reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Właśnie u mnie ta rozbieżność między tym z @ a z usg to nieraz 2 tyg nawet, na każdym usg od początku coraz to wcześniejszy termin mi wychodzi

Co do terminu z USG to powinno się sugerować USG z 12 tygodnia około bo wtedy jest to najbardziej miarodajne. Każde następne USG może już wprowadzać w błąd bo dzieci rosną w innym tempie.

Jakbym miała sugerować się okresem to bym miała termin miesiąc wcześniej, na szczęście wiem kiedy miałam owulację i termin z owu zgadza mi się z terminem z USG z 12 tyg co do dnia, więc trzymam się 14tego stycznia ^^

reklama
Właśnie u mnie ta rozbieżność między tym z @ a z usg to nieraz 2 tyg nawet, na każdym usg od początku coraz to wcześniejszy termin mi wychodzi
mi lekarz mówił, że najbardziej pewny termin porodu to ten wyliczony w początkowej ciąży. Z tego względu ze na początku każda ciąża rozwija się podobnie, dziecko u każdej z nas ma podobne parametry itd. i wtedy podana data porodu jest pewniejsza, dokładniejsza. A na tym etapie jak my teraz jesteśmy to już każda ciąża rozwija sie trochę inaczej, wymiary każdego dziecka sa różne, dlatego te terminy z usg teraz są już rozbieżne.

Nadrobiłam chociaż nie było łatwo. Straszna mam ostatnio gonitwę i nie mogę sie wyrobić. W pracy zaczęłam przyjmować dzieci szkolne, do tej pory moją domena były te młodsze, więc niestety przeżywam dużo stresu i strachu z powodu poczucia braku kompetencji w niektórych kwestiach. Dzisiaj położyłam małą i w międzyczasie wypróbowywałam test diagnozujący przyczyny problemów szkolnych na moim synku. Obiecał, że jutro da sie przebadać testem IDS, takim najnowszym testem na określenie poziomu iq. Dzielny chłopak.:D

Ja mam termin z @ i usg dokładnie ten sam 12 styczeń, ale mój gin i ci w szpitalu zawsze i tak sugerowali się terminem om.

Mój Leo też dzisiaj niestety nie dawał czadu, ale teraz w trakcie pisania, właśnie zaczął fikać:biggrin2:.

@MamusiaToJa fajny wózon, rzeczywiście jak nowy.

@kolorowaMama kurcze, ale wszystko idzie pod prąd, trzymam kciuki i mam nadzieję, że z forsą się ułoży, szczególnie, że rzeczywiście w Pl, też masz prawo do różnych forum pomocy finansowej.

Chciałam coś jeszczenapisać, ale mam demencję ciążową i zapomniałam co....

Do jutra

Witam;)

Chyba jestem tu pierwsza ale mam dziwny bol na dole...i kurde juz czai sie tysiac pytan...ehhh;(

KolorowaMama mam nadzieje ze ulozy sie u Ciebie;) miejmy nadzieje ze tu w Polsce bedziesz mogla liczyc na pomoc finansowa w miare!

Malina ciekawe jak pojdzie twojemu dziecku;) daj znac jak rezultaty[emoji4]
Macie juz imie? Leo? A wiesz ze z mezem tez bierzemy pod uwage to imie?
Ale my jeszcze nie wybralismy:/

Dzis w pracy dwie dziewczyny sie nie pokazały
Wogole myslalam ze bede 8h a jak wróciłam zaczęłam liczyć a byłam 7 wtf??? Wkurzyłam sie
Bo jeszcze głupia walczyłam o przerwę na jedzenie a to było 30 minut
Ech ogólnie nóg nie czuje
I powoli wymiękam
Kazdy ma w dupie
Ja wolnego sie doprosić nie mogę, a laski nie przychodzą ;(((

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maryqska cos mnie tam na dole meczy z jednej strony, ale to moe jakas chrosta wychodzi lub zapalenie...kupie rumianek tamtum rose, i bedze przemywac...chyba niema co panikowac heh... w srode mam wizyte wiec skonsultuje!
No nie fajnie jak tak robia w pracy:/ dlugo bedziesz jeszcze pracowac?
Ja juz mam Gabriela ale aniolka...tak pewnie to imie bralabym pod uwage...

reklama
Marquska
W temacie imion iles stron naszej produkcji jest - przejrzyj sobie w wolnej chwili.
U nas w sumie nadal nie wiadomo. Po prostu jest "dzidziuch""dzidzius" "bobas" i "braciszek"

Mi starsznie dretwieje lewa noga jakos od tygodnia. Mlode ma gluta wiec pewnie mnie zarazi, dzis daje go do pkola bo ma urodziny a od jutra siedzi w domu.
Ja jutro mamw wizyte i zapytam o moja szyjke bo mi to zyc nie daje zupelnie i po nocach sie sni.
Jeszcze dzis mi sie moj byly snil i choc we snie byl bardzo mily, opanowany wrecz czarujacy to prawie w lozko nasikalam ze strachu i juz nie moglam usnac. Brrr..

Do góry