reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej dziewczyny!

Marcje i Czoperka życzę świetnego zwiedzania i wakacji [emoji4]
Marcje to ostatnie wakacje bez troski o płaczące, głodne czy zmęczone maleństwo. Wykorzystaj je! [emoji4]
Czoperka zazdraszczam gór!! Mam nadzieje ze obędzie sie u Ciebie bez upałów.

HappyBaby korzystaj z wakacji, swietnie ze w taki upał jesteście nad wodą i możecie się z maleństwem schłodzić w morzu.. Ja w Poznaniu dostaje do głowy w tej temperaturze, a okoliczne jeziorka przepełnione ludźmi mnie przerażają..

Ja póki co na ruchy bobaska narzekać nie mogę, bo zgłasza sie bardzo często. Chciałabym zeby zostało tak do końca [emoji4]

Kolorowa ostatnio przeżywałam pakowanie, teraz wciąż rozpakowuje.. Szczerze nie wiem, ci gorsze.. Mnie dobija to ze wprowadziłam się do narzeczonego a tu za duzo miejsca nie ma na moje rzeczy, brudno i wszędzie najpierw muszę sprzątać.. Wolałam swoją kawalerkę. Wiec przeprowadzka na "cos gorszego" nie jest fajnym doświadczeniem. A u Was jak? Bedzie lepiej? Pewnie lepiej bo w Polsce [emoji4] i kiedy przeprowadzka?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, odpoczywajcie,póki możecie :-)
Ja jutro zadzwonię do rejestracji,że potrzebuję receptę i będę brać do następnej wizyty u mojej gin. Nie chce się wkręcić na wcześniejszą wizytę,bo nic takiego mi się nie dzieje. A ona przyjmuje w innym mieście. Ciężej mi się też wyrwać kiedy jest przedszkole, mąż w pracy itp.
Może mi się uda.

Jeszcze 4 miesiące i będę już trzymać pewnie malucha na rękach albo szykować się do cc... Ciesze się i przeraża mnie to [emoji28]
A jak Wasze nastawienie?

Dziewczyny, odpoczywajcie,póki możecie :-)
Ja jutro zadzwonię do rejestracji,że potrzebuję receptę i będę brać do następnej wizyty u mojej gin. Nie chce się wkręcić na wcześniejszą wizytę,bo nic takiego mi się nie dzieje. A ona przyjmuje w innym mieście. Ciężej mi się też wyrwać kiedy jest przedszkole, mąż w pracy itp.
Może mi się uda.

Jeszcze 4 miesiące i będę już trzymać pewnie malucha na rękach albo szykować się do cc... Ciesze się i przeraża mnie to [emoji28]
A jak Wasze nastawienie?

Ja tez przerażona [emoji15] cieszę sie ale strach poki co jest przewielki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kathana udanych wakacji[emoji4][emoji4]

Danutka ja jeszcze o tym nie mysle, przeraza mnie to i marze by dotrwac jak najdluzej w ciazy...
Jak juz bedziemy w bezpiecznym czasie wtedy bede myslala i napewno strach bedzie okropny! Ale teraz mam troche inne zmartwienia iz sam porod

No ja też niby bardzo się cieszę i nie mogę się doczekać już tego pachnącego bobasa, ale jak sobie zacznę bardziej to wszystko wyobrażać i myśleć to panikę łapię :p Ale chyba to normalne, a jakoś to przecież musi być. Tyle rodzin sobie poradziło, więc i my sobie poradzimy :p

Dziewczyny wakacjujące życzę mega wypoczynku, naładowania energii i samych pozytywnych wrażeń :) Wracajcie całe i zdrowe.

W Szczecinie dziś Sahara :O Oby do wieczora!

Kolorowa
Kosiniakowe bedzie Ci sie nalezalo jesli przed porodem bedziesz pracowala na umowe o dzielo umowe zlecenie,bedziesz zarejestrowana w UP lub miala status studentki. Slowem jesli bedziesz ozusowana, wnioski o kosiniakowe nalezy skladac w lokalnym cetrum swiadczen (opiece spolecznej/pomocy rodzinie) maksymalnie do ukonczenia 3mca zycia przez dziecko.

500plus bedzie sie nalezalo Tobie na drugie dziecko,ale to Ty musisz wystapic (bo maz chyba nic nie dostanie - to chyba jego pierwsze dziecko). Jesli sie uda, wowczas mialabys 1500zl w Polsce przez pierwszy rok zycia dziecka, pozniej 500 bo odpada kosiniakowe.

U nas dzis od rana tesciowie, a pozniej policja. Dzien przeuroczy. Odkopuje ciuszki z workow i zostawiam te najmniejsze. Niestety jakies 70% pozolklo :(

reklama
O porodzie staram sie nie myslec. Bardziej sie boje tego,ze znow sie mocno pokrwawie i bede dlugo dochodzic do siebie. Nawet nie wiem gdzie bede rodzic. W gre wchodzi jeszcze Poznan (Raszeja lub sw. Rodzina) albo juz Szczecin. Przeraza mnie tylko to, ze bobo urodzi sie zima, ze nawet sobie nie pojde na spacer i bede depresyjna.
Z Maksem zaliczylam starsznego baby bluesa. Nie chcialabym powtorki.

Do góry