reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Anula0000
Mi lekarz powiedzial,ze okolo 33 tygodnia. Ale na pewno po 30stym. Trzecie genetyczne jest odplatne w sensie nie refundowane przez NFZ. Nasz synek na polowkowym mial wykryte pielektazje. Ale raczej nie bede tego genetycznego robic, musialabym sama zima jechac pociagiem do Poznania i ciagnac jeszcze stareszego syna wiec odpuszcze. Zwlaszcza , ze poprzedni chlopak tez mial pielektazje i same zeszly. Jestem dobrej mysli.

Ja jestem za tym aby sie przeniesc tu, a czasem cos skrobnac na otwartym, zeby nie umarlo i w razie jakby jakas dziewczyna doszla, aczkowiek to juz chyba taki etap, ze raczej niewiele osob dojdzie.

@malina4444 ja zawsze mialam zwierzole z odzysku, oprocz jednego z hodowli. Ale to byl owczarek wystawowy, Champion i moj naprawde wielki skarb.
Ale tak to przez moje zycie przewinely sie psy koty, glownie porzucone,czasem okaleczone. Szczeniory byly tylko tymczasowo a inne nieadopcyjne zostawaly do smierci.
Nienawidze pseudohodlowi - pies w gownie po pas i tylko rodzi. Szczeniory slabe, krzywe, chorujace i zdychajace ale glupi Polak kupi jorka za 200 zl. Na rodowodzie mu nie zalezy, "bo na kolanka ma byc".
I co mnie dziwi,gdybym poszla i chciala sprzedac IPhona za 50zl kazdy by wietrzyl podstep i zastanawial sie co jest nie tak, a psa za 200 zl "rasowego" szczeniaka luzik.
I nikt nie mysli, ze zarcie, szczepienia, pokarm, odrobaczanie to kosztuje...
Tyle sie mowi o pseudohodowlach, ale wciaz chyba jeszcze za malo. Ludzie sa na prawde niedoedukowani.

Wczesniej zawsze myslalam, ze koty sa okropne, ale jakos pozniej przygarnelismy jednego z pod bloku. Zadomowil sie, byl smieszny. Jakis czas pozniej wzielismy drugiego. Tak sie ze soba zgraly, jak bracia i przynajmniej nie nudzily sie i az tyle nie broily. Jak syn sie urodzil, strasznie mnie wkurzala ta siersc wszedzie, ale jakos syn nie umarl od jej nadmiaru.
@Anula0000 zdrowka dla meza:)

reklama
a mnie coraz bardziej boli miednica, mslalam, ze po tygodniu wroce do pracy, ale zastanawiam sie teraz czy wogole z niej nie zrezygnowac :(
nie chcialam tak postapic, ze z dnia na dzien odchodze, a wyszlo jak wyszlo, zle sie z tym czuje, boje sie ze to przez to, ze ostatnio sie w pracy przeforsowalam, dziewczyny sporo zostawily na moich barkach i teraz mam,
w czwartek mam fizjoterapeute wiec zobaczymy co mi powie i pomoze?

Mnie nie boli nic. Ot krzyz troche jak sie zasiedze i czasem ciezej mi sie schylic czy podniesc. Ale znow mnie mecza flaki i obudzilam sie z uciskiem w okolicy serca.

Po powrocie chyba zamowie taka ciciasta miekkawloczke dla bobaskow i zrobie kocyk i czapki dla chopakow. Bo ostatnio szydelo mi wroslo w reke

To może napisze coś od siebie :)
Spodziewamy się chłopca (Franka) to będzie nasze pierwsze dziecko :)
Jeszcze pracuje ale powoli zastanawiam się nad l4..
Dziewczyny was tez bolą biodra? [emoji24]
Czytała któraś z was książkę Kaz Cooke, ciężarówka przez 9 miesięcy?
Polecam [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
witam wszystkie nowe dziewczyny :) miło że coś piszecie :)

ja czytałam w pierwszej ciąży ale dla mnie tam jest za mało informacji konkretnych raczej taka opowieść o ciazy miło się czyta.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Shaer nie strasz bo mój syn też miał przepukline.

Anula a jak Ty się czujesz i Twoja szyjka?
co do boli to mnie po nocy zawsze strasznie bolą plecy i brzuch mimo że nie jest duzy już mi bardzo przeszkadza.no i zgaga jest straszna. zresztą ja nie mogę dużo zjeść bo od razu źle się czuję więc jak słyszę że ktoś mówi że kobiety w ciąży się objadaja to mnie to śmieszy. ja jem mało naprawdę mało i sama się dziwię że mimo to rosne. ale to wszystko przerabialam w pierwszej ciąży więc wiem że te wszystkie ciągnięcia kłócić bóle w pachwinach to norma i się nie martwię. zawsze jak ktoś pyta jak się czuje mówię że no jak to w ciazy no bo co nie oszukujmy się że fizycznie to nie jest rewelacyjny stan ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
witam się porannie. Cieszę się że dołączają do nas kolejne styczniówki, miło się was czyta.
@maryqska ja niestety czuję się podobnie. Jak się trochę nachodzę to strasznie boli mnie brzuch. Mam problem aby przekrecic się na bok nie mówiąc o podniesieniu. Jak na razie miednica ani krzyż mi nie dokuczają. Ostatnio w przychodni ciężarne się mnie pytały w którym jestem miesiącu, to im mówie że sam początek 7. Wszystkie wielkie oczy zrobiły że brzuch taki mały, a mi się wydaje że mam taki wielki hehe.
Wczoraj na kolacje pozwoliłam sobie na 2 ciasteczka i wiecie co cukier w normie :D. Wyczaiłam już że najbardziej muszę uważać rano ,posiłek musi być bardzo skromny(głodowy) Ale im bliżej wieczora to wszystko jest ok i mogę sobie pozwolić na małe grzeszki :)
Czytała któraś z was książkę Kaz Cooke, ciężarówka przez 9 miesięcy
Nie czytałam , ale spróbuje poszukać jej na chomikuj chyba że która z was ma na pdf. Teraz jestem w trakcie czytania "najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" ale wersji pdf nie udało mi się znaleźć.

Do góry