reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@aniay no wlasnie jestem troche typem szalenca ;) w poprzedniej ciazy zaczelam robic torty kazdemu w rodzinie na kazda mozliwa okazje: w ksztalcie auta, misia, lalki, pilki, boiska no cuda na kiju. Ale potem sie wypalilam i porzucilam ten fach;) a tego misia to chce zrobic tak na plasko bez wypychania jako naklejke na sciane dlatego gruby sztywny filc plus elementy takie jak brzuszek pyszczek oczka naklejone lub naszyte. Musze tylko stworzyc szablon jak to ma wygladac.
zainspiorwalas mnie tym filcem. ja maluje chłopakom pokój Kostka pokój jedna ścianę w gwiazdki a u małego w chmurki i chyba kilka zrobię właśnie tak z filcu jak Ty misia. może będzie fajnie wyglądac. gdzie kupujesz filc gdzieś w necie?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzisiaj mąż kupił mi glukozę cytrynową, specjalnie dla ciężarnych. Piłyście może taką? Bardzo się różni w smaku od klasycznej? Bo zastanawiam się czy mimo wszystko zabierać ze sobą cytrynę. Hmm...

Ja dzisiaj byłam u lekarza ale rodzinnego... i dostałam antybiotyk duomax...a jutro wizyta u gina jeśli dojdę do niego bo na nic nie mam siły. ..jeszcze chciałam mężowi opiekę załatwić żeby pomógł mi przy dziewczynach ale panu doktor stwierdziła że nie może bo ja nie potrzebuje opieki a dzieci są zdrowe wiec dupa....

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

na katar coś słyszałam że działa napar z majeranku i inhalacje ale mogę coś mylic
Mi ginekolog przepisała Nasivin 0,05%

Dziewczyny gdzie kupujecie ciuchy? Musze zaopatrzyć sie w kurtkę/ płaszcz bo w swoje juz sie nie dopinam :(
Ja w zimówkę jeszcze wchodzę ale w razie co mam sportówkę podszyta polarem która jest bardzo rozciągliwa (kupiłam ją do jazdy w chłodne dni rowerem)Także jeden wydatek mniej :)

Łojoj. Chleb smażony w jajku pyszny ... ale u mnie z twarożkiem nie z dżemem ;-)
A ja wczoraj moim robiłam :D Córa wróciła ze szkoły z niezjedzonymi kanapkami. Szkoda było mi wyrzucić więc obtoczyłam jajkiem i na patelnie.

Powiedzcie Moje Drogie, czy wasze pociechy kopią w okolicach szyjki? Ja mam takie uczucie czasami jakbym miała jakieś ciało obce w pochwie :confused: nie chciałabym iść z tym do lekarza bo on i tak ma mnie za wariatkę :unsure: ale jest to jednak dyskomfort i martwię się o szyjkę... Miała któraś podobnie?
Ja nie mam takich odczuc ale za to młody kopie mnie w podbrzusze -jelito ,pęcherz i to jest niestety dosyć bolesne.

Chciałabym zrobić takiego dużego misia ze sztywnego filcu na ścianę i nie wiem czy jest sens się w ogóle za to brać kiedy zdolności w tym kierunku ma się takie sobie!? :biggrin2:
Do zrobienia z filcu misia nie potrzeba mieć wielkiego doświadczenia , nie zastanawiaj sie tylko do roboty :D Na pewno będziesz zadowolona.

Ja dzisiaj byłam u lekarza ale rodzinnego... i dostałam antybiotyk duomax...a jutro wizyta u gina
Mi ginekolog zabroniła chodzic do lekarza ogólnego. Powiedziała że w ciąży ona będzie mnie leczyć ze wszelakich przeziebien i gryp. A mi to odpowiada :)

Shariotka o takim cudzie nie slyszalam? Szkoda że nie ma glukozy o smaku mohito [emoji7]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

No też byłam zaskoczona. Tak to jest jak się chłopa wysyła na zakupy :p
14686585_1282966618422777_2003575277_n.jpg

Mmm, uwielbiam mohito, nawet bezalkoholowe, pychotka.

Załączniki

• 14686585_1282966618422777_2003575277_n.jpg
    14686585_1282966618422777_2003575277_n.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 240
Shariotka daj znać jak ta glukoza smakowała, bo na pewno lepsza do przełknięcia od tej zwykłej:)

Prymulka z filcem się dość łatwo pracuje, wydrukuj lub narysuj dobry szablon, ostre nożyczki i do dzieła;-) Tym bardziej, że jak widać masz w sobie żyłkę artysty:D Pochwal się co Ci wyszło:tak:

MartynaM a gwiazdki i chmurki malujesz od jakiegoś szablonu czy ręcznie?
Ja w pierwszej ciąży namalowałam synkowi na ścianie mini latarnię morska i statek piracki:
gnhcfjnch.jpg dxfhfgjmhgv.jpg

Weronika zdrówka.

Slivka oby udało się ustabilizować dietę tak, żeby cukry nie szalały. Ja czuje czasem dziwne kopniaki, czy dyskomfort jakby mały miał mi zaraz wypaśćo_O Ale wiem, że to tylko takie głupie wrażenie.

Wy tu o cukrzycach ciążowych, a u mnie w drugą stronę, bo mam za niski cukier zawsze;/ Ale za to mam przyzwolenie w każdej chwili sięgać po coś słodkiego, żeby mi się słabo nie zrobiło:p

HappyBabyMama ja idę w czwartek, ale tydzień po was:) Dla mnie bez cytryny ten ulepek nie do przełknięcia:p Powodzenia!

Załączniki

• gnhcfjnch.jpg
    gnhcfjnch.jpg
    53,3 KB · Wyświetleń: 75
  • dxfhfgjmhgv.jpg
    dxfhfgjmhgv.jpg
    119 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Do góry