reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@malwi86, zupka jest niegotowana. Zjadłam, ale sama wodę z zupy bez śledzi. Moja siostra i moja mama jadły ja jak były w ciazy, wiec tez troche zjadlam[emoji16]

Jeśli chodzi o majonez ja jem normalnie. Od dawna kupuje majonez tylko kielecki, bo jest naturalny i bardzo smaczny;)

Dzis do obiadu zrobiłam surówkę z buraków, marchewki, czarnej rzodkwi i rzepy. Cos przepysznego[emoji7] koglabym ja jeść i jeść. polecam Wam dziewczyny, bo ma mnóstwo witamin;)

Tez słyszałam o tej aferze materacykowej wlasnie... Rozmawiałam z położna na szkole rodzenia i ona poleca gryka kokos. Mówi,ze od lat sa używane.. Ważne jest ich przechowywanie. Zeby sprawdzic juz przy zakupie jak wyglada materac.

Ja juz zgłupiałam o nie wiem jaki kupić. Ja dodatkowo bede miała jeszcze kosz Mojżesza, chce używany, ale nie mam pojęcia jakie tam sa materace. Ma któraś z Was ten kosz?

Miłej niedzieli[emoji295]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jejku ile wiadomości :) dopiero teraz nadrabiam. U mnie pełna zajetosci niedziela - jutro przyjeżdża do nas teściowa także trochę jest roboty w mieszkaniu; )

Ja też jem majonez. W ogóle nie sprawdzam składu.

@Marcje ja mam taki kosz. Bardzo fajna rzecz przez mniej więcej pierwszych pięć - sześć miesięcy. Kosz wędrował z nami po mieszkaniu i był na noc koło mnie bym miała szybki i łatwy dostęp do dziecka. Plus miałam wrażenie że dziecku jest tam przytulniej niż w dziecięcym łóżeczku :)
Materac do niego dokupujesz specjalny. Wpisz w wyszukiwarkę materac do kosza m. I wyskoczy Ci kilka rezultatów. Ja mam taki standardowy.

A co do materacy to my mamy materac z Ikei taki ze średniej półki. Jak kupowalismy to były chyba 3 rodzaje... Wydaje mi się, że jest dobry i wygodny.. Do tego dokupilismy taką nakładkę bawełniana też z Ikei.

reklama
Hej Dziewczyny! Nie było mnie tu od rana i tyle nadrabiania i na głównym i na wyprawkowym;) Dziś zrobiliśmy sobie taką leniwą, rodzinną niedzielę. Fajna pogoda więc i spacer zaliczony :) Przebrałam też ubranka które przywiozłam od kuzynki i na pierwsze pół roku mam ubrań z okopką.:wink: Ja się skupiam głównie na body i na pajacach, bo tego używałam przy synku. Śpiochy, bluzeczki, kaftaniki czy inne cuda zapinane np. na plecach w ogóle do mnie nie przemawiają i szły od razu z powrotem do pudła i w najbliższym czasie odwiozę je kuzynce.

@maryqska nie wiem czy tu pytałaś czy na wyprawkowym ale z sodą można prać tylko białe rzeczy bo działa odkażająco, odplamiająco, wybielająco ale też odbarwiająco. Więc ciemne lub kolory odpadają. Jak miałam chwilową okazję bawić się w pieluchy wielorazowe to używałam do prania wkładów. Ogólnie to można robić taką pastę rozrabiając z wodą albo dosypać miarkę do zwykłego proszku.

Dzien dobry:-)

Ja dzisiaj walcze z glukoza, wypilam juz te "pysznosci" i walcze, zeby wysiedziec do 9:15:p nie dalam sobie cytrynki, wiec teraz mnie muli od tej mdlej lepianki:/

Apap milego pobytu Tesciowej:)

Malwi ale mam ochote na swieza buleczke z taka pasta jajeczna omnomnom:-D jak taki cieniutki ten materacyk to moze faktycznie warto zmienic.

MiMeMi bo najwazniejsze to byc stamowczym i konsekwentnym, no i wlasnie sie nie smiac, zeby dziecko nie myslalo, ze robi cos fajnego, zabawnego.

U nas sie zaczal problem z przeklinaniem, bo moj dwulatek zaczal uzywac slowa "kulwa":O najgorsze, ze wie kiedy tego uzyc i wie, ze nie wolno, a jednak zdarza mu sie mowic, ale niby wiekszosc dzieci przechodzi taki etap, staramy sie nie reagowac, albo upominac, ze nie wolno tak mowic, bo to brzydkie slowo, mam nadzieje, ze mu sie niedlugo znudzi.

Prymulka no to u was niedziela taka jaka powinna byc, rodzinna:) fajnie, ze sie zaopatrzylas w ubranka:tak: a ile tej sody dajesz na jedno pranie? Tez preferuje pajace i bodziaki, bo spiochy itp. sie u nas nie sprawdzily.

Napisane na LG-P710 w aplikacji Forum BabyBoom

HappyBabyMama dzieki, jeszcze tylko 45 minut, a juz ledwo tu siedze, zaraz z glodu padne, a jeszcze maly w brzuchu szaleje, wygina sie na wszystkie strony, a te krzeselka tu takie nie wygodne:p
No to pomarudzilam:-)
A Ty jak sie czujesz?

No to wszystkie co maja problem z zelazem wsuwaja surowke od Marcje:-D

HappyBabyMama dzieki, jeszcze tylko 45 minut, a juz ledwo tu siedze, zaraz z glodu padne, a jeszcze maly w brzuchu szaleje, wygina sie na wszystkie strony, a te krzeselka tu takie nie wygodne:p
No to pomarudzilam:-)
A Ty jak sie czujesz?

No to wszystkie co maja problem z zelazem wsuwaja surowke od Marcje:-D

Podziwiam że dajesz rade wysiedzieć na tym krześle tyle czasu:) Ja bardzo dobrze sie czuje. A od kiedy jestem na diecie to mam wiecej powera. Ja niestety nie moge buraków ani majonezu wiec suroweczka Marcje odpada :( Daj znac jak wyniki

@BubblesGirl jak tam po glukozie? ja też dziś od rana w laboratorium, doktor kazał sprawdzić elektrolity, keratyninę, kwas moczowy, mocznik, mocz. na środę trzeba być gotowym, oby wszystko było ok :)

ps. pasta jajeczna była przepyszna :)) czasami dobrze zrobić sobie dłuższą przerwę z jakimiś produktami, smakują wtedy wyjątkowo pysznie :))

Ostatnia edycja:
Jakoś dałam radę:p
Chociaż drugie pobranie bolało strasznie, nie wiem czemu;/ Ale ważne, że już z głowy, teraz tylko, żeby wynik był ok:p

HappyBabyMama jeszcze sobie pojesz po porodzie:)

Malwi o to miałaś tych badań trochę dzisiaj, a o której wizytujesz?

Co to dzisiaj tak pusto?;)

reklama
@Marcje , Dziekuje za przepis. Tez skorzystam. W ciąży mam smaka na zdrowe odżywianie Jak do tej pory byłam miłośniczka ciast i słodkości, tak teraz szaleje za owocami i np.kanapkami z avocado

@asiz , chyba faktycznie ktoś nad nimi czuwał. Niesamowite sa takie historie.
Podglądałam ofertę tego sprzedawcy i jest z czego wybierać.

@BubblesGirl mierze sobie to ciśnienie i chyba jest tak, ze nerwus ze mnie i dlatego mi skacze. Dlatego, podobnie jak @malwi86 zamierzam nad sobą pracować do porodu, aby potem być zrównoważona i konsekwentna. Choć coś czuje, z to moze być wyidealizowana wizja macierzyństwa. A w rzeczywistości nieraz będę chciała krzyczeć i kląć

Ostatnia edycja:
Do góry