reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@BubblesGirl mialas tylko dwa pobrania? Mnie ukłuli aż trzy razy. Na czczo, po 1godz i 2.
@malwi86 narobilas ochoty na pastę ... Idę coś zjeść. A materacyk bym dokupiła do tego kosza. Ten materiał o robalach podziałał mi na wyobraźnie.

reklama
Iryski u nas kłują tylko dwa razy, przed i 2 godziny po:tak: na pewno nie raz będą chwile kryzysu po porodzie i nerwów, a w jakiś sposób też trzeba czasem wyrzucić z siebie emocje;) to jak ciśnienie takie z nerwów to życzę dużo spokoju i żeby Cię nikt nie denerwował, a Ty też się niczym nie zadręczaj na zapas:)

Jakoś dałam radę:p
Chociaż drugie pobranie bolało strasznie, nie wiem czemu;/ Ale ważne, że już z głowy, teraz tylko, żeby wynik był ok:p

HappyBabyMama jeszcze sobie pojesz po porodzie:)

Malwi o to miałaś tych badań trochę dzisiaj, a o której wizytujesz?

Co to dzisiaj tak pusto?;)

oj mnie też bolało wkłuwanie przy glukozie :( miałam trzy pobrania a cztery wkłucia :/ bo za trzecim już żyła odmówiła posłuszeństwa, ale najważniejsze że już za nami :)

wizytę mam koło 16 a Twoja jak wypada?

@Marcje , Dziekuje za przepis. Tez skorzystam. W ciąży mam smaka na zdrowe odżywianie Jak do tej pory byłam miłośniczka ciast i słodkości, tak teraz szaleje za owocami i np.kanapkami z avocado

@asiz , chyba faktycznie ktoś nad nimi czuwał. Niesamowite sa takie historie.
Podglądałam ofertę tego sprzedawcy i jest z czego wybierać.

@BubblesGirl mierze sobie to ciśnienie i chyba jest tak, ze nerwus ze mnie i dlatego mi skacze. Dlatego, podobnie jak @malwi86 zamierzam nad sobą pracować do porodu, aby potem być zrównoważona i konsekwentna. Choć coś czuje, z to moze być wyidealizowana wizja macierzyństwa. A w rzeczywistości nieraz będę chciała krzyczeć i kląć

hehe a ja znowu lubię pojeść zdrowo, i chociaż w miarę udaje mi się utrzymać to przyzwyczajenie, to teraz często napada mnie ochota na jakąś pizze, hamburgery, majonez ;) a ostatnio dałabym się pokroić za ciasta i torty :)

też jestem nerwus i miałam podejrzenie, że coś nie tak z ciśnieniem, dziwnym trafem zawsze na wizycie podwyższone, ale od paru dni mierzę w domu i jest ok, ale wcześniej muszę tak z godzinę poleżeć i najlepiej żeby nikt do mnie nie mówił i żebym nie oglądała nic emocjonalnego ;)

warto mieć jakiś cel, nawet jeśli wydaje się nierealny. dla mnie nawet sama próba pracy nad sobą już jest pierwszym krokiem, bo najgorzej jak ktoś nie widzi problemu i zostawia tak jak jest :)

@apap co do materacyka pewnie wymienimy

Ja też miałam trzy klucia. Ale finalnie więcej bo na jednej ręce położna nie mogła znaleźć żadnych żył także miałam wklucia tylko w jedną; )

Ja też w tej ciąży mam ochotę na zdrowe jedzenie choć czasem mnie bierze na słodkie. Z córką mogłam jeść paczki codziennie :))) ale tej zdrowej diety nie widać na wadze ;) cały czas do przodu i wyglądam jak w ósmym miesiącu; )

Malwi loo matko 4 wklucia?:O chyba bym padla, bo ja na sama mysl o igle mdleje, wiec ciezko mi bylo te 2 zniesc:p ja mam na rano, jakos po 9:)
Mozemy sobie piatke przybic, bo mnie tez ciagnie do slodkosci, torty ciasta i najlepiej mooocno czekoladowe:-D

Ja to niskocisnieniowiec, nawet jak mam stres przed wizyta to mam 90/60.

Mi brzucho rosnie, ale poki co na wadze +2 kg od poczatku ciazy, wiec nie jest zle:)

Marcje dla mnie awokado jakies takie bez smaku jest, jadam tylko pod jedna postacia, z salatka z jajkiem:-) a jak robicie ta paste? Bo moze sie jednak przekonam jak wy tak sie zajadacie:)

Uff.. wyniki odebrane, morfologia i mocz wzorowe, a glukoza na czczo 74(wedlug normy 74-104), a po obciazeniu 94(norma do 140), takze jest git:-D

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry