reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

bo z tymi szyjkami to właśnie tak jest ze chodzi bardziej o to czy się skraca a nie jaka jest długość. niektórzy po porostu mają dość krótkie u mnie skrócila się w 3tyg o 1cm dlatego mój lekarz kazał kupić pessar.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W jakim czasie tak sie skróciła?i co musisz zakladac cos ba szyjkę?przepraszam ze pytam ale umknął mu gdzies twój post
ostatnia wizyta byla 3 tygodnie temu. Czyli skróciła sie prawie 1cm w trzy tygodnie. @MartynaM tak jak piszesz, tak naprawde nie ważna jest sama długość tylko w jakim tempie sie skraca. Dlatego na kolejnej wizycie znow sprawdza jak mocno sie skraca i wtedy lekarz zadecyduje czy zakładać szew lub pessar...

Mam 4.10 kontrole i zobaczymy.Mam unikac wysilku,seksu,chodzenia po sloncu i polegiwac.
Chodzenia po sloncu bo puchne potwornie

Dziewczyny jestem już po wizycie :)

Z mała wszystko w jak najlepszym porządku:) Waży 640 g :)
Badanie moczu okey nie mam odwodnienia już ale spadła mi hemoglobina więc lekarka zapisała mi żelazo..

Co do szyjki moja ma 5 cm ale lekarka sie zaczeła martwic bo pecherz zaczoł mi sie cofac i stwierdziła ze jak nie chce miec wczesniaka mam przestac tyle chodzic..

No i mam skierowanie na glukoze i 28.09 nastepna wizyta teraz bedziemy obserwowac czy sie szyjka nie skraca

Dziewczyny jestem już po wizycie :)

Z mała wszystko w jak najlepszym porządku:) Waży 640 g :)
Badanie moczu okey nie mam odwodnienia już ale spadła mi hemoglobina więc lekarka zapisała mi żelazo..

Co do szyjki moja ma 5 cm ale lekarka sie zaczeła martwic bo pecherz zaczoł mi sie cofac i stwierdziła ze jak nie chce miec wczesniaka mam przestac tyle chodzic..

No i mam skierowanie na glukoze i 28.09 nastepna wizyta teraz bedziemy obserwowac czy sie szyjka nie skraca
wkoncu jakąś długa szyjka :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje wizyt kochane i zdrowych bobasków [emoji173]️

@MartynaM to teraz lez nie forsuj sie i na pewno bedzie Oki :)

@askkka2 bedzie dobrze nie martw sie na zapas mamy tu juz dwie mamy doświadczone w temacie i wszysyko jest ok wiec i u Ciebie na pewno bedzie [emoji5]

Tu w uk nie sprawdzają szyjki oni swojej dowiem sie pewnie dopiero po powrocie do pl [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Askkka2 kochana no to tak naprawde oszczedny tryb zycia nie dzwigaj, bez seksu, ciezkiego sprzatania...
Niema co ryzykowac i chyba lepiej zalozyc ten pessar w razie czego...

Marlena gratuluje wizyty[emoji4][emoji4][emoji4]

Lekarka mi tez powiedziala ze po 30tc poda mi sterydy na pluca, w razie wczesniejszego porodu...
Ale bedziemy kontrolowac szyjke gdy vedzie sie za szybko np. Skracac to szybciej poda ale ma nadzieje ze niebedzie potrzeby.
Ciesze sie bo wiem ze dba o nasze bezpieczenstwo...

reklama
Hej
Gratuluję Wam wizyt :yes:super,ze wszytkie dzieciaczki duże i zdrowe,to najważniejsze.
Aż Wam zazdroszczę,bo ja mam dopiero na 27 wizytę...mam nadzieję,ze w końcu się dowiem czy będzie syn czy córka ;)

Zdrówka wszystkim i spokojnej nocy.

Do góry