reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
ja właśnie jakieś większe zakupy zamierzałam rozpocząć w listopadzie, ewentualnie koniec października. Jedynie na początku nie wiem czy będziemy kupowali takie "normalne" łóżeczko bo na pierwsze miesiące upatrzyłam sobie tę dostawkę do łóżka chicco next 2 me, ale zobaczymy jak to wyjdzie. ;)

co do ciążowych ubrań to mam sprzed ciązy 2 pary takich jegginsów z reserved które wyglądają jak jeansy, są w rozmiarze 36, a sa tak elastyczne, że rosną razem ze mną i jest mi mega wygodnie :D a kupiłam je chyba w outlecie reserved za około 60 zł za parę.

natomiast w zeszłym tygodniu potrzebowałam założyć czarne spodnie i postanowiłam kupić już takie typowo ciążowe. Przed ciążą nosiłam rozmiar 36/38 więc postanowiłam kupić 40 tak już na przyszłość. Znalazłam bardzo fajne elastyczne czarne rurki w h&m mama i o ile w przymierzalni wydawały się ok i bardzo dobrze leżały to po całym dniu chodzenia mam wrażenie że trochę za bardzo się rozciągnęły :/ szczególnie ten pas ciążowy. Zobaczę jeszcze jak po praniu będzie ale chyba jednak trzeba było wziąć w swoim rozmiarze :p

Od kilku dni odczuwam takie lekkie ciągniecie w dole brzucha. Czasem nawet trochę mocniejszy jak przy okresie, ale szybko przechodzi. Wiem, że pewnie to macica lub więzadła, ale jakiś taki lekki niepokój mi towarzyszy :( Pojutrze mam wizytę u gin więc licze, że mnie to uspokoi.

Zazdroszczę Wam dziewczynki, że już czujecie swoje ruszające się maleństwa :) Nie mogę się tez doczekać pierwszych ruchów, mam nadzieję, że ich nie przegapię :p

W ogóle bardzo pędzicie z postami :D mam nadzieję, że dam radę nadążyć :)

reklama
Dziewczyny, powodzeniana wizytach! Oby wszystkie dzidziolki okazały się zdrowe! [emoji4]

U mnie z ruchów nadal totalnie nic, ale moje koleżanki czuły od 17 do 22tc pierwsze ruchy. Rozpiętość dość mocna, więc (nie)cierpliwie czekam [emoji6]
Rozstępów jeszcze nie mam, zresztą zawsze miałam tendencję do wzdęć i mówię sobie że ta moja skóra dość mocno pracowała już przed ciążą, więc może nie będzie tak bardzo źle. Przynajmniej jeśli chodzi o brzuch, bo skóra na piersiach tak mnie swędzi okropnie [emoji53] z niepokojem patrzę za każdym razem w lustro czy już popękały.

Ach no i mama uraczyła mnie wczoraj tekstem, że jak na ten etap ciąży to mam duży brzuch [emoji23] tak jak do tej pory nie było szczególnie widać, tak teraz mnie wywaliło aż za bardzo [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ruchami bym sie nie martwiła. Mamy jeszcze czas ;). Ja sama nie wiem ale od tygodnia cos mi tak śmiesznie puka. Najpierw czułam wyżej po lewej stronie głównie a wczoraj np. bardzo nisko tak właśnie na linii włosków. Moze to juz młody sie dobija a moze nie ;).
Jak swędzą Cie piersi to koniecznie smaruj. Ja używam w sumie na całe ciało olejku migdałowego a teraz sie kończy i zaczne masło shea. Wydaje mi sie, ze w pępku, który omijałam jest malutki czerwony rozstep wiec teraz i e środku pępka smaruje ;).
Mama powiedziała mi, ze ona do porodu takiego brzucha nie miała :p. No ale ponoć miała strasznie malutki tylko piersi jej bardzo urosły. Ja sie pocieszam, ze jestem szczupła to moze dlatego taki widoczny :p. No ale podoba mi sie :D.

@MilkyWay no mi się teraz bardziej ten brzuch podoba, bo w końcu przypomina ten ciężarny [emoji6] choć osobiście nie wydawał mi się do tej pory duży. W sumie nieważne, i tak musi się w końcu powiększyć [emoji4]
Smaruje się w sumie odkąd tylko dowiedziałam się o ciąży, więc mam nadzieję że to mnie w jakiś sposób uchroni. Z jedzeniem mogę się pilnować, ale na rosnący biust to już w ogóle nie mam wpływu [emoji20]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
melduje się po wizycie:)
Na 100% CORECZKA- będzie moja 2 KSIĘŻNICZKA, SYNUS tez już jest ( hihi przewaga BAB w domu będzie;), dziewczyny górą). Mała waży 400 g, na tym etapie na usg wszystko ok ( serduszko i inne narządy ok), szyjka na usg ok ( bo tam mi nie zaglądał), wyniki ok. Musze zmienić witaminy gin stwierdził ze njlepsze femibion lub te dha mama z witaminami jakies nowe- bo sa sprawdzone przez towarzystwo gin w sprawie wchlanialnosci niektóre nie sa, wiec zaraz lece do apteki po femibion natal plus. Miesniak pozostal taki jak poprzednio.
Trzymam kciuki za pozostale wizytujące. samych dobrych informacji.
P.S. mam spokoj ze schizami na dwa/trzy dni potem znow się zacznie;)
Kolejna wiyta 11.09.2017

Do góry