reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A co do siary - oczywiście, na tym etapie taka żółta lub przezroczysta może się pojawić. Ale ja mam takie śmietankowobiałe gęste mleczko, a to już jest nietypowe. I jak mi to wróży? Skoro poprzednio mogłam spokojnie wykarmić trojaczki, to teraz i sześcioraczki dam radę, hahhahahah! :-) :)

reklama
CZEŚĆ Dziewczyny, dzisiaj znowu byłam oglądać wózki. I znowu mam dylemat :) zapomniałam za to obejrzeć poduszki do spania. Myślę nad przemeblowaniem pokoju, bo wszystkiego nie pomieścimy. Trochę jestem przerażona :)

Dziewczyny rozumiem ze szczepienia to ciężki temat.
Ja jednak zachęcam was drogie mamy żeby oprócz filmików, artykułów i doświadczeń osób które zaszczepiły dzieci i są przeciwko porównać je z artykułami i filmikami dotyczącymi tego co się dzieje kiedy dzieci się nie szczepi.
To ważne mieć dobre porównanie o wtedy zdecydować.
Pozdrawiam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tak masz rację dlatego ja też jestem za szczepieniami, ale żeby je bardziej rozłożyć w czasie, na pewni mmr przełoże chociaż pół roku później.

wlasnie i tego się obawiam. my teraz będziemy mieli szczepienia 5-latka i mamy tyle wątpliwości. co do krzykow i placzu z reka na sercu miałam to samo i z Corka i Synem.po kilku godzinach a nawet nie kilku był placz i krzyk nie miłosierny. żadne a Nas wtedy nic nie mowilo bo baliśmy się żeby z Dziecmi było dobrze ale teraz po tych wszystkich akcjach i sprawach które wychodzą najaw. dziewczyny w kremach do opalania i pastach do zebow jest dwutlenek tytanu który jest rakotwórczy i ponoc to te kremy wywolja czerniaka a nie samo Słonce. jeśli chodzi o Malutka na pewno nie będziemy szczepic na pneumokoki , może jak skoczy 3 latka ale nie jako niemowlak.
No właśnie ten krzyk był okropny, dosłownie jakby ktoś ją rozrywal na kawałki, bo to nie był płacz.
Na pneumokoki na pewno nie będę szczepić w pierwszym miesiącu życia jak zalecaja tylko zacznę od następnej (a to już porada naszej pani doktor)

Ja Oliwkę szczepiłam i drugie też będę szczepić, ale nie jestem też zdania, że szczepionki to samo dobro. Wiem na 100%, ze gdyby to moje dziecko spotkał NOP to natychmiast dołączyłabym do antyszczepionkowców. Jeśli coś dotyka osobiście Twoje dziecko, patrzysz na wszystko z innej perspektywy. Mam koleżankę, której córcia własnie po szczepionce cofnęła się w rozwoju, obecnie jest autystyczną 4-latką. Drugiego nie zaszczepiła i rozwija się świetnie. Rozumiem jej nienawiść do szczepionek. Ale wiem też, ze jedne dzieci są na NOP bardziej podatne, inne mniej. Oliwce nie działo się w ogóle nic, nawet rumień czy temp.nie wystąpiły i ufam, ze teraz będzie podobnie. Ale pewności nie mam żadnej - ani ja ani żaden inny rodzic, tak wygląda prawda.
Annie a pamiętasz może po którym szczepieniu corcia twojej znajomej cofnela się w rozwoju?

No właśnie ten krzyk był okropny, dosłownie jakby ktoś ją rozrywal na kawałki, bo to nie był płacz.
Na pneumokoki na pewno nie będę szczepić w pierwszym miesiącu życia jak zalecaja tylko zacznę od następnej (a to już porada naszej pani doktor)
My wogole zrezygnujemy , dopiero w trzecim roku zaszczepimy jak będzie szla do przedszkola, pozostale będą tylko tak jak u Ciebie z opóźnieniem aby organizm mogl wydalić rtec i inne metale ciężkie.

reklama
Do góry