reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny czy któraś z was ma problem z dziąsłami? Zauważyłam, że moje dziąsła przy dwójkach są zaczerwienione i dziś czuję, że mi doskwierają. Przede mną ściąganie kamienia nazębnego, ale interesuje mnie jak jeszcze można sobie pomóc?

reklama
Dziewczyny mające 170cm i wiecej - ile macie cm w biodrach i w udach i jaki rozmiar spodni to obecnie u Was odzwierciedla? Bo chyba na podstawie tego zakupię spodnie ciążowe. Nie mam pojęcia, jaki obecnie mogę mieć rozmiar, a raczej będę zamawiać niż kupować stacjonarnie.

Tabletki ziołowe standardowe, melisa, szyszka chmielu, waleriana itp. Wzięta doraźnie raz nie wyrządzi żadnej krzywdy, prawda?
Na opakowaniu nie znalazlam informacji dla kobiet w ciazy, a stres sięgnął zenitu i szybko doszłao do wniosku, że lepiej ziółko niż takie nerwy....
:(
A co się dzieje Kochana? Doraźnie myślę ok

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Dziewczyny czy któraś z was ma problem z dziąsłami? Zauważyłam, że moje dziąsła przy dwójkach są zaczerwienione i dziś czuję, że mi doskwierają. Przede mną ściąganie kamienia nazębnego, ale interesuje mnie jak jeszcze można sobie pomóc?
Nie wiem czy Sachol można w ciąży? W ciąży dziąsła sa osłabione[emoji53]

Tak wiem że w ciąży ten problem się pojawia. Ale boję się czy to nie początki parodontozy, bo przy dwójkach na górze moje dziąsła są na 2-3 mm obsunięte. Nie chce żeby problem się nasilil. Zęby myję lacalut activ i on ma zapobiegać takiemu stanowi rzeczy.

Tak wiem że w ciąży ten problem się pojawia. Ale boję się czy to nie początki parodontozy, bo przy dwójkach na górze moje dziąsła są na 2-3 mm obsunięte. Nie chce żeby problem się nasilil. Zęby myję lacalut activ i on ma zapobiegać takiemu stanowi rzeczy.

Kciuki za wszystkie wizytujace[emoji5]jest Was dzis sporo[emoji4]

@Małgosia87 nie wiem czy przy podraznionych dziaslach zrobia Ci usuwanie kamienia bo to samo w sobie podraznia dziasla,moje zawsze krwawia:/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja miałam bolesność dziąseł i zaczęły krwawić i dentystka powiedziała, że zdrowe dziąsła nie mają prawa krwawić. Okazało się że kamień spowodował zapalenie. Zdjęła mi kamień i z zaleceń to pokazała mi jeszcze jak powinnam dokładnie je szczotkować, do tego nici dentystyczne i płyn do płukania jamy ustnej. Pomogło :-)

@angelka90 ja przy tych stresujących sytuacjach z dziadkiem piłam melisę, parzyłam i teraz też sobie czasami parzę.

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty! Miłego długiego weekendu, ja mam dziś i jutro czas z mężem bo ma jeszcze urlop :D

Cześć, strasznie żałuję że wcześniej Was nie znalazłam kobietki, termin mam na 20 stycznia, i jest to moje 3 maleństwo .
Od początku ciąży schudłam 3 kg, tylko wyjściową wagę miałam sporą bo koło 85 kg.
Ogólnie jestem przemęczona, ruchy poczułam raz i do końca nie jestem pewna czy to to. Poprzednią ciążę miałam wcześniaczą i teraz jestem strasznie przewrażliwiona, dostałam luteinę, ale nic się nie uspokoiłam. Wyniki morf. wyszły kiepsko, ale chyba w normie? Nie mam się kogo poradzić bo moja położna nie odbiera, a następną wizytę u gin. mam dopiero we wrześniu. Najgorsze jest to że wyniki doszły dopiero dwa dni po wizycie, więc chyba zapiszę się na dzisiaj bo nie wytrzymam jeszcze miesiąca.
Płci jeszcze nie znam, bo ostatnio gin. mi badał tylko szyjkę macicy, ale Bobuś akurat włożył w nią swoją nóżkę i mam zdjęcie stópki <3
Ale chciała bym córeczkę ponieważ posiadam już dwóch 7 i 14 letnich synków.
Pozdrawiam Was serdecznie
smile.png

reklama
Dziewczyny, powodzeniana wizytach! Oby wszystkie dzidziolki okazały się zdrowe! [emoji4]

U mnie z ruchów nadal totalnie nic, ale moje koleżanki czuły od 17 do 22tc pierwsze ruchy. Rozpiętość dość mocna, więc (nie)cierpliwie czekam [emoji6]
Rozstępów jeszcze nie mam, zresztą zawsze miałam tendencję do wzdęć i mówię sobie że ta moja skóra dość mocno pracowała już przed ciążą, więc może nie będzie tak bardzo źle. Przynajmniej jeśli chodzi o brzuch, bo skóra na piersiach tak mnie swędzi okropnie [emoji53] z niepokojem patrzę za każdym razem w lustro czy już popękały.

Ach no i mama uraczyła mnie wczoraj tekstem, że jak na ten etap ciąży to mam duży brzuch [emoji23] tak jak do tej pory nie było szczególnie widać, tak teraz mnie wywaliło aż za bardzo [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry