reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzien dobry:-)

Jejku czlowiek przyzwyczajony, ze dziecko w domu, ze az dziwnie jak go nie ma, nie wiedzielismy wczoraj z Mezem co ze soba zrobic, a dzisiaj zamiast jeszcze pokorzystac i odpoczac to sie wzielam za sprzatanie:p

Iryski a kontrolujesz cisnienie w domu? No to jak wam sie domek marzy to do dziela, trzeba spelniac marzenia:-)

Maryqska ja w ciazy mam duzo energii, a wlasnie jak sie zaczyna trzeci trymestr to mnie az rozsadza i nie moge w miejscu usiedziec, chyba syndrom wicia gniazda mi sie wtedy wlacza:-) super, ze u was ladnie ida nocki bez pieluszki:)

Malami szkoda, ze jednak musisz jeszcze zostac w szpitalu:(

Malwi super postanowienie:tak: ja jak czasem krzykne na malego to mam potem wyrzuty sumienia, wiec staram sie tego nie robic, ale nie zawsze sie da, bo czasem emocje wygrywaja.

MartynaM no to charakterny Twoj synek, oby mu jednak z wiekiem przeszlo, zwlaszcza to bicie, bo bedzie wam ciezko przy niemowlaku to opanowac:-(

Asiz super zakupy:)

Marcje wydaje mi sie, ze do kosza Mojzesza mozesz kupic zwykly piankowy, dzieciatko go i tak dlugo nie uzywa. Na pewno troche zupki nie zaszkodzi:)

No nic trzeba sie zbierac i po dziecko jechac, bo juz mi sie strasznie teskni:)
Milego dnia:-)

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O kurde ale to szalał bo sie podduszał czy co było przyczyna ?
No właśnie nie wiadomo czemu tak szalał... To że tętno zaczęło mu zanikac to było podejrzenie, że zaczęło się odklejac lozysko ... Ale co się okazało z lozyskiem wszystko było ok...moja koleżanka sobie w tej chwili tak tłumaczy że maluszek szalał, żeby właśnie trafiła do szpitala i żeby mógł przeżyć... Że tak było pisane

@MartynaM, przepis mega prosty;)

Składniki:
2 marchewki
3 średniej wielkości buraki(ja kupuje te podłużne)
1/2 czarnej rzepy
1 średniej wielkości biała rzodkiew
Jogurt naturalny typy greckiego lub śmietana 12%
Mozna tez dodać troche majonezu do smaku
Sól

Wszystkie warzywa trzeba zetrzeć na grubych lub na malych oczkach. (Ja zawsze ścieram na małych, bo takie wole:)) starte warzywa posolić, dodać jogurt: śmietanę, wymieszać i gotowe ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM, przepis mega prosty;)

Składniki:
2 marchewki
3 średniej wielkości buraki(ja kupuje te podłużne)
1/2 czarnej rzepy
1 średniej wielkości biała rzodkiew
Jogurt naturalny typy greckiego lub śmietana 12%
Mozna tez dodać troche majonezu do smaku
Sól

Wszystkie warzywa trzeba zetrzeć na grubych lub na malych oczkach. (Ja zawsze ścieram na małych, bo takie wole:)) starte warzywa posolić, dodać jogurt: śmietanę, wymieszać i gotowe ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
i te buraki surowe ?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@apap mój synek ciut młodszy i już obi histerie jak np chce mój telefon a mu nie daje czy nawet ostatnio jak mu piłka spadła z łóżka.
Zachowuje spokój i tylko obserwuje. W międzyczasie staram się go tulić, całować, żeby nie myślał, że ma nieczułą matkę. A jak coś ładnie zrobi, nałoży, czy pomoże itd staram się go chwalić. Nakupiłam różnych książek na ten bunt a w sumie nie mam kiedy czytać.

@Shaer dobrze piszesz, ostatnio właśnie słyszę o prawie do tego czy tamtego, a co z obowiązkami? Po ostatnim ścięciu z moim m zastanawiałam się o zrobieniu listy i ocenie/samoocenie co kto robi. Bo opłaty, korespondencja, planowanie zakupow i mnóstwo innych rzeczy samo się nie robi...muszę googla podpytać o gotowca ;-)

reklama
Ach i jak młody próbuje kopać lub mocno ręka klepać (nie nazwę tego biciem) to stanowczym głosem mówimy, że to boli i nie wolno. Nie śmiejemy się bo to nie zabawa a mamy wrażenie że dziecko często traktuje to jako formę zabawy.

Naczytałam się kiedyś o materacach. W sumie nigdzie nie było napisane ze ten a ten jest najlepszy. Ale piankowy do mnie przemawia.

Do góry