reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzień dobry:)
3:02 czuje pukanie w okolicy pępka. Wstępnie takie niewyraźne, myślę pewnie jelita po wieczornych łazankach ;) po chwili jednak stały się bardziej rytmiczne i już wiedziałam :D. Szybko złapałam męża za rękę, " bąbelek spać nie może? Tatusia szuka? ;)" hi hi

Spokojnego i radosnego dnia Wam życzę :)

reklama
Dzień dobry:)
3:02 czuje pukanie w okolicy pępka. Wstępnie takie niewyraźne, myślę pewnie jelita po wieczornych łazankach ;) po chwili jednak stały się bardziej rytmiczne i już wiedziałam :D. Szybko złapałam męża za rękę, " bąbelek spać nie może? Tatusia szuka? ;)" hi hi

Spokojnego i radosnego dnia Wam życzę :)
Super :)

Łazanki! Zrobię dzisiaj albo jutro!

Ciekawostka, jak juz ruchu będą regularne to sobie zapamiętajcie kiedy :) podobno jak się dziecko urodzi to mniej więcej o tych porach właśnie się budzi. U mnie się sprawdziło z córką :) do 1.5 roku budziła się w nocy tak, jak była aktywna w brzuszku

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Karla, z cholinexem to bardzo ostrożnie, nie powinno się za bardzo brać w ciąży bo zawiera salicylany (neo angin też nie),postaw na naturę miód,czosnek ewentualnie syrop *spam*.
Zgadzam się, lepiej kup Propolki one są słabsze, ale ziołowe i całkiem bezpieczne
Ewentualnie psikaj Tantuum Verde, albo płukanie woda z solą lub szałwia

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Karla, z cholinexem to bardzo ostrożnie, nie powinno się za bardzo brać w ciąży bo zawiera salicylany (neo angin też nie),postaw na naturę miód,czosnek ewentualnie syrop *spam*.
Też właśnie to wyczytałam, że powoduje skurcze, a akurat tylko to miałam.
Chyba natura wskazana najbardziej w tym momencie ;)

Jedno co mnie ratuje to to, że jutro idę na USG o 13:30 :))))) już nie mogę się doczekać!

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej laski, dyskusja o fotelikach mnie wciągnęła na maxa ;) @mamaincognito wiedza powalająca ;)
Za radą i chwilą wieczorną, zamówiłam sobie jedną parę spodni z hm przez neta z przesyłka 100zl r42 wg tabeli :) czytałam na stronie że zwrot to 3.90 zł więc mogę zaryzykować.

Abstrahując, mąż chory, nos, gardło, ana domiar złego jeszcze go coś w nogę ugryzło i spuchła mu kostka tak że jej nie widać, idzie dziś do lekarza bo mu aż się czarne zrobiło. Do sedna, macie jakie skuteczne leki, domowe sposoby na choroby? Ja już się dziś obudziłam z bólem gardła z lewej strony ;( o 5 nad ranem jedna tabletka cholinexu i 5 minut temu mleko z czosnkiem i miodem, jak macie sprawdzone sposoby to byłabym wdzięczna, ależ się rozpisałam.
Buźka [emoji8]

1502090369-aaaaaa.png
i tantum verde na gardło

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Niesamowicie zainteresował mnie temat fotelików. O ile wiedziałam, że są lepsze i gorsze tak nie miałam pojęcia, że maja termin ważności:o

Wózek jaki wstępnie wpadł mi w oko to camarelo avenger Link do: Wózek Camarelo Avenger - oczywiście nie w tej kolorystce, ale nie mam pojecia jak z fotelikami, przy wozkach 3w1 ... Chyba wybiorę sie do jakiejś hurrowni rozejrzeć konkretnie. ...

Witam po weekendzie [emoji4] wlasnie koncze kawke i biore sie za kurze, bo juz siwo mam [emoji6] na obiad mam w planach zupe pomidorowa. Dal corci z makaronem literkowym, bo ostatnio zazyczyla sobie zupe literkowa z bajki (kto wie z jakiej? [emoji6]) to sie ucieszy.
W srode musze sie spakowac, bo jade z cora do rodzicow. Maz jedzie do Niemiec na wesele, ja sobie darowalam po tych przygodach z krwiakiem. Jak wroci to mamy w planach skoczyc do Gdanska na 2-3 dni jesli bedzie pogoda. A pozniej bede chodzic z mloda na zajecia adaptacyjne do przedszkola. I miesiac zleci.

Witam po weekendzie [emoji4] wlasnie koncze kawke i biore sie za kurze, bo juz siwo mam [emoji6] na obiad mam w planach zupe pomidorowa. Dal corci z makaronem literkowym, bo ostatnio zazyczyla sobie zupe literkowa z bajki (kto wie z jakiej? [emoji6]) to sie ucieszy.
W srode musze sie spakowac, bo jade z cora do rodzicow. Maz jedzie do Niemiec na wesele, ja sobie darowalam po tych przygodach z krwiakiem. Jak wroci to mamy w planach skoczyc do Gdanska na 2-3 dni jesli bedzie pogoda. A pozniej bede chodzic z mloda na zajecia adaptacyjne do przedszkola. I miesiac zleci.
Też jadę w środę do rodziców [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Marta mówi ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas dziś placki z cukini, ziemniaków i marchewki z sosem czosnkowym ;)

Syrop z cebuli się robi, odpukać żeby tylko na tym gardle się skończyło ;)

W Gdańsku dziś pięknie i słonecznie, @monia090 jak będziecie w skończcie na Jarmark Dominikański dla tubylców troszkę oklepane ale dla turystów fajna atrakcja i życzę pogody :) a na Przymorzu chyba ul. Dąbrowszczaków jest taki duży plac zabaw dla dzieci i niedaleko morza :)
Pozdrawiam z wyrka ;)

Do góry