reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Oliwek nie powinno się stosować regularnie, one w rzeczywistości wyruszają skórę i mogą więcej zaszkodzić niż pomoc. Tak samo nie wolno stosować dla dzieci, w szpitalu o tym po urodzeniu mówią bo panuje przekonanie że oliwka jest dobra

No właśnie to taki paradoks oliwki, używam jej sporadycznie. ... Aaa, macie jakies dobre nawilżające środki? Boje sie kolejnych typowych na rozstepy -bepantenow, fisanow itp. bo to wszystko jest okropnie lepkie i robi powłoke na skórze... Bleeee :/

I czytałam gdzieś, że dla Noworodka oliwka przez pierwsze 2 tygodnie. Później kremy/balsamy nawilżające. ...
Czyli oliwka wcale nie??

reklama
No właśnie to taki paradoks oliwki, używam jej sporadycznie. ... Aaa, macie jakies dobre nawilżające środki? Boje sie kolejnych typowych na rozstepy -bepantenow, fisanow itp. bo to wszystko jest okropnie lepkie i robi powłoke na skórze... Bleeee :/

I czytałam gdzieś, że dla Noworodka oliwka przez pierwsze 2 tygodnie. Później kremy/balsamy nawilżające. ...
Czyli oliwka wcale nie??
Oliwka wogole nie. Jeśli chodzi o kremy to zależy od skóry dziecka, jedne mają sucha i trzeba używać jakieś balsamy a inne mają super fajna więc nie ma sensu jej "psuć"

Czyli oliwka wcale nie??
Fissan używałam w pierwszej ciazy i nie mialam żadnych rozstępów, w drugiej bio Oil ale jak mi się przypomniało i jestem cała w rozstepach

Ale napisalyscie dużo przez weekend [emoji3]
Nie nadrobie...
Albo może później [emoji3]

W ogóle dzień dobry. [emoji3]

Dziś kończymy 19tc i zaczynamy 20 [emoji3]

Czy któraś z Was ma problem z biegunkami?
Od tygodnia z rana boli mnie brzuch i już po tym wiem, że trzeba do wc. Tylko tyle, że nie odwiedzam więcej jak raz na dzien... Ale czy to jest normalne? Jutro zapytam doktorki [emoji52]

Dziś byłam zrobić badanie moczu i przy okazji posiew. Ciekawe jak wyjdzie

Ja mam z zaji balsam na rozstepy. Ma super konsystencje i szybko sie wchlania! Dla mnie bomba [emoji4]
4976a0e7fb288c75adc8564b9ad5b3e4.jpg

Czyli oliwka wcale nie??

Ja tam się smaruje masłem kokosowym i sobie chwale [emoji6]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]/[emoji1285]
[emoji166][emoji780]
[emoji593]Gabriel

Ale napisalyscie dużo przez weekend [emoji3]
Nie nadrobie...
Albo może później [emoji3]

W ogóle dzień dobry. [emoji3]

Dziś kończymy 19tc i zaczynamy 20 [emoji3]

Czy któraś z Was ma problem z biegunkami?
Od tygodnia z rana boli mnie brzuch i już po tym wiem, że trzeba do wc. Tylko tyle, że nie odwiedzam więcej jak raz na dzien... Ale czy to jest normalne? Jutro zapytam doktorki [emoji52]

Dziś byłam zrobić badanie moczu i przy okazji posiew. Ciekawe jak wyjdzie

Raz dziennie to nie boegun, no stress :) Owszem miewam takie bóle jelit jakby biegunkowe, ale też nie "czyści" mnie wiecej niż 2 razy w ciagu dnia, to zasługa tego co jemy...
Zauważyłaś może jakaś zależność?

Raz dziennie to nie boegun, no stress :) Owszem miewam takie bóle jelit jakby biegunkowe, ale też nie "czyści" mnie wiecej niż 2 razy w ciagu dnia, to zasługa tego co jemy...
Zauważyłaś może jakaś zależność?
No właśnie jem normalnie, wydaje mi się,że dość zdrowo więc nie wiem skąd takie rewolucje [emoji53]
Mój Tz stwierdził, że za dużo jem owoców...
Na śniadanie dwie kanapki z serkiem albo pomidorem i szynka.
Później obiad ziemniaki jakaś surówkę i kotleta , ewentualnie zupę.
Fakt faktem jem trochę tych owoców Ale bez przesady z drugiej strony.
Nie jadam żadnych batonikow ani chipsów.
Wczoraj miałam ochotę na pizzę ale stwierdziłam, że nie będę pogarszac sytuacji...

Chociaż może i lepsze to jak zaparcia [emoji58]

reklama
No właśnie jem normalnie, wydaje mi się,że dość zdrowo więc nie wiem skąd takie rewolucje [emoji53]
Mój Tz stwierdził, że za dużo jem owoców...
Na śniadanie dwie kanapki z serkiem albo pomidorem i szynka.
Później obiad ziemniaki jakaś surówkę i kotleta , ewentualnie zupę.
Fakt faktem jem trochę tych owoców Ale bez przesady z drugiej strony.
Nie jadam żadnych batonikow ani chipsów.
Wczoraj miałam ochotę na pizzę ale stwierdziłam, że nie będę pogarszac sytuacji...

Chociaż może i lepsze to jak zaparcia [emoji58]
Jeden raz dziennie to nie biegunka jak już pisały dziewczyny.
Poza tym to raczej normalne, perystatyka jelit się zmienia w ciąży. Ja na początku miałam zaparcia a teraz też bardziej luźno ;) delikatnie mówiąc, pod koniec pewnie znowu będą zaparcia, albo i nie ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry