reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dziewczyny piekne te Wasze rogale <3

co do roznych szumisiow, u nas tez sie sprawdzil, mysmy mieli tylko taki ekranik,i Julia przy nim usypiala, o matko ile wydailsmy kasy na baterie hahahaha
1474341694-ujilho.jpeg

reklama
Witam się z rana.

Oczywiście obudziło mnie sikuuuuu [emoji16]

@MamusiaToJa u mnie migreny pojawiły się po pierwszym porodzie i męczyłam się z nim
do momentu założenia wkładki mireny przez okres używania jej miałam spokoj, wyjęłam żeby starć się o dziadzie i pierwszy trymestr ciąży uraczył mnie kilkoma migrenami [emoji52] teraz cisza i oby tak zostalo

@julia0903 ja nie mam jeszcze :) sport i obrady trwają

@maryqska momentami sama w to nie wierze, ze to już [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

U nas ok. W pracy, jak to po wakacjach, sprawy nabierają tempa. Zastępstwa brak. Od niedzieli czuje się słabiej. I chyba od października odpuszczę sobie pracę mimo dużego zaangażowania i chęci dalszej pracy.
@olivka85 kapcie befado są fajne. Tylko wyrósł z 20 a 21 są za długie. Pomyślę nad tymi co Czoperka pisała.

@malina4444 @Danutka24 @Shaer super robótki. Podziwiam.

@urszulka202 strasznie mi przykro. Może pomyśl o psychologu? Podejrzewam, że stres tak szybko nie minie

@HappyBabyMama synuś śliczny, buźkę ma już taką okrąglutką . Obwodem się nie przejmuj zupełnie. Mój syn też na połówkowym miał duży obwód brzuszka i ... hmmm duży się urodził. Poźniej się śmiałam, że mały obżartuch był od początku ;-)

@julia0903 my jeszcze imienia nie wybraliśmy :-)

Szumisia nie mieliśmy. O czymś takim dopiero poźniej się dowiedzieliśmy (długo pracowałam i nie miałam czasu na szukanie gadżetów ;-)). Jak potrzebowaliśmy biały szum to używaliśmy YouTube

@Czoperka u nas Adaś się bardzo nakręca przed spaniem. Nie mamy sposobu na niego. Tak, jakby czuł że zasypia a nie chce odpuścić.

Miłego dnia

Zanim kupicie misia szumisia, czy inny tego typu gadżet, możecie przetestować na swojej dzidzi darmową aplikację na telefon, która ma różne opcje szumów, od suszarki po odkurzacz, itp.

@urszulka202 Wiem, że łatwo się mówi, ale staraj się myśleć tylko o maleństwie. Niestety wypadki się zdarzają. Przytulam Cię mocno.

@julia0903 U nas cały czas dyskusje na temat imienia. Niby tyle imion, ale cały czas się człowiek zastanawia, czy nie za staroświeckie, czy nie za nowoczesne, czy nie za popularne, co rodzina powie, czy się z kimś negatywnie nie będzie kojarzyć, czy maluch za kilka lat nie będzie miał pretensji. I jeszcze cały czas z prawa i z lewa: "a nazwij tak..." Pff. Niby prosta sprawa a jednak nie do końca.

@maryqska Wiesz, nawet jak koleżanka wykorzysta Twój pomysł, to nic nie szkodzi na przeszkodzie żebyś nazwała dziecko tak samo. Ja nazwałam synka, tak jak moja siostra cioteczna i powiem Ci, że to w niczym nie przeszkadza, tym bardziej, że mieszkamy teraz bardzo daleko od siebie i prawie się nie widujemy.

@Danutka24 , @Shaer Fajne te wasze robótki:)

Andziulka to chyba tylko ty zostałaś w niepewności co do płci. A kiedy masz teraz usg ?
Nie tylko ona, ja tez jeszcze nie wiem :) może na koniec października sie dowiem.

Witam porannie. Obudzil mnie dzisiaj byly maz a w zasadzie sen z nim. Przyjechal ze swoja dziewczyna do nas w odwiedziny I mnie cały czas pouczal, poprawial Itd
Normalnie nie ma to jak wkurzajacy.sen z samego rana :)

Za to spojrzalam dzis porzadnie w lustro I etwierdzam ze schudlam w tej ciazy, sporo waleczkow mi sie wygladzilo chociaz teraz to tyje na potege wagowo, tak pół kilo na tydzien chyba, zaraz wroce do wagi sprzed ciazy.
Udanego dnia wszystkim

Witam;)

W nocy temp chyba niezle spadla bo spalam w bluzce na naramkach i ciaglo w nocy;)

A to niejestem jedyna;)
My narazie debat niemamy bo M niema w domu...mamy czas...
Zreszta niechcemy nikomu powiedziec o imieniu jaki ewentualnie wybierzemy:)
Juz doswiadczylam jak otoczenie moze wybrzydzac hihi

Jutro jade na badania krwi...w sumie duzo ich niema;) ale za 2 tyg. Bede miala obciazenie glukoza bleee[emoji17]

HappyBabyMama kochana pamietaj ze wyniki obrazu usg naprawde moga co chwile sie zmieniac, gdyby lekarke cos nie pokoilo to napewno juz bys o tym wiedziala...
Glowa do gory[emoji4]

Milego dnia;)

reklama
hej dziewczyny!
ciezka noc za mna, nie dosc ze jakies niefajne sny mialam I zamiast odpoczac to sie stresowalam, to wstalam z takim bolem brzucha ze sie troche wystraszylam. doczlapalam do pracy, zjadlam cos, posiedzialam I jest troche lepiej. Ale od przyszlego tyg nie ma bata, pracuje z domu, nie chce sie niepotrzebnie stresowac..

malina444 mam do Ciebie takie pytanie, moj synek zaczal we wrzesniu przedszkole, na poczatku bylo ok, ale po tyg wszystko sie zmienilo, pozegnania sa placzliwe, w ciagu dnia czasami tez podobno placze, a co najgorsze mam wrazenie ze naprawde go to stresuje I jest smutny z tego powodu, choc za wszelka cene probuje sie przy mnie nie rozplakac jak mi opowiada cos z przedszkole, ale widze jak sie caly trzesie z emocji.. Sa jakies pomysly, sposoby zeby mu ta adaptacje ulatwic?? cos co mogla bym mu powiedziec co podniesie mu go na duchu? wiedzialam ze bedzie ciezko, bo poczatki byly w klubie malucha tez nielatwe, ale teraz to mi sie serce kraje jak patrze na tego malego czlowieczka, ktory juz ma takie duze problem..

aniay co postanowilas z praca? bo jakos teraz mialas chyba zdecydowac co odpowiesz na propozycje szefa

Do góry