reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja też mam 7-8 kg na plusie, a szczupła nie jestem - aktualnie już 81 kg,ale nie czuję że tyle przytyłam ;p
Ja tez nie czuje jakbym na wagę nie wchodziła to bym myślała ze tylko brzuszek mi urósł. No moze buzie mam trochę okrąglejsza :) ale jak pytałam meza to powiedział ze nie a on zawsze jest szczery w takich sprawach wiec moze miś ie tak wydaje.
Martyna trzymaj sie z tym passerem. I co z ta bakteria? A w ogóle puszcza cie do domu czy bedziesz w szpitalu jakiś czas?

reklama
dowiem się dopiero na wizycie co z bakteria.ja jestem w domu.pessar miałam zakładany na wizycie w piątek u lekarza. o dziwo mimo że nie leżę plackiem szyjka jakoś znacznie się nie skrócila więc się cieszę ale nastraszyl mnie lekarz że kontrole beda co dwa tyg i jeśli pessar się zsunie to od razy szpital ale myślę że będzie ok. ja w tej ciąży czuję się gorzej bardziej ociezale te dolegliwości w pierwszej ciąży przyszły dużo później ale myślę że to kwestia tego że mogłam sobie wtedy pozwolić na odpoczynek teraz przy synku jest ciężko z relaksem ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM staraj się odpoczywać jak najwięcej, żeby wszystko było dobrze.

Ja niestety pozwalałam sobie przez ostatni czas, ze słodyczami i są efekty.
Co do gadania o chłopcami i rozczarowań to ja miałam tego dosyć w ciąży z Antkiem. I nie dziwię Ci się @DAnutka, że nie chcesz znać płci, bo mnie teraz te pytania doprowadzały do szału. Ja się modlę,żeby dziecko zdrowe było a wszyscy naokoło tylko pytają o płeć [emoji34].

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

U mnie od rana ciekawie, bo znów Urząd Skarbowy mnie odwiedził, tym razem raczyli uprzedzić telefonicznie. Ot tak - chcieli sprawdzić jak wygląda firma, czy faktycznie istnieje i zadać parę pytań. Na szczęście było miło i sympatycznie :)

Marcje, życzę sił do pakowania, mnie też to czeka niedługo. Z drugiej strony czeka Was teraz dużo przyjemności związanych z urządzaniem mieszkanka :)

Kamisia, u nas pomidorowa a na drugie łosoś z piekarnika.

Gato, ciekawe że kazali Ci odstawić małego gdy miał żółtaczkę. Mój też miał i go karmiłam. Fajnie że sobie poradziłaś wtedy z laktatorem. Mi też się przydawał w takich sytuacjach, ale tak samo jak u Ciebie - później synek się zbuntował na butlę :p

Askkka, wiem że łatwo powiedzieć ale - spróbuj do tego podejść na jak największym luzie. Stres jest najgorszym wrogiem karmienia piersią. Jeśli Ci się nie uda to nie koniec świata, przecież to nie jest najważniejsze :) i pamiętaj, że w razie trudności najlepiej jest znaleźć dobrego doradcę laktacyjnego.

@MartynaM staraj się odpoczywać jak najwięcej, żeby wszystko było dobrze.

Ja niestety pozwalałam sobie przez ostatni czas, ze słodyczami i są efekty.
Co do gadania o chłopcami i rozczarowań to ja miałam tego dosyć w ciąży z Antkiem. I nie dziwię Ci się @DAnutka, że nie chcesz znać płci, bo mnie teraz te pytania doprowadzały do szału. Ja się modlę,żeby dziecko zdrowe było a wszyscy naokoło tylko pytają o płeć [emoji34].

szczerze powiem u mnie tylko jedni znajomi pytali czy wszystko ok i jak się czuje a dopiero później czy już wiadomo i powiedzieli od razu ze super ze chłopak a cała reszta pyta tylko o plec.

Ja to już mam 8 kg na plusie i wciąż rośnie. Nie wiem co jest grane bo wcale duzo nie jem :(
Ja dopiero 20 tydzien i 7kg na plusie. Ja na poczatku jadlam jak glupia i to wszystko co mi w rece wpadlo. Do 16 tyg przybylo mi 5 kg. Potem zaczelam sie kontrolowac a i tak nastepne 2 w 4 tygodnie.... masakra....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

szczerze powiem u mnie tylko jedni znajomi pytali czy wszystko ok i jak się czuje a dopiero później czy już wiadomo i powiedzieli od razu ze super ze chłopak a cała reszta pyta tylko o plec.

No ja też bym tą dziewczynkę wymarzoną chciala mieć. Ale jeżeli będzie syn,to też super.A denerwuje mnie to gadanie,bo to brzmi tak,jak jak bym miała na to jakiś wpływ. I jakby w przypadku dziewczynki mieli się cieszyć a chlopaka-nie.trochę dołujące.

Dziewczyny mam pytanie czy na badanie same kupiłyście glukoze czy mieli już w laboratorium? Z córką musiałam lecieć do apteki po glukoze i nie wiem czy coś się zmieniło

Ja brałam swoją glukoze i wodę do rozrobienia. Polecam zabrać pół cytrynki. O niebo lepsze.

A mnie coś zaczyna chyba brać. Dziwnie się czuje i w nosie mnie kręci kocham i niemrawa jakas jestem[emoji47]zapodalam sobie herbatkę z miodem i syropem z pigwy w razie coo. Dziś w końcu przelałam syrop do sloiczkow i zawekowalam. Będzie na gorsze dni

reklama
@Czoperka guzik dało to odstawienie od piersi,bo i tak wylądowalismy w szpitalu z tą żołtaczką. Jakieś idiotyczne to zalecenie było[emoji44]. Nas po prostu chyba za wcześnie wypuścili do domu, oceniając żołtaczkę na oko. Potem już w domu dopiero zrobiłam badania krwi i wyszła b. duża żołtaczka. I z powrotem do szpitala. Bez sensu to było.

Do góry