzieciaki przyjeżdzają

Ja to nie wiem czy temu mojemu ta ciąża bardziej nie bije na głowę niż mi, bo mam wrażenie że on bardziej zachowuje się jak baba w ciąży niż ja... O boszszsz jaki on potrafi być denerwujący jak chce :D

reklama
Dziewczyny dzieci po 5 roku zycia jak ta szczepionke przechodzily wasze Pociechy bo ja za bardzo nie pamiętam jak było u Nas?
Ja szczepilam parę miesięcy po skończonych 5 latkach bo mały mi chorował. Zastrzyk dzielnie przyjął, bez płaczu później była nagroda klocki LEGO. Mój mały w ogóle od samego początku dobrze znosił szczepionki tzn nigdy nie miał rumienia ani gorączki więc też mam nadzieję jak @Aniaq że teraz też tak będzie.
Też mam znajoma ze wsi co podobno po szczepionce coś około 4 roku życia dostał i później już od tamtej pory się cofnął w rozwoju. Nawet niedawno z nią rozmawiałam bo myślałam że się taki urodził. Chyba po tej co 3 w 1 nie pamiętam kiedy ona była podawana. Ja swojemu jedną taką kupiłam 3w1 a drugiej już nie dostał 3.

Do góry