reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Właśnie u mnie ta rozbieżność między tym z @ a z usg to nieraz 2 tyg nawet, na każdym usg od początku coraz to wcześniejszy termin mi wychodzi

Co do terminu z USG to powinno się sugerować USG z 12 tygodnia około bo wtedy jest to najbardziej miarodajne. Każde następne USG może już wprowadzać w błąd bo dzieci rosną w innym tempie.

Jakbym miała sugerować się okresem to bym miała termin miesiąc wcześniej, na szczęście wiem kiedy miałam owulację i termin z owu zgadza mi się z terminem z USG z 12 tyg co do dnia, więc trzymam się 14tego stycznia ^^

reklama
Właśnie u mnie ta rozbieżność między tym z @ a z usg to nieraz 2 tyg nawet, na każdym usg od początku coraz to wcześniejszy termin mi wychodzi
mi lekarz mówił, że najbardziej pewny termin porodu to ten wyliczony w początkowej ciąży. Z tego względu ze na początku każda ciąża rozwija się podobnie, dziecko u każdej z nas ma podobne parametry itd. i wtedy podana data porodu jest pewniejsza, dokładniejsza. A na tym etapie jak my teraz jesteśmy to już każda ciąża rozwija sie trochę inaczej, wymiary każdego dziecka sa różne, dlatego te terminy z usg teraz są już rozbieżne.

Nadrobiłam chociaż nie było łatwo. Straszna mam ostatnio gonitwę i nie mogę sie wyrobić. W pracy zaczęłam przyjmować dzieci szkolne, do tej pory moją domena były te młodsze, więc niestety przeżywam dużo stresu i strachu z powodu poczucia braku kompetencji w niektórych kwestiach. Dzisiaj położyłam małą i w międzyczasie wypróbowywałam test diagnozujący przyczyny problemów szkolnych na moim synku. Obiecał, że jutro da sie przebadać testem IDS, takim najnowszym testem na określenie poziomu iq. Dzielny chłopak.:D

Ja mam termin z @ i usg dokładnie ten sam 12 styczeń, ale mój gin i ci w szpitalu zawsze i tak sugerowali się terminem om.

Mój Leo też dzisiaj niestety nie dawał czadu, ale teraz w trakcie pisania, właśnie zaczął fikać:biggrin2:.

@MamusiaToJa fajny wózon, rzeczywiście jak nowy.

@kolorowaMama kurcze, ale wszystko idzie pod prąd, trzymam kciuki i mam nadzieję, że z forsą się ułoży, szczególnie, że rzeczywiście w Pl, też masz prawo do różnych forum pomocy finansowej.

Chciałam coś jeszczenapisać, ale mam demencję ciążową i zapomniałam co....

Do jutra

Witam;)

Chyba jestem tu pierwsza ale mam dziwny bol na dole...i kurde juz czai sie tysiac pytan...ehhh;(

KolorowaMama mam nadzieje ze ulozy sie u Ciebie;) miejmy nadzieje ze tu w Polsce bedziesz mogla liczyc na pomoc finansowa w miare!

Malina ciekawe jak pojdzie twojemu dziecku;) daj znac jak rezultaty[emoji4]
Macie juz imie? Leo? A wiesz ze z mezem tez bierzemy pod uwage to imie?
Ale my jeszcze nie wybralismy:/

Dzis w pracy dwie dziewczyny sie nie pokazały
Wogole myslalam ze bede 8h a jak wróciłam zaczęłam liczyć a byłam 7 wtf??? Wkurzyłam sie
Bo jeszcze głupia walczyłam o przerwę na jedzenie a to było 30 minut
Ech ogólnie nóg nie czuje
I powoli wymiękam
Kazdy ma w dupie
Ja wolnego sie doprosić nie mogę, a laski nie przychodzą ;(((

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maryqska cos mnie tam na dole meczy z jednej strony, ale to moe jakas chrosta wychodzi lub zapalenie...kupie rumianek tamtum rose, i bedze przemywac...chyba niema co panikowac heh... w srode mam wizyte wiec skonsultuje!
No nie fajnie jak tak robia w pracy:/ dlugo bedziesz jeszcze pracowac?
Ja juz mam Gabriela ale aniolka...tak pewnie to imie bralabym pod uwage...

reklama
Marquska
W temacie imion iles stron naszej produkcji jest - przejrzyj sobie w wolnej chwili.
U nas w sumie nadal nie wiadomo. Po prostu jest "dzidziuch""dzidzius" "bobas" i "braciszek"

Mi starsznie dretwieje lewa noga jakos od tygodnia. Mlode ma gluta wiec pewnie mnie zarazi, dzis daje go do pkola bo ma urodziny a od jutra siedzi w domu.
Ja jutro mamw wizyte i zapytam o moja szyjke bo mi to zyc nie daje zupelnie i po nocach sie sni.
Jeszcze dzis mi sie moj byly snil i choc we snie byl bardzo mily, opanowany wrecz czarujacy to prawie w lozko nasikalam ze strachu i juz nie moglam usnac. Brrr..

Do góry