reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja używam ręczników papierowych,ale ja mam skłonności do inf intymnych...
Sprawa indywidualna.

Synek obudził się ze spuchnieta powieką. Jakiś wyciek z oka. Wczoraj tylko trochę spuchnieta, byłam pewna,że dostał w oko od kogoś,albo na coś wpadł... Zostaje mi przemywanie świetlikiem chyba i czekanie..
Wrrr...
Jakieś inne pomysły może macie?

reklama
MartynaM współczuję:( wiem co czujesz ja też nie wyobrażam sobie zostawić tak miłego dziecka nawet na dzień a co dopiero dwa tyg oby jednak wszystko poszło sprawniej

Danutka
Przemyj mu oczko rumiankiem o ile nie jest uczulony i na wizyte. U nas wysyp zapalenia spojowek.

Martyna
Trzymam paluszki aby poszlo wszystko jak najlepiej i najszybciej.

Ja badanie gin.mialam tylko dwa razy. Przez moja jakos na poczatku ciazy a potem na wizycie prywatnej...
Ogolnie dochodze do wniosku ze moja ginekolog jest fatalnym prowadzacym. Dwa razy morfologia, tylko usg robi, ale jedynie slysze ze wszystko ok i nawet nie widze obrazu no i raz badanie ginekologiczne.

Danutka24 moze to byc wirus, uwazaj zebys ty sobie oka jie zatrla albo cooo...puki wekeend to ten swietlik i rumianek...
Ale gdy bedzie sie pogarszac jechalabym na IP bo czasem moze potrzebny antybiotyk...
Obserwuj...
Moj brat pare lat temu dostal na jedno oko, tak mu spuchlo i bolalo ze niemogl otwierac po paru dniach dostal na drugie ehhh straszne to bylo... ale jakiegos wirusa zalapal...

Witam sie i milego dnia;)

Zaraz wstaje bo znajomy fryzjer do mnie przyjezdza;) trzeba sie odswiezyc[emoji4]

@MartynaM trzymaj się kochana :* Ważne że lekarz coś zaradził może poźno ale lepiej to niż by nic miał nie zrobic..

@brzusio jakoś to będzie .. też musisz dać radę :)

Ja dzisiaj ide na urodziny tesciowej i szczerze wam powiem nie mam najmniejszej ochoty naprawde, tu nie chodzi o to ze jej nie lubie bo tak nie jest ale wkurza mnie znowu ze bede siedziec nie wiadomo do ktorej godziny..

Dalej męcze sie z hemoroidami ale mam masc bo pisalam do mojej gin wiec nie jest najgorzej a w srode wizyta.

Wogóle trafiła mi się taka pomocnica w pracy że dzisiaj wylatuje bo mam dość już takiej pracownicy.. Oczywiście szef ją wywala na moją prośbę co bardzo mnie cieszy :)

Dziewczyny życze wam udanego weekendu :*

Hej dziewczyny

@MartynaM trzymaj sie kochana [emoji8]

@aniay ja tez zgłosiłam, ze przechodzę na macierzyński i zastanawiam sie jak go policzą bo dostałam list z pracy, ze wezmą pod uwagę 8tyg włącznie z tygodniem kwalifikacyjnym (tydz kwalifikacyjny to 15 przed urodzeniem) czyli czas gdzie zmniejszyli mi chorobowe na 250£ mc jak z tego wylicza mi macierzyński to sie zapłacze, w poniedziałek bede dzwoniła do HR

@Shaer nie jest tak zle, ja miałam jedno badanie krwi, żadnego badania ginekologicznego, 2 usg, i nawet raz nie została sprawdzona moja waga [emoji16][emoji122]

Udanego weekendu

Ja zaczynam dzis 23 tydzien i pakowanie do Pl

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny

@MartynaM trzymaj sie kochana [emoji8]

@aniay ja tez zgłosiłam, ze przechodzę na macierzyński i zastanawiam sie jak go policzą bo dostałam list z pracy, ze wezmą pod uwagę 8tyg włącznie z tygodniem kwalifikacyjnym (tydz kwalifikacyjny to 15 przed urodzeniem) czyli czas gdzie zmniejszyli mi chorobowe na 250£ mc jak z tego wylicza mi macierzyński to sie zapłacze, w poniedziałek bede dzwoniła do HR

@Shaer nie jest tak zle, ja miałam jedno badanie krwi, żadnego badania ginekologicznego, 2 usg, i nawet raz nie została sprawdzona moja waga [emoji16][emoji122]

Udanego weekendu

Ja zaczynam dzis 23 tydzien i pakowanie do Pl

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana obawiam sie ze wylicza Ci z tych 250:( czytalam ostatnio na ten tamat niestety chyba ze sa jakieś kruczki prawne.
Jakbyś zostawala w uk to bym Ci poradzila po tax credits składać podanie. Bo przy takim obnizeniu zarobkow napewno cos bys dostala. Jak Ci sie chce to mozesz iść do lokalnego citizenship advice beauro i zapytac o porade co robić.

@Czoperka no właśnie ja tak robiłam jak ty I miałam wieczne zapalenia, grzybice I inne swinstwa. Lekarz powiedział wprost, wszystko co zostaje wilgotne I uzyeamy tego na drugi dzień jest miejsvem namnazania swinstwa, tylko jednorazowe rzeczy albo dac wyschnac. U mnie rozwiazalo sprawe praktyczmie calkowicie.

reklama
Do góry