reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej dziewczyny!

Marcje i Czoperka życzę świetnego zwiedzania i wakacji [emoji4]
Marcje to ostatnie wakacje bez troski o płaczące, głodne czy zmęczone maleństwo. Wykorzystaj je! [emoji4]
Czoperka zazdraszczam gór!! Mam nadzieje ze obędzie sie u Ciebie bez upałów.

HappyBaby korzystaj z wakacji, swietnie ze w taki upał jesteście nad wodą i możecie się z maleństwem schłodzić w morzu.. Ja w Poznaniu dostaje do głowy w tej temperaturze, a okoliczne jeziorka przepełnione ludźmi mnie przerażają..

Ja póki co na ruchy bobaska narzekać nie mogę, bo zgłasza sie bardzo często. Chciałabym zeby zostało tak do końca [emoji4]

Kolorowa ostatnio przeżywałam pakowanie, teraz wciąż rozpakowuje.. Szczerze nie wiem, ci gorsze.. Mnie dobija to ze wprowadziłam się do narzeczonego a tu za duzo miejsca nie ma na moje rzeczy, brudno i wszędzie najpierw muszę sprzątać.. Wolałam swoją kawalerkę. Wiec przeprowadzka na "cos gorszego" nie jest fajnym doświadczeniem. A u Was jak? Bedzie lepiej? Pewnie lepiej bo w Polsce [emoji4] i kiedy przeprowadzka?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, odpoczywajcie,póki możecie :-)
Ja jutro zadzwonię do rejestracji,że potrzebuję receptę i będę brać do następnej wizyty u mojej gin. Nie chce się wkręcić na wcześniejszą wizytę,bo nic takiego mi się nie dzieje. A ona przyjmuje w innym mieście. Ciężej mi się też wyrwać kiedy jest przedszkole, mąż w pracy itp.
Może mi się uda.

Jeszcze 4 miesiące i będę już trzymać pewnie malucha na rękach albo szykować się do cc... Ciesze się i przeraża mnie to [emoji28]
A jak Wasze nastawienie?

Dziewczyny, odpoczywajcie,póki możecie :-)
Ja jutro zadzwonię do rejestracji,że potrzebuję receptę i będę brać do następnej wizyty u mojej gin. Nie chce się wkręcić na wcześniejszą wizytę,bo nic takiego mi się nie dzieje. A ona przyjmuje w innym mieście. Ciężej mi się też wyrwać kiedy jest przedszkole, mąż w pracy itp.
Może mi się uda.

Jeszcze 4 miesiące i będę już trzymać pewnie malucha na rękach albo szykować się do cc... Ciesze się i przeraża mnie to [emoji28]
A jak Wasze nastawienie?

Ja tez przerażona [emoji15] cieszę sie ale strach poki co jest przewielki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kathana udanych wakacji[emoji4][emoji4]

Danutka ja jeszcze o tym nie mysle, przeraza mnie to i marze by dotrwac jak najdluzej w ciazy...
Jak juz bedziemy w bezpiecznym czasie wtedy bede myslala i napewno strach bedzie okropny! Ale teraz mam troche inne zmartwienia iz sam porod

No ja też niby bardzo się cieszę i nie mogę się doczekać już tego pachnącego bobasa, ale jak sobie zacznę bardziej to wszystko wyobrażać i myśleć to panikę łapię :p Ale chyba to normalne, a jakoś to przecież musi być. Tyle rodzin sobie poradziło, więc i my sobie poradzimy :p

Dziewczyny wakacjujące życzę mega wypoczynku, naładowania energii i samych pozytywnych wrażeń :) Wracajcie całe i zdrowe.

W Szczecinie dziś Sahara :O Oby do wieczora!

Kolorowa
Kosiniakowe bedzie Ci sie nalezalo jesli przed porodem bedziesz pracowala na umowe o dzielo umowe zlecenie,bedziesz zarejestrowana w UP lub miala status studentki. Slowem jesli bedziesz ozusowana, wnioski o kosiniakowe nalezy skladac w lokalnym cetrum swiadczen (opiece spolecznej/pomocy rodzinie) maksymalnie do ukonczenia 3mca zycia przez dziecko.

500plus bedzie sie nalezalo Tobie na drugie dziecko,ale to Ty musisz wystapic (bo maz chyba nic nie dostanie - to chyba jego pierwsze dziecko). Jesli sie uda, wowczas mialabys 1500zl w Polsce przez pierwszy rok zycia dziecka, pozniej 500 bo odpada kosiniakowe.

U nas dzis od rana tesciowie, a pozniej policja. Dzien przeuroczy. Odkopuje ciuszki z workow i zostawiam te najmniejsze. Niestety jakies 70% pozolklo :(

reklama
O porodzie staram sie nie myslec. Bardziej sie boje tego,ze znow sie mocno pokrwawie i bede dlugo dochodzic do siebie. Nawet nie wiem gdzie bede rodzic. W gre wchodzi jeszcze Poznan (Raszeja lub sw. Rodzina) albo juz Szczecin. Przeraza mnie tylko to, ze bobo urodzi sie zima, ze nawet sobie nie pojde na spacer i bede depresyjna.
Z Maksem zaliczylam starsznego baby bluesa. Nie chcialabym powtorki.

Do góry