reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Marlena cieszę się że Ci się podobał. Na mnie wywarł ogromne wrażenie. Jakiś czas temu oglądałam film pt "niebo istnieją napewno" i też bardzo mi się podobał. Dziś na tvn wieczorem fajny film z liamem nesonem -jak nie ogladalas to polecam też wszystkie części uprowadzonej. Osobiście uwielbiam Denzela Washingtona i polecam film "lot" dla mnie bomba. Zakochana jestem w channingu tatum a moim ulubionym filmem poza magic Mike jest film pt "wciąż ja kocham "-cudny jest romantyczny taki i łzy wyciska [emoji4]. Aa i ostatnio oglądałam film z Julia Roberts pt" jedz pij módl sie" (czy coś takiego)-też fajny

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej wpadam na szybko. Wczoraj cały dzień spędziliśmy w Krakowie, przy okazji byłam na wizycie u mojego nowego ginekologa. No nareszcie jakiś sympatyczny lekarz a nie taki gbur jakiego miałam wcześniej. Przebadał mnie, szyjka ok, Janczek też w porządku, rośnie - 650 g już :) No i wreszcie mam L4.

@gato mmm ślinka cieknie :)
@MiMeMi właśnie robię nalewkę imbirową, pięknie pachnie!

U nas dziś zupa dyniowa, a na drugie indyjski gulasz z soczewicy, pieczone ziemniaki i ogóry kiszone :)

Buziaki
super ze z dzieckiem wszystko w porządku :) teraz na L4 sobie wypoczniesz :)

Askkka2 musze Tobie powiedziec ze jak ewidentniw szyjka sie skraca to do konca trzeba taki tryb prowadzic...
Lepiej dmuchac na zimne...
Zleci nam zobaczysz!

Witajcie,
Mamy wszystkie chyba teraz taki moment ze pierwsza ekscytacja ciążą juz minęła i teraz powoli każda myśli o porodzie.Myślę ze teraz czas będzie trochę wolniej leciał.Ja mam już tysiące myśli jak to będzie z rodzeniem i powiem wam że aż tak mnie to nie cieszy,boje się porodu,pierwszych badań dziecka czy jest zdrowe i tego niemowlęce go okresu.No ale nie ma wyjścia;)
@Czoperka a u jakiego lekarza byłaś w krakowie jeśli mogę zapytać?prywatnie czy na NFZ?
@katem86 szkoda ze się nie dowiedziałas jaka plec ale mi powiedzieli ze dziewczynka ale że pomyłki się zdarzają także pewności nie ma i tez staram się trzymać tonacji unisex;)najwięcej to i tak się kupuje tak gdzies po 3 miesiącu od urodzenia to się jeszcze zakupowo wyzyjesz;)
Mnie z kolei dość często serce kołacze i mam takie tąpniecia w splocie słonecznym,chyba jednak muszę do kardiologa iść bo zaczyna mnie to niepokoić.

@ankamaz, mleko pomagana chwile a potem pobudza zoladek do jeszcze mocniejszego trawienia, migdaly pomagaja ale nie na bardzo mocna zgage, Gaviscon plyn jest bezpieczny bo dziala bez wchlaniania a ja biore omeprazol ale to na recepte(Zapytaj lekarza) z czego ja miałam problemy dluuuugo przed ciaza.
Lezenie na ktoryms boku też pomaga (sprawdz w internecie na którym, chyba prawym)
Słyszałam też o sodzie oczyszczonej ale nie wiem czy w ciazy mozna.
I cos mi sie obiło o sokach niepasteryzowanych i nieslodzonych ale to bym musiała ogarnac czy w kontekscie zgagi czy generalnego zakwaszania organizmu.

Askkka2 mi tak lekarka mowila... ze jesli sie skraca to oszczedny tryb juz do konca, niebedzie juz zezwolenia na latanie , zakupy, sprzatanie...
Oby tylko nie plackiem...
Ja narazie mam oszczedny tryb wiec wiekszosc dnia wypoczywam, zrobie wokol sie i corki...za pare dni mam wizyte i mam nadzieje uslyszec ze nic nie zmienilo;)
Czasami moze sie polepszyc tak jak u mnie ze szyjka sie wydluzyla ale i tak niema szans do wrocenia na tryb przed skracaniem...

Ja tam sie nie boje porodu za bardzo.... balam sie za pierwszym razem i nie sprawdzilo sie bo bolalo owszem ale ja jestem mega wrazliwa na bol a dalam rade bez niczego. Ja popekalam bardzo i szycie bolalo mega ale gdyby na samym porodzie sie skonczylo to bym nastepnego dnia mogla rodzic nastepne.... ja sie boje tego ze to moje pierwsze dziecko w uk i wszystko jest nowe, boje sie jak bedzie z jezykiem....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@ankamaz, mleko pomagana chwile a potem pobudza zoladek do jeszcze mocniejszego trawienia, migdaly pomagaja ale nie na bardzo mocna zgage, Gaviscon plyn jest bezpieczny bo dziala bez wchlaniania a ja biore omeprazol ale to na recepte(Zapytaj lekarza) z czego ja miałam problemy dluuuugo przed ciaza.
Lezenie na ktoryms boku też pomaga (sprawdz w internecie na którym, chyba prawym)
Słyszałam też o sodzie oczyszczonej ale nie wiem czy w ciazy mozna.
I cos mi sie obiło o sokach niepasteryzowanych i nieslodzonych ale to bym musiała ogarnac czy w kontekscie zgagi czy generalnego zakwaszania organizmu.
Dzięki, ale to miało być chyba dla @asiz ;) chodź mi też się przyda :)

reklama
Niby wszystko ok, moge miec cos z tarczyca qlbonstan zapalny w kosciach. Ogolnie czuje sie dobrze, jakbym w ciazy nie hyla gdyby nie swedzenie i ostatnio znow bol glowy. Przytylam 6 kg i ciagle jestem glodna... Moj maz mi dokucza ze jem za duzo.
Ostatnio czuje sie koszmarnie samotna :(

Do góry