reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej!

@kathana tak mi też wczoraj nie działało okresowo forum

@kolorowaMama witaj w kraju i powodzenia!

Trzymam kciuki za wizyty!

Dziewczyny wiecie, że 3.10 organizowany jest strajk kobiet dotyczący ustawy antyaborcyjnej? Uczestniczycie??

reklama
Cu
Witam się z rana,

@kolorowaMama super, że już na miejscu. Powodzenia w rozpakowywaniu.

@Czoperka znam dwie osoby, które rodziły w domu. Prowadząca szkołę rodzenia i koleżanka z pracy. Ja bym się jednak trochę bała. No i u mnie po cc odpada tymbardziej.

@Bridget Jones u mnie płacz też był przez pierwsze dwa dni. Strach przed zastojami (tak mnie nastraszyły historie o zastojach) plus płacz dziecka bo chciał butlę. Dlatego teraz na wszelki wypadek spakuję swoją butelkę Medela Calma. Bo te smoczki jednorazowe rozleniwiają dziecko jako mleko samo leci. A ta butelka chyba uratowała kp plus nakładki silikonowe.
My mleka nie kupowaliśmy wcześniej. Przy wyjściu ze szpitala położne dały nam ze dwie małe buteleczki gotowego mleka (NAN). M poleciał do apteki i kupił mleko.

@MartynaM mi już dwóch lekarzy powiedziało, że po cc nie poleca sn. U nas będzie prawie dwa lata. Więc chyba muszę się nastawić na cc :-(

@brzusio jak tam cukier?

Miłego dnia i kciuki za dzisiejsze wizyty.

Mnie glukoza czeka w czwartek. Ja musiałam wziąć ze sobą.
Cukier dobry nawet idealny,ale wyszly mi leukocyty w moczu:(musze powtórzyć badanie.masakra juz się nastawilam na szybkie wyjscie:(

Hej!

@kathana tak mi też wczoraj nie działało okresowo forum

@kolorowaMama witaj w kraju i powodzenia!

Trzymam kciuki za wizyty!

Dziewczyny wiecie, że 3.10 organizowany jest strajk kobiet dotyczący ustawy antyaborcyjnej? Uczestniczycie??
Wrrr, na samym myśl, o tym co się dzieje mnie krew zalewa! Argumenty zwolenników nowej ustawy są nasycone polityką. Nawet episkopat jest jej przeciwny. Gdyby w moim mieście był organizowany to na pewno bym poszła.

@kathana ale 3.10 to nie jest w formie żadnych demonstracji czy wieców, tylko kobiety biorą urlopy na żądanie albo urlopy i tego dnia nie przychodzą do pracy, albo jak nie ma takiej możliwości to ubierają się chociaż na czarno, przyczepiają czarne wstążki do aut itd. Na fb jest wydarzenie
Link do: Ogólnopolski strajk kobiet! Polish women on strike!

Też aż mi się płakać chce, że w ogóle na tapecie jest taka ustawa, która ma zabronić dostępu do możliwości decydowania i sobie, swoim zdrowiu i swojej rodzinie :((((((( Dramat :(

Kiki są też czarne protesty w większych miastach, bo widzę, że znajomi mają na FB. Kobiety zbierają się w określonych miejscach ubrane na czarno.

Kiki ja przez ta ustawę przestałam oglądać co sie w kraju dzieje bo nie moge tego znieść psychicznie i nerwowo. Nie pojmuje jak kobiety moga popierać całkowity zakaz aborcji. Nie miesci mi sie w głowie to. Nie rozumiem tez dlaczego o takich sprawach dcyfuja moherowe berety i stary kawaler bezdzietny. Masakra. Ludziom sie wydaje ze jak nie bedzie zakazu całkowitego aborcji to kobiety pójdą grupami zrobic aborcje! Nie! Nie o to chodzi. Ja nigdy aborcji bym nie wykonała chyba ze chodziło by o moje życie ale chciałabym zeby inne kobiety miały taki wybor. Straszne co dzieje sie w naszym kraju. Chcemy byc świętsi od samego Pana Boga...

reklama
Hej dziewczyny :)

Dojechałam wczoraj ale powiem wam że nienawidze autostrad i pierdo...... tirów !
Zajechał nam wczoraj drogę i byśmy się o mało nie rozwalili masakra powiem wam !

Dzisiaj juz po badaniu na glukoze powiem wam ze mi to smakowało 2 kubeczki mniam mniam ale pozniej co sie działo to tragedia całkowiy zakaz picia wody mialam nawet i kreciło mi się w glowie ze ledwo usiedziałam

@kolorowaMama super że jesteście i doleciałyście zdrowo ! :)
@MamusiaToJa powodzonka na wizycie :*

Do góry