reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja jeszcze niczego nie kupuję, planuje zacząć po usg polowkowym czyli prawdopodobnie we wrześniu. Siostra już mi się zapowiedziała, że zbierała ciuszki po swoim synku więc jak potwierdzi się chłopak to mam ubrań do 12 roku życia, tyle że będzie he trzeba obejrzeć czy są ok. Ale wiadomo że chciałabym też pokupowac dla naszego dzidziusia, w końcu to nasze pierwsze dzieciątko. Więc na początku pewnie będziemy chcieli pokupowac wszystko nowe...

reklama
Ja mam to samo jeśli chodzi o ciuszki, kocyki, pościele itp. Już mam upatrzone, czekam na potwierdzenie córci i od września ruszam z zakupami. Dostaniemy wózek i łóżeczko a to dwa spore wydatki, które nam odejdą i będę mogła szaleć z innymi rzeczami.

Dziewczyny na jakiej wysokości czujecie ruchy dziecka? Ja czuję jakieś tarabanienie nieregularne ale tak na środku podbrzusza tylko, że bardzo nisko - jakoś na wysokości pachwin i nie wiem co to ;)

Witam nowa mamusię. Dziewczyny ja się ciągle opycham słodyczami, Kinder bueno w Białej czekoladzie to muszę 2 minimum na raz zjeść czasem 3 masakra jakaś i tak od jakiś 2 tygodni.:no:

Ja dla dzidziusia mam dosłownie trzy ubranka. Wyprawką będę zajmować się później, myślę że nawet przełom października i listopada. Mam nadzieję pozbierać większość od znajomych, zobaczymy jak się uda [emoji4] wózek i łóżeczko na pewno będziemy musieli kupić.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie lewa część bardzo nisko w podbrzuszu i tylko gdy siadam w określonej pozycji. Maleństwu robi się za ciasno i mnie strofuje, ze mam mu dać więcej miejsca.

Dziewczyny na jakiej wysokości czujecie ruchy dziecka? Ja czuję jakieś tarabanienie nieregularne ale tak na środku podbrzusza tylko, że bardzo nisko - jakoś na wysokości pachwin i nie wiem co to ;)

W zależności jak się ułoży. Teraz jeszcze ma dużo miejsca wiec czuje go na rożnych wysokościach. Najcześciej albo tuż pod pępkiem na srodku albo na lini włosków ;) Dzisiaj tak strasznie sie wiercił że aż mi brzuch się boleśnie postawił. Ale czułam jak się wypina [emoji38]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry