reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej mamuśki,

Upał niesamowity u nas. Wykańcza mnie strasznie. Tyle tylko, że wykorzystałam te temperatury i wyprałam poduszki, kołdrę i nawet poduszkę do karmienia. Jutro naszykuję koce i poproszę mamę, żeby rano pralkę włączyła. Przez dzień wyschną.
A tak mam jakieś przebłyski zapału, ale zadyszki dostaję od razu. Za to włosy czuję po gumce, że w końcu mi się poprawiają.
Ja prawie 8 kg na plusie już :-(

@Danutka24 nie poradzę z luteiną. Nigdy w ciąży nie brałam. Przy pierwszej raz sprawdziłam poziom progesteronu. Był prawidłowy, więc nie brałam. Teraz nawet nie sprawdzałam.

Czy się boję zmian? Chyba za dużo o tym nie myślę. Mam małe dziecko, więc nie zdąrzyłam odzwyczaić się od pieluch.

Miłej niedzieli i udanych urlopów.

reklama
@kathana udanego odpoczynku. Bedziemy tęsknić :)
@Bridget Jones a jeszcze sie nie zbieram dopiero jutro ok 16-17. Dzis dopiero od rana wróciliśmy z plazy. Popływałam duzo, fajne porobilam filmiki pod woda jak brzuszek pływa w morzu:) A jeszcze dzis czeka nad kolacyjka w trogirze i jutro pewnie plaża jakies zakupy dla bliskich i wyjazd. Ale powiem wam ze super wakacje tak idpoczelismy z mężem duzo pogadalismy bo tak to nie ma czasu. Pobyliśmy sobie ostatni raz we dwoje na luzie bo potem juz bedzie dziecko za dzieckiem :) Super. Brzuszek mi urósł bardzo maz nie moze sie nadziwić ciagle go dotyka przytula mowi do niego super nie myślałam ze bedzie taki kochany. Opalilam sie nawet mocno mimo dużych filtrów i siedzeniu raczej w cieniu. Ach zal bedzie odjeżdżać ale z drugiej strony domek czeka. @Danutka24 ja raczej staram się nie myślec za duzo bo mozna oszaleć. Zastanawiam się czasem jak to bedzie ale ja raczej staram sie wszystko w kolorowych barwach widziec bo i tak co ma byc to bedzie a nie ma za wczasu co na zawał schodzić :)
A i nie ważyłam sie od wyjazdu czyli bedzie prawie dwa tygodnie ciekawe czy bedzie załamka ;)

Danuta24 ja najbardziej boję się początków jak córka zareaguje na braciszka ale mam nadzieję że rodzeństwo będzie się lepiej wychowywać razem tymbardziej że będzie to mała różnica wieku, a jeszcze jak widzę takie maleństwa ma spacerku to tymbardziej nie mogę się doczekać już tego stycznia żeby utulać takiego szkrabka:)

Ja z 12.09. Syna urodzilam sobie w 30ste urodziny,termin mialam na 8.09.2010
M jest z 15.01,a termin mam na 8.01 wiec moze sie uda, choc raczej to by byl za duzy fuks :)
Ja mam termin z usg na 12.01, a z @ na 22 , a sama jestem z 15.01... Wiec....jesli maly urodzi sie przed 15 to bede miala jeszcze 37 lat, a jak po 15 to juz 38...:)

Ankamaz ja wlasnie na allegro zamowilam za 55zl z przesylka;) ale dobrze ze piszesz o tej Gemini;)
Tez bym sie niezle wkurzyla!!!

Dziewczyny, jesli to ta gemini z Gdanska, to maja prawie zawsze bardzo duze opoznienia w dostawie... Dodzwonic sie do nich ciezko... Ceny maja rzeczywiscie rewelacyjny, ale obsluga i terminowosc pozostawia wiele do zyczenia...

Ja 4-5 kg na plusie jakos.
Dzieki za rady.Z soda juz raz poszlo pranie ale chyba za malo jej dalam albo temp. za niska bo sie niespraly. Mysle co zrobic z tymi niebialymi. Wyrzucac mi zal. Nawet te gorsze bo z malym wyrzucilam troszke rzeczy i potem zalowalam, bo jak szly zeby to Maks mial biegunke i nawet "brzydale"byly na wage zlota.
Spróbuj ten odplamiacz z biedronki OXY

A u nas deszczowo i zimno brrr
Dzis zadzwonili i idę na 8h
Ja jakos o porodzie nie mysle, nie mam nawet jak nacieszyć sie naszpikowanie ciąza
Ogólnie panikuje z tymi ruchami
Nie mam bardzo szalejącego malucha
Czasami pare razy kopnie
Ja przytyłam 3 kg od początku
Ale w pierwszej podobnie - łącznie 12 kg
Choc zrzucić po było cieżko

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny udanych wakacji, urlopu, zazdroszczę chciałabym na chwile sam na sam z Mężem wyjechać, porozmawiać ech....
Życie w biegu ostatnio [emoji25]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry