reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Hej Dziewczyny

@Kejka ciesze sie ze jestes zadowolona po wizycie i z Twoich dobrych wiesci.

Mi rowniez wlosy nieco mniej wypadaja, szybciej rosna choc nadal sa cienkie. Paznokcie za to mocno I dlugie.

Wczoraj zasiedzielismy sie u znajomych a dzis moj M 'zdycha'... Zdobylam rowniez mojzeszowy koszyk I pare ubran ciazowych z H&M I mothercare.

Za to poranek przywital mnie przemila przesylka od mamyginekolog ze az musze sie pochwalic fotka. Poprawila mi humor I mam zajecie czytelnicze na weekend ;)

Milego dnia Moje Drogie :)

Załączniki

• IMG_2331.JPG
    IMG_2331.JPG
    73,4 KB · Wyświetleń: 100
Hej dziewczyny, Kejka super ze wizyta udana!
Lovi mam to samo na piersiach, w pierwszej ciazy nie zauwazylam. Moze lepiej bedzie z pokarmem bo przy Kubie to byly istne meczarnie i walka o laktacje. O ile bede mogla w ogole karmic.
Ja zauwazylam ze mam super wlosy! Normalnie mylam je codziennie bo inaczej do ludzi nie dalo sie wyjsc a teraz 2-3 dni bez mycia i sa super!

witam!
Moje paznokcie i wlosy tez sa mocniejsze niż przed ciaza, ale po porodzie wszystko wroci do normy.
Dziewczyny ja mam pytanie do Was odnośnie szczepien. czy znacie kogos kto miał poważnie problemy poszczepienne u dzieci? Ja już się tyle naczytałam i od znajomej lekarki która jest homeopata roznych rzeczy się dowiedziałam ze mam wątpliwości. jestem zdezorientowana.o_O

witam!
Moje paznokcie i wlosy tez sa mocniejsze niż przed ciaza, ale po porodzie wszystko wroci do normy.
Dziewczyny ja mam pytanie do Was odnośnie szczepien. czy znacie kogos kto miał poważnie problemy poszczepienne u dzieci? Ja już się tyle naczytałam i od znajomej lekarki która jest homeopata roznych rzeczy się dowiedziałam ze mam wątpliwości. jestem zdezorientowana.o_O
Ja nikogo takiego nie znam, nie mam też wśród znajomych osób, które swoich dzieci nie chcą szczepić. A na temat homeopatii polecam obejrzeć filmik na yt na kanale naukowego bełkotu, doskonale obrazuje zasadę jej działania [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

witam!
Powiem Ci tak że trochę mam dylemat jak to zrobić. Ja prawdopodobnie te najgorsze szczepienia przełoże w czasie na później, jest ryzyko albo nie ma, jednoznacznej odpowiedzi też nie, ale myślę że lepiej później niż za wcześnie. U mnie osobiście co po mmr zaobserwowałam u młodszej to był dziwny krzyk, płacz i od tamtej pory problem z usypainiem. Dosłownie od tego wieczora do dziś sama nie usnie, muszę być z nią, gdzie wcześniej od noworodka kładlam ja po prostu do łóżeczka i sobie tam usypiala. Pierwszy miesiąc wieczorami był okropny płacz i wrzask. Nie wiem czemu tak.
A tak poważniej to koleżanki córka cofnela się z mowa. Zaczynała już pierwsze słówka typu mama tata itd., a po szczepieniu do 3 roku Przestała mówić.

Dziewczyny rozumiem ze szczepienia to ciężki temat.
Ja jednak zachęcam was drogie mamy żeby oprócz filmików, artykułów i doświadczeń osób które zaszczepiły dzieci i są przeciwko porównać je z artykułami i filmikami dotyczącymi tego co się dzieje kiedy dzieci się nie szczepi.
To ważne mieć dobre porównanie o wtedy zdecydować.
Pozdrawiam.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witajcie ciezarowki [emoji4] wrocilam na chwile przed kolejnym wyjazdem. Po pobycie u rodzicow pojechalismy do Gdanska do zoo i zeszlo nam 3 dni [emoji6] dzis wrocilismy do domu ale znowu jutro albo w poniedzialek jedziemy do tesciow. Nie chce mi sie juz i najchetniej zostalabym w domu ale maz obiecal tesciowej pomalowac kuchnie no i musimy jechac.

Troche was podczytywalam, co kilka stron, mam nadzieje, ze duzo mi nie umknelo.

Co do siary w ciazy ja poprzednio mialam juz od 18 tyg. Ginek wcale nie byl zdziwiony jak mu o tym powiedzialam. Teraz poki co nie mam. Jutro juz rowne 20 tygodni [emoji33] mlode kopie z rozna intensywnoscia. Czasem tak jakby w srodku i wtedy slabiej czuje. A jak sie odkreci i kopie na zewnatrz to czasem az podskocze. Maz ostatnio poczul pod reka ale stwierdzil, ze to jeszcze slabizna [emoji6]

Zmykam gotowac botwinke z buraczkow od rodzicow. Ale mam smaka mmmm

Do góry