reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Zosia rozwija się dobrze, ma 22cm i wazy 1,07kg. Serduszko też w porządku. Szyjka sie nie skróciła od poprzedniej wizyty, więc nie bede miala zakładanego pessaru, ale tryb leżacy nadal obowiązuje + luteina i magnez. Najwazniejsze ze z dzieckiem wszystko w porzadku. Ufff... Tak się ciesze :)
Dzięki za kciuki i duchowe wsparcie, jesteście super :)

Brawo, ale cieszę sie z wizyty
Ze wszystko dobrze ;)))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A moja Corka zrobiłam mi dzis takie przedstawienie, ze padam czuje sie strasznie wyczerpana;
Godzinę przed przedszkolem zaczęła płakać, ze Ona nie chcenia, nie wiem wogole jaki powód, nic, Ona chce ze mną zostać [emoji33][emoji33][emoji33]
Pomijając, ze ma tam swojego kolegę i chodzi tylko na 2h

Dis dzwoniłam odnośnie mojego zwolnienia
Zapłacą ale utną mi macierzyński
Zobacze co bedzie za dwa tygodnie i czy pójdę na dłużej
Ale Wam powiem, ze nie chce mi sie, chce sobie powoli poukładać rzeczy, "wić gniazdko "

Marcje, warzywa planuję zamrozić, a później je gotować w odrobinie wody i miksować na mus lub podawać w kawałkach do łapki. Myślę nad owocami, głównie jabłkami, bo te akurat mam. Jak pisałam, dla Adasia robiłam jabłka i brzoskwinie, tak jak dżem tylko bez cukru. Kroiłam na kawałeczki, dusiłam i przekładałam do słoiczków. Ale prawie wszystkie mi puściły. Nie wiem czy to wina słoiczków czy przez to że bez cukru. A może trochę przez to a trochę przez to. Teraz spróbuję w nowych słoikach, może się uda.

MiMeMi a próbowałaś z metodą blw? No właśnie mi te małe puszczały, ale moja mama z kolei robi w nich domowy keczup i się trzymają. Może dlatego że jest w nim sól i to dodatkowo zabezpiecza?

KiKi, no synek mojej kuzynki, który urodził się w połowie 7 miesiąca nie wymagał jakiejś wielkiej opieki medycznej. Chwilę pod jakąś aparaturą i dość szybko wyszli do domu. Potem niby miał rehabilitacje ale chłop jak dąb, chodzi już a jeszcze roku nie skończył (roku mam na myśli od faktycznego urodzenia a nie terminu)

Katem mnie tak czasem kłuje, ale nie tak mocno.

Shariotka, dzięki, spróbuję :)

Malina, spróbuj rozgryźć goździka - działa przeciwbólowo na gardło.

Katem ja miewam takie ukłucia. Rożnie z nasileniem. Kiedyś kłuło prawie codziennie przez tydzień. Lekarz powiedział ze z szyjka oki i tak, jak pisała Slivka, ze szyjka skraca się bezobjawowo..

Malina zdrowka dla Was :*

Dziewczyny na zamkniętym forum mamy rozkmine gdzie pisać. Kto ma dostep niech tam wejdzie i się wypowie a kto nie ma a długo z nami pisze niechaj się upomni o swoje;)
Póki co @Marcje chyba nie ma dostępu ale @aniay jako nasz forumowy anioł stróż obiecala zgłosić i dodać.

Dzień dobry kobietki:)
Wpadłam się przywitać i wszystkie pozdrowić. Jestem jakieś 100 stron w plecy ale nadrabiam cały czas. U mnie ok, na ostatniej wizycie w końcu potwierdzone że dziewczynka :D:D i mogę zacząć robić wyprawkę bo jak nie wiedziałam to nawet mi się nie chciało;) Jeszcze 22 dni i uciekam na zwolnienie więc w końcu będę miała czas żeby być z Wami na bieżąco:-) :) chociaż powiem Wam szczerze że jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia w domu. Trzymajcie się. Pozdrowionka

reklama
@Marcje ogarniam dostep do zamknietego.

Nam sie wczoraj bojler zbiesil I nie mamy cieplej wody 0_0. I chleba bo zapomnielismy kupić... Bedzie dzis ciekawy dzień.
Za to przespalam cała noc z jedna pobudka tylko. Hura.

Do góry