malwi86
Fanka BB :)
@nata95 ja jestem po poronieniu (miałam być tegoroczną kwietniówką) i żeby sobie poradzić ze strachem w tej ciąży to robiłam kilka rzeczy, może Ci się przydadzą: wizualizacje przez rysunki - rysowałam siebie, męża i nasze zdrowe, piękne dziecko w różnych sytuacjach, np. na wakacjach w przyszłym roku z podaniem daty i miejsca, nie wchodziłam na przygnębiające strony lub fora, np. zrezygnowałam z forum poronienie.pl, choć w pierwszym etapie mi pomogło, potem było zbyt dołujące. Z książek tylko romanse albo te, gdzie byłam pewna dobrego zakończenia. Robiłam wszystko, co tylko mogłam dla relaksu - ulubiona muzyka, kolorowanki dla dorosłych, spacery, kupiłam sobie coś fajnego -ciuch, kosmetyk. Jak dopadały mnie złe myśli dzwoniłam do kogoś z wesołym usposobieniem. Wierzę też w coś takiego jak oszukiwanie umysłu, tzn. jak masz zły nastrój stań przed lustrem i uśmiechnij się, a Twój mózg zinterpretuje to jako dobry nastrój no i powtarzanie jak mantrę "będzie dobrze, to co złe już przeżyłam, teraz musi być dobrze" Rozpisałam się, ale mój strach był mega wielki, więc potrzebowałam wielu sztuczek
Wierzę, że Twój poród będzie teraz udany I tak trzeba go przeżyć, nie martw się czymś na co nie masz wpływu, po prostu musisz to zrobić i musi się udać
Wierzę, że Twój poród będzie teraz udany I tak trzeba go przeżyć, nie martw się czymś na co nie masz wpływu, po prostu musisz to zrobić i musi się udać