reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Prymulka tel z netem albo książka i szybko zleci. Powodzenia
Aniay-oby ból szybko minął.
HappyBabyMama no to mamy podobne z tym sprzątaniem tyle tylko że ja już teraz zbastowalam. Jak nie mam sily to po prostu nie robię.
Zjadłam drugiego śniadanie śledzie z cebulką w oleju i sałatki z makaronem z zupek chińskich -moja nowa miłość chcecie przepis?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry wtorkowo!

U mnie ze sprzątaniem jest tak, ze lubię porządekci miec czysto. Sprzątam regularnie, tez sie zastanawiam jak to bedzie po porodzie... Juz teraz mam mniej siły na sprzątnie.. Mecze sie szybko strasznie.

@Prymulka, powodzenia na glukozie!

U nas dzis pogoda nie dopisuje... szaro, buro i ponuro:/

Miłego dnia wszystkim życzę [emoji295]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie:)

Wieki mnie tu nie było, pewnie już żadna nie pamięta:( Ale u nas wiecznie brak czasu, a wy piszecie jak szalone, że ciężko być na bieżąco, podziwiam te co pracują i mają jeszcze dzieci, że za tym wszystkim tu nadążają:p Idzie zima, więc mam nadzieję, że w końcu będę miała więcej czasu na forum, podczytywałam ostatnio na bieżąco, dobrnęłam do ostatniej strony, więc w końcu się mogę odezwać:p

U nas wszystko dobrze, brzucho rośnie, więc powoli zaczynają się związane z tym dolegliwości, maluszek zdrowo się rozwija i się okazało, że będzie drugi chłopak, mieliśmy problem z imieniem, bo żadne nam wspólnie nie pasowało, ale jednak stanęło na tym, że będzie Kamil;-) Mnie dopadł syndrom wicia gniazda, mój dwulatek jest na etapie przejścia na doroślejsze łóżeczko, więc mogłam z tym zaszaleć, przy okazji trochę mu przemeblowaliśmy pokój i teraz spokojnie mogę się zabrać za szykowanie wszystkiego dla drugiego Bąbla:) Też planuje pomalować dostawkę do naszego łóżka na biało, ostatnio malowałam stoliczek i krzesełka starszaka farbą Colorit pastelową do drewna i trochę mi zostało, więc pewnie ją użyję, choć ma niestety słabe krycie i trzeba więcej warstw nałożyć.
Muszę się porządnie wziąć za wyprawkę, zrobić listę czego mi potrzeba, a co mam po starszaku, bo zaczynam wpadać w zakupowy szał(pochwalę się w odpowiednim wątku:)), a nie chcę, żeby było jak za pierwszym razem, że część rzeczy pooddawałam całkiem nowych.

Co do witamin to ja biorę Prenatal, bo wcześniej też brałam i mi pasował to nie kombinuję:) A synek urodził się 3350 g, więc nie jakiś kolos, nie wiem więc ile tych witamin trzeba by brać, żeby to miało wpływ na wagę dziecka, bardziej genetyka ma na to wpływ;)

Dołączam do grona chomików/zbieraczy domowych, chociaż zaczęłam ostatnio z tym walczyć i parę kartonów zbędnych gratów wywaliłam z tym, że nie widzę, żeby mi się przez to więcej miejsca w szafkach zrobiło:confused:
Też mnie czeka zakup kurtki i w jakieś spodnie się chcę zaopatrzyć na później, bo póki co sprawdzają się moje legginsy czy tregginsy, ale jednak spodnie na zimniejsze dni też wolałabym mieć, ale zakup kurtki mnie przeraża, bo już parę przymierzałam i we wszystkich jak w worku, więc póki się mieszczę to zamierzam się kulać w jesiennej:p

Ja następną wizytę mam 26.10 i muszę wyniki porobić, między innymi glukozę, więc też to jeszcze przede mną:sorry:

Wybaczcie, że tak tylko o sobie, postaram się w końcu wdrożyć na stałe w forum:p

Ciesze się, że u was w większości wszystko dobrze i maluszki rosną zdrowo, obyśmy jak najdłużej wszystkie wytrzymały w dwupaku i dobrym samopoczuciu do końca:)

Miłego dnia:)

Cześć styczniówki :biggrin2:

Ja po glukozie i - jak już chyba narzekałam - mam cukrzycę. Trzymam lekką dietę i cukry w normie, dostałam w szpitalu glukometr (ten, który teraz non stop reklamują), przez tydzień robiłam pomiary 5 razy dziennie. Wiem już, że ziemniaczki i zbyt dużo pomidorów wywołują u mnie skoki glukozy, więc unikam i jest ok. Nadmienię, że teoretycznie nie byłam w grupie ryzyka a jednak się przyplątało.

Powiedzcie Moje Drogie, czy wasze pociechy kopią w okolicach szyjki? Ja mam takie uczucie czasami jakbym miała jakieś ciało obce w pochwie :confused: nie chciałabym iść z tym do lekarza bo on i tak ma mnie za wariatkę :unsure: ale jest to jednak dyskomfort i martwię się o szyjkę... Miała któraś podobnie?

reklama
@Prymulka ja mam glukozę w czwartek i już się stresuję. W ubiegłym roku jak mi badali w szpitalu to kiepsko to zniosłam. A myślałam, ze jako wielki fan słodyczy będzie bez problemu. Gin.mnie poinstruował, ze dzień wcześniej jem do 18, potem tylko woda, żeby wyniku nie zafałszować. Tyle bez jedzenia
Wyluzowalam z domestosem, teraz tylko w łazience. Ale i tak wariuje, ze nie wolno mi teraz sprzątać. Jak człowiek leży to dopiero wszystko widzi. Wymyśliłam sobie, ze moze odkurzanie faktycznie nie jest wskazane przy skracającej się szyjce, wiec zaprzyjaźniłam się ze szczotką.
Mamaginekolog zaczęłam czytać i słuchać od tamtego tygodnia. Jak ktoś ma czas to polecam. Tylko uwaga, istnieje efekt uboczny: można śmiać się do tel.
Kiedyś pisaliście o dziwnych snach. Ja dziś doświadczyłam. Najpierw śnił mi się początek porodu. Potem, ze sąsiad przyszedł mi umyć okna balkonowe

Do góry