reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A @Shaer , @Danutka24 śliczne wyroby:-) :), króliczek i owieczka urocze i dopracowane w każdym detalu, po prostu cudne, lampa bardzo pomysłowa, nigdy bym nie wpadła na pomysł produkcji żyrandola z wełny. Jak ty to usztywniłaś, czy zrobiłaś to na jakimś stelażu?

Dobrej nocy styczniówki

reklama
Hej. Widziałam że pisalyscie o złych wiadomościach w weekend, że nie czytacie, nie oglądacie. Ja dziś dopiero mogę podzielić się smutna wiadomością. W sobotę wracając z wesela potracilam pijanego człowieka, zmarł w szpitalu. Nam nic się nie stało jednak pójdę do lekarza sprawdzić czy ten stres nie wpłynął na dzidzie. To tak w skrócie... :(

O kurdę urszulka202 dbaj o siebie żebyś sie juz nie stresowała bo pewnie stresu było duzo, postaraj sie o tym nie myslec. Dbajcie o siebie. Przykro mi :( straszne.

Malina, niedługo kończy 16 miesięcy, więc nie ogarnia jeszcze, że będzie miał brata, a kwestia przedszkola/żłobka też go nie dotyczy. Stan ekscytacji utrzymuje się głównie przy zabawie (gdy ktoś - ja, mąż, babcia) się z nim bawi, przy ogladaniu książeczek (oj, bardzo!), w sytuacjach gdy do domu wraca ktoś z kim się chwilę nie widział (np tata z pracy). Zazwyczaj spokojny jest w wózku na spacerze (choć ostatnio też coś tam gada non stop), w samochodzie, w przyczepce rowerowej. Z tymi zmianami i lekkim chaosem, to może być prawda. Ostatnio często zmieniamy miejsca pobytu, mąż zaczął wyjeżdżać na kilka dni, możliwe że to powoduje u niego poczucie braku stabilności.

Happy super wieści, super Ryś! A brzuszkiem też bym się nie przejmowała.

Urszulka, współczuję sytuacji. Trzymaj się dzielnie!

Kiki kochama jutro wstawie linka, obiecuje[emoji4]
Slyszalam o tym szumisiu, nawet kumpeli kupowalismy;) super sprawa.

Czoperka musialabym kiedys wejsc na te strone Sroki;)

Urszulka o kurde kochana bardzo mi przykro! To straszna sytuacja;(;(
Trzymaj sie kochana!!

HappyBabyMama piekne foto;) jeny takie ladne juz mamy dzieciatka? Super!
Ja za tydzien mam polowkowe;)
Mam nadzieje ze buzke mojego synusia[emoji4]

URSZULKA-bardzo Ci współczuję. Trzymaj się dzielnie,wiem,ze to szok i napewno ciągle o tym myślisz,ale nie miałaś na to najmniejszego wpływu.Takie rzeczy się zdarzają,nie jesteśmy w stanie myśleć za innych.Ja też bym poszła sprawdzić jak sie czuję dzidzia.To sytuacja mega stresowa ale na pewno wszystko ok.Sprawdź dla własnego spokoju.

HappyBabyMama-zdjęcie przecudowne.Nie mogę się napatrzec Rysio przystojniak :)

JULIA- ja też mam połówkowe za tydz.Mam nadzieję, ze okaże się,ze noszę Twoją imienniczke ;)

KOLOROWAMAMA-współczuję bólu głowy,ja od dziecka cierpię na migreny.Choć teraz w ciąży się wyciszyły,odpukac.Odpoczywaj.

Kurczę, dziewczyny to już 6 msc...dopiero dzisiaj się zorientowalam,ze został mi już tylko tydz do jego rozpoczęcia :) super
Coraz częściej i mocniej czuję dzidzie,mam nadzieję,że za 2 tyg jak mezus wróci,będzie już mógł wyczuć kopniaki jak przyłoży rękę.

Mały po wczorajszym epizodzie z wymiotami i gorączka dzisiaj cały dzień ok,tylko katar ma.Więc odpuszczę mu przedszkole na parę dni.

Dobranoc

Julia moja dzidzia ma trzy imiona Tymek/Mieszko/Olgierd mogę sie podzielić [emoji4]

HappyBaby gratuluje wizyty. Jutro sprawdzę u siebie ten rozmiar ale nie przejmowałabym się tym, lekarka zwróciłaby uwagę, gdyby było cos niepokojącego. Wszystko wykładają jak kawę na ławę, bez ogródek. Wiec jesli nic nie wspominała o tym konkretnym wymiarze, to nie porobiłem. Poszczególne wymiary mogą sie wahać dwa tygodnie w ta czy w tamta, tak tłumaczył mi ostatnio lekarz. Wydaje mi sie, ze biorą poprawkę na swoje własne błędy pomiarowe. Cos chwycą na usg a pózniej dopiero widzą wynik. Mogliby powtórzyć ale nie ma sensu jesli tak, czy siak mieści sie w normie. Moim zdaniem nie jest pewne czy w 100% twój bobasek ma taki dokładnie wymiar. Gdyby było alarmujące, mierzyłby to jeszcze raz.

Urszulka, bardzo współczuje tej traumy. Myśl o swoim dzieciaczku, Twój stres w niczym nie pomoże, stało sie cos strasznego ale nie miałaś a tym bardziej teraz nie masz na to wpływu. Za to masz wpływ na obecne nastawienie. Powodzenia

Dobranoc dziewczyny

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
26.09 lecę z Majka juz na stałe do PL a mój maz dojedzie autem 1.10, cieszę sie niezmiernie ale jestem wykończona a to dopiero półmetek przeprowadzki. Mam cudowna mame bo wysprzątana mi całe mieszkanie, zrobiła podstawowe zakupy.
Buziaki
emoji8.png

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ale fajnie, nie dawno wspominals, ze zamierzacie, a tu juz masz date :D
powodzenia

@Shaer piekne te Twoje "robotki", mi owca tez skradla serce;

@stokrotka88 witaj w gronie styczniowek :))

@Katrina123 gratulacje z okazji Slubu, wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Zycia, co do badania, nie mam pojecia....

@Danutka24 z Ciebie tez zdolniacha :))) pieknie

Pozdrowienia od Rysia dla Ciotek Styczniówek :)
Zobacz załącznik 773830
auc, slicznie i gratuluje udanej wizyty

@urszulka202 strasznie mi przykro, trzymaj sie kochana,

Mam pytanie czy jest tu jakas osoba ktora niema jeszcze imienia?;)
Czy tylko ja mam problem?

nie tylko Ty, my tez nie mamy, myslimy o Gabrielu i Antku, kolezanka teraz rodzi, nie zdradzila mi swoich imion a zna moje, wiec boje sie, ze mi ktores ukradnie, nie iwem czemu, ale mam takie dziwne przeczucie, jedna mialam taka, ze akurat wziela moje imie, ale ja mialam wtedy dziewczynke

Do góry