reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@BubblesGirl mialas tylko dwa pobrania? Mnie ukłuli aż trzy razy. Na czczo, po 1godz i 2.
@malwi86 narobilas ochoty na pastę ... Idę coś zjeść. A materacyk bym dokupiła do tego kosza. Ten materiał o robalach podziałał mi na wyobraźnie.

reklama
Iryski u nas kłują tylko dwa razy, przed i 2 godziny po:tak: na pewno nie raz będą chwile kryzysu po porodzie i nerwów, a w jakiś sposób też trzeba czasem wyrzucić z siebie emocje;) to jak ciśnienie takie z nerwów to życzę dużo spokoju i żeby Cię nikt nie denerwował, a Ty też się niczym nie zadręczaj na zapas:)

Jakoś dałam radę:p
Chociaż drugie pobranie bolało strasznie, nie wiem czemu;/ Ale ważne, że już z głowy, teraz tylko, żeby wynik był ok:p

HappyBabyMama jeszcze sobie pojesz po porodzie:)

Malwi o to miałaś tych badań trochę dzisiaj, a o której wizytujesz?

Co to dzisiaj tak pusto?;)

oj mnie też bolało wkłuwanie przy glukozie :( miałam trzy pobrania a cztery wkłucia :/ bo za trzecim już żyła odmówiła posłuszeństwa, ale najważniejsze że już za nami :)

wizytę mam koło 16 a Twoja jak wypada?

@Marcje , Dziekuje za przepis. Tez skorzystam. W ciąży mam smaka na zdrowe odżywianie Jak do tej pory byłam miłośniczka ciast i słodkości, tak teraz szaleje za owocami i np.kanapkami z avocado

@asiz , chyba faktycznie ktoś nad nimi czuwał. Niesamowite sa takie historie.
Podglądałam ofertę tego sprzedawcy i jest z czego wybierać.

@BubblesGirl mierze sobie to ciśnienie i chyba jest tak, ze nerwus ze mnie i dlatego mi skacze. Dlatego, podobnie jak @malwi86 zamierzam nad sobą pracować do porodu, aby potem być zrównoważona i konsekwentna. Choć coś czuje, z to moze być wyidealizowana wizja macierzyństwa. A w rzeczywistości nieraz będę chciała krzyczeć i kląć

hehe a ja znowu lubię pojeść zdrowo, i chociaż w miarę udaje mi się utrzymać to przyzwyczajenie, to teraz często napada mnie ochota na jakąś pizze, hamburgery, majonez ;) a ostatnio dałabym się pokroić za ciasta i torty :)

też jestem nerwus i miałam podejrzenie, że coś nie tak z ciśnieniem, dziwnym trafem zawsze na wizycie podwyższone, ale od paru dni mierzę w domu i jest ok, ale wcześniej muszę tak z godzinę poleżeć i najlepiej żeby nikt do mnie nie mówił i żebym nie oglądała nic emocjonalnego ;)

warto mieć jakiś cel, nawet jeśli wydaje się nierealny. dla mnie nawet sama próba pracy nad sobą już jest pierwszym krokiem, bo najgorzej jak ktoś nie widzi problemu i zostawia tak jak jest :)

@apap co do materacyka pewnie wymienimy

Ja też miałam trzy klucia. Ale finalnie więcej bo na jednej ręce położna nie mogła znaleźć żadnych żył także miałam wklucia tylko w jedną; )

Ja też w tej ciąży mam ochotę na zdrowe jedzenie choć czasem mnie bierze na słodkie. Z córką mogłam jeść paczki codziennie :))) ale tej zdrowej diety nie widać na wadze ;) cały czas do przodu i wyglądam jak w ósmym miesiącu; )

Malwi loo matko 4 wklucia?:O chyba bym padla, bo ja na sama mysl o igle mdleje, wiec ciezko mi bylo te 2 zniesc:p ja mam na rano, jakos po 9:)
Mozemy sobie piatke przybic, bo mnie tez ciagnie do slodkosci, torty ciasta i najlepiej mooocno czekoladowe:-D

Ja to niskocisnieniowiec, nawet jak mam stres przed wizyta to mam 90/60.

Mi brzucho rosnie, ale poki co na wadze +2 kg od poczatku ciazy, wiec nie jest zle:)

Marcje dla mnie awokado jakies takie bez smaku jest, jadam tylko pod jedna postacia, z salatka z jajkiem:-) a jak robicie ta paste? Bo moze sie jednak przekonam jak wy tak sie zajadacie:)

Uff.. wyniki odebrane, morfologia i mocz wzorowe, a glukoza na czczo 74(wedlug normy 74-104), a po obciazeniu 94(norma do 140), takze jest git:-D

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry