reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Właśnie też o tym pomyślałam, żeby sprawdzić gdzieś indziej. Bo posiew już miałam w ciazy 2 razy robiony i za każdym razem jest ok bez żadnych bakterii. A w moczu zawsze bakterie. Tak sobie też myślę że może mi ta luteina wpada przy siusianiu. I też dlatego te leukocyty...

jeśli boisz się że coś wpada na czas sikania wkładaj tampon, tak mi poleciła położna i lekarz, tak zrobiłam w szpitalu
nie wiem też czy wiesz (ja nie wiedziałam), że przed pobraniem próbki moczu należy się tak z 3 razy podmyć i pobiera się środkowy strumień

Ostatnia edycja:
reklama
@asiz Wypoczywaj! Przyda się zbieranie sił przed godziną w:)))
Dziewczyny moja mała nie chce nosić kaloszy :( pada teraz cały czas, przydałoby się a ona na widok kaloszy dostaje szału. Dwa razy może założyła i nie chciała zrobić kroku :( mialyscie tak? Co robić? Martwię się ofc jak zareaguje na zimowe buty bo w sumie nigdy takich jeszcze nie nosiła.

tak musi być środkowy strumień musisz się przed dokładnie umyć no i pojemnik sterylny z apteki i nie dotykać do skóry. jeśli wychodzą bakterie w moczu a posiew czysty to najpewniej błąd pobrania.ja w pierwszej ciąży nie podmywalam się przed pobraniem pobieralam byle jak i było ok a teraz cuda na kiju robię żeby dobrze pobrać a i tak wychodzi mi całą flora tego świata.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Tez tak miałam z wynikami i wyszło na to, ze wina laboratorium. Pobierają u mnie na wsi, a potem odwożą do analizy do Łodzi. Zanim to trafi do zbadania to kilka godzin i podobno stad tez mogą być przekłamania.
@malwi86 ☕☕️ Ja tez właśnie popijam herbatkę z pigwa. Ale pogoda mi pasuje, nie pada, tylko wieje i przed chwila wróciłam z krótkiego wyjścia z psem. Jaka przyjemność odetchnąć świeżym powietrzem!! Zazdroszczę zawsze tym,co mieszkają nad morzem. Tak to wiatr moze hulać.

@asiz Wypoczywaj! Przyda się zbieranie sił przed godziną w:)))
Dziewczyny moja mała nie chce nosić kaloszy :( pada teraz cały czas, przydałoby się a ona na widok kaloszy dostaje szału. Dwa razy może założyła i nie chciała zrobić kroku :( mialyscie tak? Co robić? Martwię się ofc jak zareaguje na zimowe buty bo w sumie nigdy takich jeszcze nie nosiła.
może cos z tymi kaloszkami nie tak, uwieraja ją, albo poci jej sie stópka albo sztywne. Może poprzymierzajcie w sklepie inne kaloszki może beda wygodniejsze.

@HappyBabyMama ogólnie to wszystko kupowałam, bo dużo rzeczy po córce oddałam koleżankom, a teraz to już nie do odzyskania, a ubranka potrzebuję chłopięce :sorry2: a wszystko mam w "różu" :-p ale tez ubranek po córce nie zostało mi dużo.
Zrobiłam sobie taką kompletną listę ...nawet takie rzeczy do szpitala dla mnie, kosmetyki itp.
Ubranek kupiłam trochę nowych i wylicytowałam też mega pakę ubranek używanych na allegro...ale pochwalę się, że na prawdę dobrze trafiłam, bo ubranka śliczne , niezniszczone.
Na grupie Mama w Warszawie sprzedam, kupię, zamienię na FB ( na pewno dziewczyny z wawy zanają :happy2: )
odkupiłam od jednej mamy łóżeczko, przewijak i wanienkę ze stelażem. Ogólnie polecam tą grupę. Ostatnio zrobiłam akcje dla tej mojej znajomej, że szukam ubranek dla wcześniaka w roz 42-50. Na prawdę odzew był niesamowity. Dużo mam za darmo oferowało ubranka i życzyło dużo siły i zdrówka dla maluszka. Bardzo to miłe i odzyskałam wiarę w ludzi :-) :)
Teraz zamówiłam jeszcze parę rzeczy u jednego sprzedawcy na allegro. Pościel z ochraniaczami, rożek, prześcieradła z gumką na przewijak, kocyk do wózka, ręczniki kąpielowe. Czekam jeszcze na paczkę. Jakby co to mogę wydać wam opinie i polecić sprzedawcę .

@apap nie kojarze w jakim wieku Twoja mala I czy mozesz zapytac czemu nie? Moja oliwke bola stopy w kaloszach, musze jej zakladac grube skarpety. Teraz kupiłam kalosze z ocieplaczem w środku I jest lepiej.
A moze pokazac ze mozna po kaluzach skakc I sie chlapac, albo pozwolic wybrac wlasna Pare. Mnie np kalosze w lydki uwieraja straszne I albo na getry albo na długie skarpetu musze je nosić.

O to gratuluje udanych zakupów, chętnie zobaczyłabym zdjęcia. A sprzedawcą z polecenia tez nie pogardzę
Super, ze są ludzie którym dni chce nieść bezinteresowna pomoc w naszym interesownych świecie. Jak się czuja mama i maluszek?

@asiz ja z Warszawy a nie znałam tej stronki. Fajnie że masz juz prawie wszytsko. Ja w sumie tez zmierzam ku końcowi z wyprawka ale troszke mi brakuje. Zostawiam sobie jesce na grudzeiń albo styczeń bo przeceny no i pewnie jakies prezenty na gwiazdke malec dostanie :)

reklama
@HappyBabyMama na fb znajdziesz ta grupę. Tylko nie pamiętam czy możesz sama poprosić o dołączenie czy ktoś ze znajomych musi ci wysłać zaproszenie. Ale sprawdź może któs znajomy tam jest
@iryski jak przyjdzie paczka ( a właśnie dzisiaj się jej spodziewam ) to sprawdzę wszystko i wyślę ci linka z allegro. Ogólnie ma bardzo duży wybór pościeli w cenie 25zł ( poszewka na poduszkę i kołdrę )

Do góry