reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

bo z tymi szyjkami to właśnie tak jest ze chodzi bardziej o to czy się skraca a nie jaka jest długość. niektórzy po porostu mają dość krótkie u mnie skrócila się w 3tyg o 1cm dlatego mój lekarz kazał kupić pessar.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W jakim czasie tak sie skróciła?i co musisz zakladac cos ba szyjkę?przepraszam ze pytam ale umknął mu gdzies twój post
ostatnia wizyta byla 3 tygodnie temu. Czyli skróciła sie prawie 1cm w trzy tygodnie. @MartynaM tak jak piszesz, tak naprawde nie ważna jest sama długość tylko w jakim tempie sie skraca. Dlatego na kolejnej wizycie znow sprawdza jak mocno sie skraca i wtedy lekarz zadecyduje czy zakładać szew lub pessar...

Mam 4.10 kontrole i zobaczymy.Mam unikac wysilku,seksu,chodzenia po sloncu i polegiwac.
Chodzenia po sloncu bo puchne potwornie

Dziewczyny jestem już po wizycie :)

Z mała wszystko w jak najlepszym porządku:) Waży 640 g :)
Badanie moczu okey nie mam odwodnienia już ale spadła mi hemoglobina więc lekarka zapisała mi żelazo..

Co do szyjki moja ma 5 cm ale lekarka sie zaczeła martwic bo pecherz zaczoł mi sie cofac i stwierdziła ze jak nie chce miec wczesniaka mam przestac tyle chodzic..

No i mam skierowanie na glukoze i 28.09 nastepna wizyta teraz bedziemy obserwowac czy sie szyjka nie skraca

Dziewczyny jestem już po wizycie :)

Z mała wszystko w jak najlepszym porządku:) Waży 640 g :)
Badanie moczu okey nie mam odwodnienia już ale spadła mi hemoglobina więc lekarka zapisała mi żelazo..

Co do szyjki moja ma 5 cm ale lekarka sie zaczeła martwic bo pecherz zaczoł mi sie cofac i stwierdziła ze jak nie chce miec wczesniaka mam przestac tyle chodzic..

No i mam skierowanie na glukoze i 28.09 nastepna wizyta teraz bedziemy obserwowac czy sie szyjka nie skraca
wkoncu jakąś długa szyjka :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje wizyt kochane i zdrowych bobasków [emoji173]️

@MartynaM to teraz lez nie forsuj sie i na pewno bedzie Oki :)

@askkka2 bedzie dobrze nie martw sie na zapas mamy tu juz dwie mamy doświadczone w temacie i wszysyko jest ok wiec i u Ciebie na pewno bedzie [emoji5]

Tu w uk nie sprawdzają szyjki oni swojej dowiem sie pewnie dopiero po powrocie do pl [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Askkka2 kochana no to tak naprawde oszczedny tryb zycia nie dzwigaj, bez seksu, ciezkiego sprzatania...
Niema co ryzykowac i chyba lepiej zalozyc ten pessar w razie czego...

Marlena gratuluje wizyty[emoji4][emoji4][emoji4]

Lekarka mi tez powiedziala ze po 30tc poda mi sterydy na pluca, w razie wczesniejszego porodu...
Ale bedziemy kontrolowac szyjke gdy vedzie sie za szybko np. Skracac to szybciej poda ale ma nadzieje ze niebedzie potrzeby.
Ciesze sie bo wiem ze dba o nasze bezpieczenstwo...

reklama
Hej
Gratuluję Wam wizyt :yes:super,ze wszytkie dzieciaczki duże i zdrowe,to najważniejsze.
Aż Wam zazdroszczę,bo ja mam dopiero na 27 wizytę...mam nadzieję,ze w końcu się dowiem czy będzie syn czy córka ;)

Zdrówka wszystkim i spokojnej nocy.

Do góry