reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Właśnie też o tym pomyślałam, żeby sprawdzić gdzieś indziej. Bo posiew już miałam w ciazy 2 razy robiony i za każdym razem jest ok bez żadnych bakterii. A w moczu zawsze bakterie. Tak sobie też myślę że może mi ta luteina wpada przy siusianiu. I też dlatego te leukocyty...

jeśli boisz się że coś wpada na czas sikania wkładaj tampon, tak mi poleciła położna i lekarz, tak zrobiłam w szpitalu
nie wiem też czy wiesz (ja nie wiedziałam), że przed pobraniem próbki moczu należy się tak z 3 razy podmyć i pobiera się środkowy strumień

Ostatnia edycja:
reklama
@asiz Wypoczywaj! Przyda się zbieranie sił przed godziną w:)))
Dziewczyny moja mała nie chce nosić kaloszy :( pada teraz cały czas, przydałoby się a ona na widok kaloszy dostaje szału. Dwa razy może założyła i nie chciała zrobić kroku :( mialyscie tak? Co robić? Martwię się ofc jak zareaguje na zimowe buty bo w sumie nigdy takich jeszcze nie nosiła.

tak musi być środkowy strumień musisz się przed dokładnie umyć no i pojemnik sterylny z apteki i nie dotykać do skóry. jeśli wychodzą bakterie w moczu a posiew czysty to najpewniej błąd pobrania.ja w pierwszej ciąży nie podmywalam się przed pobraniem pobieralam byle jak i było ok a teraz cuda na kiju robię żeby dobrze pobrać a i tak wychodzi mi całą flora tego świata.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Tez tak miałam z wynikami i wyszło na to, ze wina laboratorium. Pobierają u mnie na wsi, a potem odwożą do analizy do Łodzi. Zanim to trafi do zbadania to kilka godzin i podobno stad tez mogą być przekłamania.
@malwi86 ☕☕️ Ja tez właśnie popijam herbatkę z pigwa. Ale pogoda mi pasuje, nie pada, tylko wieje i przed chwila wróciłam z krótkiego wyjścia z psem. Jaka przyjemność odetchnąć świeżym powietrzem!! Zazdroszczę zawsze tym,co mieszkają nad morzem. Tak to wiatr moze hulać.

@asiz Wypoczywaj! Przyda się zbieranie sił przed godziną w:)))
Dziewczyny moja mała nie chce nosić kaloszy :( pada teraz cały czas, przydałoby się a ona na widok kaloszy dostaje szału. Dwa razy może założyła i nie chciała zrobić kroku :( mialyscie tak? Co robić? Martwię się ofc jak zareaguje na zimowe buty bo w sumie nigdy takich jeszcze nie nosiła.
może cos z tymi kaloszkami nie tak, uwieraja ją, albo poci jej sie stópka albo sztywne. Może poprzymierzajcie w sklepie inne kaloszki może beda wygodniejsze.

@HappyBabyMama ogólnie to wszystko kupowałam, bo dużo rzeczy po córce oddałam koleżankom, a teraz to już nie do odzyskania, a ubranka potrzebuję chłopięce :sorry2: a wszystko mam w "różu" :-p ale tez ubranek po córce nie zostało mi dużo.
Zrobiłam sobie taką kompletną listę ...nawet takie rzeczy do szpitala dla mnie, kosmetyki itp.
Ubranek kupiłam trochę nowych i wylicytowałam też mega pakę ubranek używanych na allegro...ale pochwalę się, że na prawdę dobrze trafiłam, bo ubranka śliczne , niezniszczone.
Na grupie Mama w Warszawie sprzedam, kupię, zamienię na FB ( na pewno dziewczyny z wawy zanają :happy2: )
odkupiłam od jednej mamy łóżeczko, przewijak i wanienkę ze stelażem. Ogólnie polecam tą grupę. Ostatnio zrobiłam akcje dla tej mojej znajomej, że szukam ubranek dla wcześniaka w roz 42-50. Na prawdę odzew był niesamowity. Dużo mam za darmo oferowało ubranka i życzyło dużo siły i zdrówka dla maluszka. Bardzo to miłe i odzyskałam wiarę w ludzi :-) :)
Teraz zamówiłam jeszcze parę rzeczy u jednego sprzedawcy na allegro. Pościel z ochraniaczami, rożek, prześcieradła z gumką na przewijak, kocyk do wózka, ręczniki kąpielowe. Czekam jeszcze na paczkę. Jakby co to mogę wydać wam opinie i polecić sprzedawcę .

@apap nie kojarze w jakim wieku Twoja mala I czy mozesz zapytac czemu nie? Moja oliwke bola stopy w kaloszach, musze jej zakladac grube skarpety. Teraz kupiłam kalosze z ocieplaczem w środku I jest lepiej.
A moze pokazac ze mozna po kaluzach skakc I sie chlapac, albo pozwolic wybrac wlasna Pare. Mnie np kalosze w lydki uwieraja straszne I albo na getry albo na długie skarpetu musze je nosić.

O to gratuluje udanych zakupów, chętnie zobaczyłabym zdjęcia. A sprzedawcą z polecenia tez nie pogardzę
Super, ze są ludzie którym dni chce nieść bezinteresowna pomoc w naszym interesownych świecie. Jak się czuja mama i maluszek?

@asiz ja z Warszawy a nie znałam tej stronki. Fajnie że masz juz prawie wszytsko. Ja w sumie tez zmierzam ku końcowi z wyprawka ale troszke mi brakuje. Zostawiam sobie jesce na grudzeiń albo styczeń bo przeceny no i pewnie jakies prezenty na gwiazdke malec dostanie :)

reklama
@HappyBabyMama na fb znajdziesz ta grupę. Tylko nie pamiętam czy możesz sama poprosić o dołączenie czy ktoś ze znajomych musi ci wysłać zaproszenie. Ale sprawdź może któs znajomy tam jest
@iryski jak przyjdzie paczka ( a właśnie dzisiaj się jej spodziewam ) to sprawdzę wszystko i wyślę ci linka z allegro. Ogólnie ma bardzo duży wybór pościeli w cenie 25zł ( poszewka na poduszkę i kołdrę )

Do góry