reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witam u nas spokój Antos kopie byłam z dziewczynami na rowerach pomalutku nie daleko.M w pracy jak przyjdzie to u nas dzisiaj jest w swietlicy wiejskiej Smaki kuchni regionalnej degustacjia i biesiadowanie wiec idziemy sie rozerwać a mieszkam 10 metrów od sali.

reklama
Dzieki dziewczyny za mile slowa. Zastanawiam sie jak to jest z tymi torbielami nawet jak sie wchlona w czasie ciazy to potem dziecko sie normalnie rozwija? Czy np pozniej zaczyna chodzic albo mowic itp i czy jak sie nie wchlona to tez maja jakis wplyw na rozwoj dziecka?

Cześć dziewczyny.
@Olivka bardzo to wkurzają, że niektórzy lekarze na NFZ olewają pacjentki i trzeba iść prywatnie,żeby zrobić porządne badania. Mam nadzieję, że wszystkie wyniki wyjdą ok., trzymam kciuki.
@MartynaM kurcze niełatwo jest zwolnić tempo przy małym brzdącu ale postaraj się milo to.
@kolorowaMama mnie moja tatuatorka zakazała się pokazywać w studiu też w trakcie karmienia . Nad czym ubolewam oczywiście [emoji6].

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

olivka z tego co wiem to nie mają wpływu zresztą skoro zazwyczaj nie mają też wpływu niewchloniete to tym bardziej wchłoniete.

betina niestety mój syn jest bardzo aktywnym dzieckiem lubi wszędzie wlazic i biegać. myślę że to że potrzebuję tyle mojej uwagi jest też związane z tym że tak słabo śpi i w dzien i w nocy przez co jest zmęczony i marudny. właśnie mój M jeździ z nim autem bo po godzinnej próbie usypiania w domu oboje mieliśmy już dość.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@olivka85 mój syn jużpo narodzinach na usg główki stwierdzono torbiel, ale jak Pani zobaczyła moją panikę, to od razu zaczęła,że to się wchłonie ,że niepotrzebnie w ogóle o tym wspomniała, na następnym usg już nie było ;)

@MamusiaToJa tak jak pisze @aniay zależy to tez od tzw dnia ja np nie mogłam w okres i kilka dni przed bo byłam rozdrażniona tak samo ma się to do zmęczenia jak szlam niewyspana i zmęczona to czułam na sobie nawet oddech tatuazysty [emoji23]

@gato wiesz, ja nawet nie pomyślałam żeby zapyta o okres karmienia choć ja nie nastawiam się na kp wiec chce szybko wrócić pod igiełki [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@kolorowaMama ja spytałam o ciążę, a ona sama mi powiedziała, że podczas karmienia też nie mogę. Trochę się zdziwiłam. Ale może to i lepiej , bo choć już chcę coś nowego , to pewnie finansowo będę musiała dłużej ciułać [emoji39]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Poszlam dzis na usg prywatnie. Lekarz przynajmniejnormalnie mnie zbadal. Malej siusiak nie urósł:) wazy 1015g jest 11dni starsza. Pytal czy glukoza mi wyszla ok, bo troche duzo za duza jest.
Na początku badania wyszlo za wysokie tetno 172 a potem na koniec 147. Powinno byc ok 150, dodatkowo na prawej komorze mozgu jest torbiel 18x19mm i jak mierzyl mi szyjke powiedzial, ze mam zylaki na bliznie i nie bardzo moge miec sn. Ale i tak moj gin mowil o cc. W pon musze zasowac szybko do przychodni, zeby moj gin dal mi skierowanie na echo serca plodu i kontrole przeplywow w mozgu i dokladnego jego obejrzenia.
Wkurza mnie to, ze jak nie zaplacisz to nie masz porzadnie badan robionych. Ten kretyn 2 tyg temu na nfz nic nie mowil, ze cos moze sie dziac, oby tylko odbebnic pacjentke. A ten prywatnie od razu inne podejscie i wszystko mowil.
Na Agatowej wszystko kosztowaloby mnie ok 800zl ale czlowiek zawsze tak sie szczypie z ta kasą. Zobacze gdzie mnie wysle moj gin

A to robiłaś usg na Agatowej?

Do góry