reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Hej Dziewczyny u nas szaro, buro i ponuro. Jutro wybieram sie na glukoze. W poprzedniej ciazy nie bylo zle wiec mam nadzieje ze i teraz obedzie sie bez ekscesow. A Wy juz wszystkie po glukozie?
Ja miałam glukozę 2 tygodnie temu. Wynik w normie :) powodzenia! Mi tym razem nie pozwolili dodać cytryny. Podobno zaburza wyniki.

@Prymulka ja mam glukozę w czwartek i już się stresuję. W ubiegłym roku jak mi badali w szpitalu to kiepsko to zniosłam. A myślałam, ze jako wielki fan słodyczy będzie bez problemu. Gin.mnie poinstruował, ze dzień wcześniej jem do 18, potem tylko woda, żeby wyniku nie zafałszować. Tyle bez jedzenia
Wyluzowalam z domestosem, teraz tylko w łazience. Ale i tak wariuje, ze nie wolno mi teraz sprzątać. Jak człowiek leży to dopiero wszystko widzi. Wymyśliłam sobie, ze moze odkurzanie faktycznie nie jest wskazane przy skracającej się szyjce, wiec zaprzyjaźniłam się ze szczotką.
Mamaginekolog zaczęłam czytać i słuchać od tamtego tygodnia. Jak ktoś ma czas to polecam. Tylko uwaga, istnieje efekt uboczny: można śmiać się do tel.
Kiedyś pisaliście o dziwnych snach. Ja dziś doświadczyłam. Najpierw śnił mi się początek porodu. Potem, ze sąsiad przyszedł mi umyć okna balkonowe
iryski dawaj tego sąsiada :) Ja tez mam glukoze w czwartek - ciekawe jak będzie

Większość dziewczyn uciekła do zamkniętego forum, a wiem, że kilka z nich ma zdolności do szycia. Mam pytanie odnośnie szycia ozdób z filcu. Czy miałyście okazję pracować z takim materiałem? Chciałabym zrobić takiego dużego misia ze sztywnego filcu na ścianę i nie wiem czy jest sens się w ogóle za to brać kiedy zdolności w tym kierunku ma się takie sobie!? :biggrin2:

Większość dziewczyn uciekła do zamkniętego forum, a wiem, że kilka z nich ma zdolności do szycia. Mam pytanie odnośnie szycia ozdób z filcu. Czy miałyście okazję pracować z takim materiałem? Chciałabym zrobić takiego dużego misia ze sztywnego filcu na ścianę i nie wiem czy jest sens się w ogóle za to brać kiedy zdolności w tym kierunku ma się takie sobie!? :biggrin2:
według mnie jest sens super pomysł. filc raczej nie jest ciężki w szyciu i nie trzeba obrabiac krawędzi.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się kiedyś miękkim filcem bawiłam (dwa kucyki i stworka dla mojej Oliwki uszyłam)
Proponuję zacząć z czymś małym coś na co nie zużyjesz dużo materiału a i dużo czasu nie zajmie. Filc nie jest trudny w obsłudze bo nitka ładnie się chowa, chociaż warto szyć bardzo gęsto więc jest to czasochłonne.

Chyba że jesteś szalona to od razu zacznij z grubej rury (Ja jestem szalona i jak pierwszy raz szyłam coś sama to zmajstrowałam Oliwce pełny kostium dzwoneczka)

reklama
@aniay no wlasnie jestem troche typem szalenca ;) w poprzedniej ciazy zaczelam robic torty kazdemu w rodzinie na kazda mozliwa okazje: w ksztalcie auta, misia, lalki, pilki, boiska no cuda na kiju. Ale potem sie wypalilam i porzucilam ten fach;) a tego misia to chce zrobic tak na plasko bez wypychania jako naklejke na sciane dlatego gruby sztywny filc plus elementy takie jak brzuszek pyszczek oczka naklejone lub naszyte. Musze tylko stworzyc szablon jak to ma wygladac.

Do góry