reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witam.

KolorowaMama ciesze sie ze juz jestes na miejscu i ze jestes szczesliwa;)

Martyna mega wspolczuje:/
Ja juz mam tak fajnie corka jak niewstaje do szkoly to spi do 9...a ja znow pobudki w nocy...teraz mnie takie obawy nachodza czy sobie poradze itd....

reklama
@julia0903 ja też mam 3-4 pobudki w nocy. Poprzedniej to dziecko się mocno kręciło i się wybudzało, ale wcześniejszej to dziecko spało a ja i tak się budziłam. A poźniej budzik 5:30 bo do pracy się zbieram....

Witam melduje się po wczorajszej wizycie u gin. Maluszek zdrowy nie było zastrzeżeń :) Dostalam krople na katar bo mnie od dwóch dni dreczy. Za tydzień kolejna wizyta, bo lekarka chce zobaczyć czy mi się choróbsko jakies nie wykluje.
Co do karmienia to wolałabym piersią bo takie w proszku chyba by mnie zrujnowało :)
Niestety zaczął skakać mi cukier, mimo przestrzegania diety. Zaczynam się przygotowywać że mogę mieć CC już na początku grudnia :( A tak bardzo chciałam w styczniu.
A u mnie na odwrót że taki brzuch mały brzuch pytają gdzie ta ciąża?czasami to takie troche przykre
Ja mam tak samo mi ludzie dają 4 miesiąc ciązy jak mówie że 6 to robią oczy(a tu zaraz 7) Mi nie będzie przeszkadzać jak brzuch taki zostanie i tak już mi z nim ciężko. Ostatnio mam na dole brzucha dziwne bóle, tak jakbym mięsnie sobie przepaliła i ciężko mi się wtedy poruszać a nawet obracać w nocy na boki. Lekarka mówiła że nie powinnam się przeforsowywać ale ja naprawdę się oszczędzam a brzuch potrafi zacząć bolec po krótkim spacerze :(

później coś mnie tchnęło i luknęłam do niej na olx ,a tam nasze rzeczy wycenione w tym te mleko .. przykra sprawa
Kurcze to naprawdę przykre jak ktoś wykorzystuje dobre serce :(

@kolorowaMama to my teraz bliziutko siebie mieszkamy :) Zapraszam do Torunia na ploty :)

Witajcie,

My dzisiaj wyruszamy do rodziny męża, do Radomia na parę dni. Cieszę się, bo już mi się nudzi w domu :p

Kolorowa, cieszę się bardzo, że podróż się udała, że ludzie byli uprzejmi i że jesteś szczęśliwa :) odpoczywaj

Martna, seeeriooo?! skąd ten Twój synek ma tyle energii? o rany, chyba bym padła. Mój spał wczoraj w dzień yy... 3h :eek: Po czym na noc poszedł spać o 20:30 i śpi do teraz. Z tym że w nocy się obudził i musiałam go wziąć do łóżka, ale mimo wszystko. Choć to też wyjątkowe, zwykle drzemka w dzień do 2h, a rano wstaje po 7. Rośnie :D

MiMeMi, ja może nawet samego porodu bym się tak nie bała. Bardziej tego, że np okaże się że dziecko ma głupią żółtaczkę czy jakąś infekcję i zamiast zostać z nim na oddziale noworodkowym wylądowalibyśmy na dziecięcym, a tam z takim maluszkiem to tragedia.

Wita kurcze znów niemiałam neta przez 3 dni wryy chyba zrezygnuje z usług tej firmy.Nadrobić was to nielada wyczyn ale,Aski 25 no może jeszcze sie unormuje ale jak trzeba będzie c c w grudniu dla dobra was wiec bedzie ok.
Kolorowa Mama super że już w Polsce wreszcie u siebie ,bedzie wam tu dobrze.
Co do mężów to współczuje mój M to taki kochany nieraz mnie drażni ale to ja ta zołza jestem on to taki bezkonfliktowy .Jak któraś pisała że jej mąż ma zasade chodzenia spać pogodzonym więc u nas ta zasada działa też ,jak M jak gdzies wychodzi to zawsze mnie na pożegnanie całuje i dziewczyny i jak wraca to tak samo to takie miłe.

czoperka mnie porody domowe jakos nie fascynuja. jak dla mnie, po wlasnych doswiadczeniach, wiem ze za duzo nieoczekiwanego ryzyka I powiklan moze sie zdarzyc przy kazdym porodzie wiec wole byc w dobrym szpitalu gdzie caly sprzet I personel jest na miejscu, bo czesto licza sie sekundy reakcji
kolorowamama czekamy na foty nowego mieszkania. super ze czujesz ze wlasnie o to chodzilo I tego brakowalo :)
nutka13 bardzo dobra zasadza zeby nie rozstawac sie nigdy pokloconym. tez staram sie ja praktykowac : )

mimo ze pracy wciaz sporo, to chociaz milej I wygodniej bo z domku. I rano nie trzeba sie zrywac z lozka I wychodzic na zimno.
milego dnia dziewczyny!

Dzień doberek ! :happy2:

KOKOROWAMAMA-Witamy!Aż miło się czyta Twoje posty,sama radoacni ekscytacja ;) oby tak dalej.

Co do mm...Ja pudelko pewnie kupię,bo u nas ciężko by było dorwać np wieczorem.Ale zamierzam korzystać,jeżeli nie będzie już absolutnie wyjścia.Dwoje karmilam po 1,5 roku więc teraz nie widzę powodu żeby miało być inaczej:cool2:
A poród...nie boję się poród I bólu jako takiego bo doskonale wiem co mnie czeka.Boję się raczej komplikacji około i poprodowych.Jednak świadomość zagrożeń wzrasta z każdy dzieckiem i teraz już bardziej jestem na to wyczulona.
Tak ogólnie po drugim porodzie powiedziałam, ze jeżeli wszystkie miałyby być takie,to mogę rodzić co tydzień. Nie,nie było wcale tak kolorowo.:-p
6,5 godz,poród wywoływały oxy, bez znieczulenia.Nie jedna pewnie uważała by to za horror.Ale pierwszy trwal22,5 godz,nie miałam zielonego pojęcia o rodzeniu,nie potrafiłam przec, mały się cofal,położna groziła kleszczami,nie spałam prawie dwie doby...także ten :rolleyes2: Drugi to była bajka:yes:

Dziewczyny czy któraś ma jeszcze wizytę oprócz mnie?
Ja mam w końcu to moje wyczekane połówkowe. Napiszę zaraz po wyjściu bo mam stresa i teraz to tylko chce usłyszeć ze wszystko jest ok.
Trzymajcie kciuki.
Dobrego dnia :*

Czoperka milego wypoczynku;)
Ja rowniez nie odwazylabym sie na porod w domu, chyba za duzo przeszlam ze nawet boje sie porodu naturalnego ehhh.

MamoToJa kciuki za wizyte&&&& czekamy na relacje;)

reklama
Dzień dobry.
Czoperka moja kuzynka drugie dziecko rodziła w domu z mężem, doulą i akuszerką. Z jej relacji wynika, że poród był magiczny. Ona jest taka cała eko, studiuje naturoterapię i mieszka w ekowiosce :)
Co do mm- hmm, przez pierwsze dni żołądek noworodka jest wielkości pestki z czereśni, a podanie mm zaburza florę jelitową na wiele tygodni, stąd nie zaleca się karmienia mieszanego.
Kolorowa miłego wicia gniazda.
Czy Wam wczoraj też nie działało forum?
Miłego dnia

Do góry