reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

No i dola zlapalam.... z dzidzia oczywiscie wszystko ok choc nie mogla dobrze ocenic mozgu i serduszka ale wyglada ze wszystko wporzadku. Niestety jie dowiedzialam sie co bedzie... bardzo liczylam ze mi powiedza, czekalam na to usg dwa miesiace i dupa.... nie mam jeszcze nic kupione bo nje moge patrzec na unisex juz i myslalam ze pojade namjakies zakupy wreszcie ale niestety ja to zawsze mam farta.... nic tylko najesc sie czekolady i pojsc spac [emoji53]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Lacze sie w bólu nieświadomości. Tez sie wstrzymuje z zakupami bo nie wiem kto siedzi w brzuszku.
A pytalas ich czy chlopiec czy dziewczynka? Bo jak nie zapytasz na poczatku to oni zakladaja ze nie chcesz wiedzieć.
Ja nastepne usg koniec października.
Wogole wybiersz sie może na baby&todler show do manchesteru? (weekend 7-9 października) Jest w Trafford Park.

reklama
@katem86 będziesz miała większą niespodziankę :)najważniejsze , że zdrowo rośnie.
@Czoperka lepiej dawaj przepis na ten gulasz z soczewicy, bo mi smaku narobiłaś.
Ja niestety nie skorzystam z sandacza, podobno ryb słodkowodnych nie powinno się jeść w ciąży więc je omijam.
@Andziulkag81 dobrze, że idzie ku lepszemu :)

Kurde dziewczyny moja mała od dwóch dni słabo daje znać o sobie, mało się rusza, delikatnie jakoś. Zaczyna mnie to martwić, do tej pory więcej dokazywała:(

Lacze sie w bólu nieświadomości. Tez sie wstrzymuje z zakupami bo nie wiem kto siedzi w brzuszku.
A pytalas ich czy chlopiec czy dziewczynka? Bo jak nie zapytasz na poczatku to oni zakladaja ze nie chcesz wiedzieć.
Ja nastepne usg koniec października.
Wogole wybiersz sie może na baby&todler show do manchesteru? (weekend 7-9 października) Jest w Trafford Park.
Pytalam ale nie bylo szansy zerknac bo dupka nisko bardzo w miednicy bylo.... o tym evencie nic nie wiedzialam. Musze zerknac na neta i moze sie wybiorw. A ty bedziesz? Moze kawusie wypijemy [emoji16] ja nastepne usg mam 13 pazdziernika bo nie mogla ocenic dobrze mozgu i serduszka....
Ja oczywiscie sie ciesze ze wszystko jest z maluszkiem ok ale wiecie.... ja jestem rowno w ciazy z moja przyjaciolka i ona juz wie od 16 tyg i kompletuje wszystko a ja nadal nic.... i wkurza mnie jak wysyla mi foty z ciuszkami a ja az rycze... dzis jej juz powiedzialam ze sorry ale nie interesuje mnie co kupila i mam to w nosie. To sie obrazila....

Pytalam ale nie bylo szansy zerknac bo dupka nisko bardzo w miednicy bylo.... o tym evencie nic nie wiedzialam. Musze zerknac na neta i moze sie wybiorw. A ty bedziesz? Moze kawusie wypijemy [emoji16] ja nastepne usg mam 13 pazdziernika bo nie mogla ocenic dobrze mozgu i serduszka....
Ja oczywiscie sie ciesze ze wszystko jest z maluszkiem ok ale wiecie.... ja jestem rowno w ciazy z moja przyjaciolka i ona juz wie od 16 tyg i kompletuje wszystko a ja nadal nic.... i wkurza mnie jak wysyla mi foty z ciuszkami a ja az rycze... dzis jej juz powiedzialam ze sorry ale nie interesuje mnie co kupila i mam to w nosie. To sie obrazila....

Ja sie wybieram w niedziele bo moj A pracuje w sobote a sama jechac nie chce.
Jak coś to mam kod znizkowy na bilety którym sie chetnie podziele

Hej!

Gratuluję wizyt dziewczyny! @aniay i @katem86 no szkoda, że jeszcze nie wiecie co będzie, sama pamiętam jak czekałam na tą wiadomość…No ale dzieciaczki zdrowe, to najważniejsze oczywiście.

@Czoperka szalejesz w kuchni :) Ja straciłam zapał do gotowania wraz z pozytywnym testem ciążowym, więc szacun, że Ci się chce ;)

@Andziulkag81 super, że wszystko ok :)

@betina79 jak po masażu??!! Ale Ci dobrze! Sama bym poszła :)

@nutka13 trzymam kciuki za Twoją dietę :)

@shariotka no co za palant z tego rowerzysty! Właśnie tacy najbardziej wkurzają, wymuszają pierwszeństwo, pchają się pod koła samochodu, a później obklejają samochody i wrzucają posty na fb jak to trzeba patrzeć w lusterka, bo "rowerzyści są wszędzie"! Wrrrrr

U mnie bez zmian dziewczyny, trzymam się dzielnie i zdrowo, chociaż mój M skręcił wczoraj po raz setny kostkę i musiałam po części przejąć jego obowiązki, co zaskutkowało bólem brzucha i krocza wieczorem. Na szczęście dziś wstałam jak skowronek i jest ok! Ja póki co mam 3,5 kg na plusie więc uważam to za dobry wynik patrząc na to ile wpierdzielam :p
Jutro czeka mnie kinderparty, ale ma być ładna pogoda, a urodziny chłopczyka są na dworze, także zapowiada się fajny dzień.

Miłego weekendu dziewczyny :)

Dziewczyny ratunku!!! od 3 dni męczę się z mega zgagą!!! Co polecacie?
@katem86 wiem, że jesteś rozczarowana, ale najważniejsze, że dzidziuś zdrowy...jeszcze trochę wytrzymaj...może zacznij kupować takie rzeczy, które nie wymagają znajomości płci dziecka.
@marlena:) rozumiem Cię z tym L4 bo ja od wakacji już jestem, ale ciągle uczestniczę w życiu naszego barku, jak nie wpadam tam to wspomagam ich przez kompa, robię jakąś papierologię itp. bo tak to bym zwariowała :happy2:
@gato nie martw się...ja też tak mam że jednego dnia czuję delikatne kopniaczki, a potem jak mały zmieni pozycje to są mega kopy!!! że aż widać gołym okiem na brzuchu. więc myślę, że u Ciebie jest podobnie....ale oczywiście jeśli będzie Cię to dłużej martwić możesz to sprawdzić u lekarza...

Gratuluję wizyt, najważniejsze, że dzieciaki rozwijają się prawidłowo :)

Na zgagę u mnie sprawdzała się maślanka, kefir lub zimne mleko. Na chwilę pomaga też kilka sztuk migdałów. Słyszałam, że przy mocnej zgadze można w ciąży pić specjalny syrop (koleżanka chwaliła, ale nie pamiętam nazwy). Tylko to już pewno trzeba skonsultować z lekarzem prowadzącym.

@betina79 zainspirowałaś mnie masażem. Możesz opisać jak to wygląda w ciąży i w jakiej pozycji się go wykonuje? Sama myślałam nad terapią manualną, gdzie rozluźnia się spięte miejsca i ponoć ciąża nie jest przeciwwskazaniem..

@katem86 będziesz miała większą niespodziankę :)najważniejsze , że zdrowo rośnie.
@Czoperka lepiej dawaj przepis na ten gulasz z soczewicy, bo mi smaku narobiłaś.
Ja niestety nie skorzystam z sandacza, podobno ryb słodkowodnych nie powinno się jeść w ciąży więc je omijam.
@Andziulkag81 dobrze, że idzie ku lepszemu :)

Kurde dziewczyny moja mała od dwóch dni słabo daje znać o sobie, mało się rusza, delikatnie jakoś. Zaczyna mnie to martwić, do tej pory więcej dokazywała:(
Też tak miałam we wtorek usg i mały odzywał się co jakiś czas a ostatnie dni tylko w nocy ale dziś lekarka mnie uspokoiła że jest ok tak może być pokazywała mi że się rusza a ja tego nie muszę czuć mają jeszcze dużo miejsca

reklama
@Andziulkag81 super wieści że z szyjka wszystko w porządku, teraz możesz w miare normalnie funkcjonować. Mam nadzieje ze u mnie tez sie wszystko wyklaruje z szyjka i nie będę musiała leżeć, bo nie ukrywam ze łatwo nie jest...

Do góry