reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Anula0000
Mi lekarz powiedzial,ze okolo 33 tygodnia. Ale na pewno po 30stym. Trzecie genetyczne jest odplatne w sensie nie refundowane przez NFZ. Nasz synek na polowkowym mial wykryte pielektazje. Ale raczej nie bede tego genetycznego robic, musialabym sama zima jechac pociagiem do Poznania i ciagnac jeszcze stareszego syna wiec odpuszcze. Zwlaszcza , ze poprzedni chlopak tez mial pielektazje i same zeszly. Jestem dobrej mysli.

Ja jestem za tym aby sie przeniesc tu, a czasem cos skrobnac na otwartym, zeby nie umarlo i w razie jakby jakas dziewczyna doszla, aczkowiek to juz chyba taki etap, ze raczej niewiele osob dojdzie.

@malina4444 ja zawsze mialam zwierzole z odzysku, oprocz jednego z hodowli. Ale to byl owczarek wystawowy, Champion i moj naprawde wielki skarb.
Ale tak to przez moje zycie przewinely sie psy koty, glownie porzucone,czasem okaleczone. Szczeniory byly tylko tymczasowo a inne nieadopcyjne zostawaly do smierci.
Nienawidze pseudohodlowi - pies w gownie po pas i tylko rodzi. Szczeniory slabe, krzywe, chorujace i zdychajace ale glupi Polak kupi jorka za 200 zl. Na rodowodzie mu nie zalezy, "bo na kolanka ma byc".
I co mnie dziwi,gdybym poszla i chciala sprzedac IPhona za 50zl kazdy by wietrzyl podstep i zastanawial sie co jest nie tak, a psa za 200 zl "rasowego" szczeniaka luzik.
I nikt nie mysli, ze zarcie, szczepienia, pokarm, odrobaczanie to kosztuje...
Tyle sie mowi o pseudohodowlach, ale wciaz chyba jeszcze za malo. Ludzie sa na prawde niedoedukowani.

Wczesniej zawsze myslalam, ze koty sa okropne, ale jakos pozniej przygarnelismy jednego z pod bloku. Zadomowil sie, byl smieszny. Jakis czas pozniej wzielismy drugiego. Tak sie ze soba zgraly, jak bracia i przynajmniej nie nudzily sie i az tyle nie broily. Jak syn sie urodzil, strasznie mnie wkurzala ta siersc wszedzie, ale jakos syn nie umarl od jej nadmiaru.
@Anula0000 zdrowka dla meza:)

reklama
a mnie coraz bardziej boli miednica, mslalam, ze po tygodniu wroce do pracy, ale zastanawiam sie teraz czy wogole z niej nie zrezygnowac :(
nie chcialam tak postapic, ze z dnia na dzien odchodze, a wyszlo jak wyszlo, zle sie z tym czuje, boje sie ze to przez to, ze ostatnio sie w pracy przeforsowalam, dziewczyny sporo zostawily na moich barkach i teraz mam,
w czwartek mam fizjoterapeute wiec zobaczymy co mi powie i pomoze?

Mnie nie boli nic. Ot krzyz troche jak sie zasiedze i czasem ciezej mi sie schylic czy podniesc. Ale znow mnie mecza flaki i obudzilam sie z uciskiem w okolicy serca.

Po powrocie chyba zamowie taka ciciasta miekkawloczke dla bobaskow i zrobie kocyk i czapki dla chopakow. Bo ostatnio szydelo mi wroslo w reke

To może napisze coś od siebie :)
Spodziewamy się chłopca (Franka) to będzie nasze pierwsze dziecko :)
Jeszcze pracuje ale powoli zastanawiam się nad l4..
Dziewczyny was tez bolą biodra? [emoji24]
Czytała któraś z was książkę Kaz Cooke, ciężarówka przez 9 miesięcy?
Polecam [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
witam wszystkie nowe dziewczyny :) miło że coś piszecie :)

ja czytałam w pierwszej ciąży ale dla mnie tam jest za mało informacji konkretnych raczej taka opowieść o ciazy miło się czyta.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Shaer nie strasz bo mój syn też miał przepukline.

Anula a jak Ty się czujesz i Twoja szyjka?
co do boli to mnie po nocy zawsze strasznie bolą plecy i brzuch mimo że nie jest duzy już mi bardzo przeszkadza.no i zgaga jest straszna. zresztą ja nie mogę dużo zjeść bo od razu źle się czuję więc jak słyszę że ktoś mówi że kobiety w ciąży się objadaja to mnie to śmieszy. ja jem mało naprawdę mało i sama się dziwię że mimo to rosne. ale to wszystko przerabialam w pierwszej ciąży więc wiem że te wszystkie ciągnięcia kłócić bóle w pachwinach to norma i się nie martwię. zawsze jak ktoś pyta jak się czuje mówię że no jak to w ciazy no bo co nie oszukujmy się że fizycznie to nie jest rewelacyjny stan ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
witam się porannie. Cieszę się że dołączają do nas kolejne styczniówki, miło się was czyta.
@maryqska ja niestety czuję się podobnie. Jak się trochę nachodzę to strasznie boli mnie brzuch. Mam problem aby przekrecic się na bok nie mówiąc o podniesieniu. Jak na razie miednica ani krzyż mi nie dokuczają. Ostatnio w przychodni ciężarne się mnie pytały w którym jestem miesiącu, to im mówie że sam początek 7. Wszystkie wielkie oczy zrobiły że brzuch taki mały, a mi się wydaje że mam taki wielki hehe.
Wczoraj na kolacje pozwoliłam sobie na 2 ciasteczka i wiecie co cukier w normie :D. Wyczaiłam już że najbardziej muszę uważać rano ,posiłek musi być bardzo skromny(głodowy) Ale im bliżej wieczora to wszystko jest ok i mogę sobie pozwolić na małe grzeszki :)
Czytała któraś z was książkę Kaz Cooke, ciężarówka przez 9 miesięcy
Nie czytałam , ale spróbuje poszukać jej na chomikuj chyba że która z was ma na pdf. Teraz jestem w trakcie czytania "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" ale wersji pdf nie udało mi się znaleźć.

Do góry