olivka85
Fanka BB :)
Tyle sie mowi o pseudohodowlach, ale wciaz chyba jeszcze za malo. Ludzie sa na prawde niedoedukowani.@Anula0000
Mi lekarz powiedzial,ze okolo 33 tygodnia. Ale na pewno po 30stym. Trzecie genetyczne jest odplatne w sensie nie refundowane przez NFZ. Nasz synek na polowkowym mial wykryte pielektazje. Ale raczej nie bede tego genetycznego robic, musialabym sama zima jechac pociagiem do Poznania i ciagnac jeszcze stareszego syna wiec odpuszcze. Zwlaszcza , ze poprzedni chlopak tez mial pielektazje i same zeszly. Jestem dobrej mysli.
Ja jestem za tym aby sie przeniesc tu, a czasem cos skrobnac na otwartym, zeby nie umarlo i w razie jakby jakas dziewczyna doszla, aczkowiek to juz chyba taki etap, ze raczej niewiele osob dojdzie.
@malina4444 ja zawsze mialam zwierzole z odzysku, oprocz jednego z hodowli. Ale to byl owczarek wystawowy, Champion i moj naprawde wielki skarb.
Ale tak to przez moje zycie przewinely sie psy koty, glownie porzucone,czasem okaleczone. Szczeniory byly tylko tymczasowo a inne nieadopcyjne zostawaly do smierci.
Nienawidze pseudohodlowi - pies w gownie po pas i tylko rodzi. Szczeniory slabe, krzywe, chorujace i zdychajace ale glupi Polak kupi jorka za 200 zl. Na rodowodzie mu nie zalezy, "bo na kolanka ma byc".
I co mnie dziwi,gdybym poszla i chciala sprzedac IPhona za 50zl kazdy by wietrzyl podstep i zastanawial sie co jest nie tak, a psa za 200 zl "rasowego" szczeniaka luzik.
I nikt nie mysli, ze zarcie, szczepienia, pokarm, odrobaczanie to kosztuje...
Wczesniej zawsze myslalam, ze koty sa okropne, ale jakos pozniej przygarnelismy jednego z pod bloku. Zadomowil sie, byl smieszny. Jakis czas pozniej wzielismy drugiego. Tak sie ze soba zgraly, jak bracia i przynajmniej nie nudzily sie i az tyle nie broily. Jak syn sie urodzil, strasznie mnie wkurzala ta siersc wszedzie, ale jakos syn nie umarl od jej nadmiaru.
@Anula0000 zdrowka dla meza