reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Julia, aniay mnie tez spojenie lonowe pobolewa plus rwa kulszowa bo bol z posladka pronieniuje do lewej nogi. ale raz jest lepiej raz gorzej. chyba zalezy na co akrat maicca naciska
kolorowamama podziwiam za zapal do pakowania. a powiedz jak z Twoja coreczka bedzie? bedzie zmieniac szkole w srodku roku czy czekasz na koniec semestru?

ja dzis naladowana weekendowa energia z wycieczki, bylo super, choc przez to siedzenie w pracy calkiem sie odzwyczailam chyba od wiekszego chodzenia bo pod koniec dnia juz mialam lekkie skurcze.
ten tyd tez nienajgorszy bo w sr wolne I jeziemy na jeden dzien znowu gdzies odsapnac.
mlody w przedszkolu daje sobie fajnie rade, choc ja ciagle mam nawracajace wyrzuty sumienia ze chciala bym z nim byc troche wiecej, ale moze juz za jakies dwa tyg sie uda, jak bede troche wiecej w domu.

reklama
Witam kochane ;)

@betina79 Maja powrocie odrazu idzie do szkoly, nie bedziemy czekać ona juz bardzo chce :) rocznikowo powinna isc do 1 kl ale z uwagi na to ze tutaj chodzi do 3kl to moge dac ja w PL rozniez do 3kl ale z uwagi na braki w j.polskim pójdzie do 2kl :)

Ja znalazłam wózek w pl na Allegro i sie zakochałam [emoji7]
1473669298-tkcaud.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie,
@askl25 daj znać jak się masz.
U mnie poniedziałek zaczął się kiepsko.Mój synek chodzi od dawna do przedszkola i nie miał z tym problemu ale po wakacjach jest ciężko i dziś tak płakał ze aż ja się poryczalam i nie mogłam uspokoić. Oczy mnie pieką do teraz i musze go wcześniej odebrać.
Co do ubranek to chciałam wyprawkę odłożyć na później,kupiłam tylko pojedyncze ubranka ale moja koleżanka urodziła dwa miesiące przed terminem,dzidzi w sumie w miarę zdrowe chociaż nadal w szpitalu ale jakoś mnie to zmobilizowalo bo jakby odpukać zdazyla mi się taka sytuacja ro nie mam prawie nic dla dzidziusia.także zabieram się za kompletowanie,co ma być to będzie ale trzeba być przygotowanym.Wypiore tez odrazu,najwyżej odświeże w grudniu.Pełna mobilizacja;)Jejku tak się martwię żeby wszystko poszło dobrze-poród,żeby małe było zdrowe,zeby mój synek odnalazł się w nowej sytuacji,a im dalej w las tym bardziej się denerwuje.

Aniay mam taki sam bol i tez z lewej strony! I tak jak opisujesz dokladnie to miejsce! I wiesz skad ten bol?

Dzis moja corka juz w domu zostala bo kaszel straszny ma heh:/

Chrzastka laczaca kosci w miednicy sie rozchodzi, podobno ból może bec rozny od lekko irytujacego Do takiego ze sie okulach chodzi. Trzeba przy okazji powiedzieć lekarzowi/poloznej bo przy intensywnym bólu inna pozycje do rodzenia może byc trzeba zastosowac.
Może byc pogarszany przez długie stanie I siedzenie, I eszystkie czynnosci wymagajace 'rozlozenia nog' jak ubieranie spodni na jednej nodze, wsiadanie wysiadanie z samochodu etc.
U mnie jeszcze zmiana pozycji w nocy pogarsza. I boli mnie tym bardziej im bardziej kregoslup od rana.
Generalnie nie jedt to nic nienezpiecznego o ile nie masz innych chorob stawow.
Tyle doczytalam w internecie, wizyte u poloznej mam za dwa tygodnie to dopytam.

@brzusio będzie dobrze zobaczysz :) Tez mam wizyte w środe :) ale normalna u mojej gin bo już miesiąć minął ponad a chce wiedziec jakie wyniki mi wyjdą ...

@kolorowaMamai @MamusiaToJa śliczne wózki :)

Dziewczyny powodzonka wszystkim na wizytach bo widze że w tym tygodniu będzie duzo wizytujących..

Ja się boje strasznie bo jest już prawie 2 miesiące po tym jak mi wyszło te odwodnienie mocne i boje się że dzisiaj tez mi zle wyniki wyjda zobaczymy w środę ale mam strach ze mnie do szpitala wrzuca a tyle przygotowan przed weselem praca itd

@aniay mnie też kegosłup często boli pewnie dzidzia tak naciska

KolorowaMama to twoja corka ile ma lat ze jest tam w 3 klasie? Dzieci tam tak szybko zaczynaja edukacje?
Wozek sliczny;)

Bridget Jones wspolczuje dzisiejszej sytuacji:( miejmy nadzieje ze synek sobie przypomni jak fajnie jest przedszkolu i jutro w lepszej formie bedzie szedl ;)
Ja po malu kompletuje wyprawke, niechcialabym zeby ktos bez mojej wiedzy kompletowal;) taki maly moj bzik;) a tym bardziej przez ta szyjke niema co zwlekac....

Odpisala lekarka ze jednak polowkowe badanie bede miala za 2 tyg. Bo to z przenaczeniem wiekszym czasowo, a zmiescimy sie w czasie bo to bedzie skonczony 23tc.

Aniay dzis wstalam i poczulam...narazie nie jest uciazliwe, ale powiem lekarce w srode na wizycie.

Marlena kciukasy za dobre wyniki&&&&&

Cześć dziewczyny!

My juz na Sycylii. Co prawda po przebojach i opóźnieniach samolotu, przesiadkach dotarliśmy. Dzis juz lekarze sobie na leżaczku i niedługo na plaze[emoji5]

Mnie tez czasem boli spojenie łonowe, ale to chyba norma w ciazy.

Bolą mnie tez stopy i plecy - odcinek lędźwiowy. Macie jakies sposoby na ból tych części ciała?

Dziewczyny super wózki. Ja juz tez wybrałam: baby jogger city premier, ale czekam z zakupem na dobra cenę. Napóźniej kupie grudzień/ styczeń. W listopadzie fotelik tylko.
1473673710-tiabor.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No i ja chyba jutro będę miała połówkowe. Bo wcześniej nic mi nie liczyła. To będzie 23+6. A że mam trochę sadełka to może dlatego przesunęła trochę... glukoza okej. Na czczo 88 po godz 98 i po 2 - 108

reklama
@Shaer najlepsze życzenie dla Ciebie i synka! Zdrowia przede wszystkim ! :)

@Marcje udanego urlopowania! wózek śliczny, jakbym znalazła z dobrej cenie (ja chcę używany) to bm też taki kupiła, zdecydowanie mój typ :)

Ja dzisiaj będę dzwonić do lekarza, bo dwa dni na czczo mierzyłam cukier glukometrem i wychodził mi 140 i 145.

Mój syn chodzi (wręcz biegnie) do przedszkola, aż od razu lepiej się wraca do domu. Nie siedzę jak na szpilkach, ale tęskno mi za nim i odliczam czas kiedy go odbiorę :) W ogóle w piątek na wszystkich posiłkach brał dokładkę ;p Panie chwalą, że pięknie je sam, a w domu oczywiście leniucha muszę karmić

Do góry