reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja używam ręczników papierowych,ale ja mam skłonności do inf intymnych...
Sprawa indywidualna.

Synek obudził się ze spuchnieta powieką. Jakiś wyciek z oka. Wczoraj tylko trochę spuchnieta, byłam pewna,że dostał w oko od kogoś,albo na coś wpadł... Zostaje mi przemywanie świetlikiem chyba i czekanie..
Wrrr...
Jakieś inne pomysły może macie?

reklama
MartynaM współczuję:( wiem co czujesz ja też nie wyobrażam sobie zostawić tak miłego dziecka nawet na dzień a co dopiero dwa tyg oby jednak wszystko poszło sprawniej

Danutka
Przemyj mu oczko rumiankiem o ile nie jest uczulony i na wizyte. U nas wysyp zapalenia spojowek.

Martyna
Trzymam paluszki aby poszlo wszystko jak najlepiej i najszybciej.

Ja badanie gin.mialam tylko dwa razy. Przez moja jakos na poczatku ciazy a potem na wizycie prywatnej...
Ogolnie dochodze do wniosku ze moja ginekolog jest fatalnym prowadzacym. Dwa razy morfologia, tylko usg robi, ale jedynie slysze ze wszystko ok i nawet nie widze obrazu no i raz badanie ginekologiczne.

Danutka24 moze to byc wirus, uwazaj zebys ty sobie oka jie zatrla albo cooo...puki wekeend to ten swietlik i rumianek...
Ale gdy bedzie sie pogarszac jechalabym na IP bo czasem moze potrzebny antybiotyk...
Obserwuj...
Moj brat pare lat temu dostal na jedno oko, tak mu spuchlo i bolalo ze niemogl otwierac po paru dniach dostal na drugie ehhh straszne to bylo... ale jakiegos wirusa zalapal...

Witam sie i milego dnia;)

Zaraz wstaje bo znajomy fryzjer do mnie przyjezdza;) trzeba sie odswiezyc[emoji4]

@MartynaM trzymaj się kochana :* Ważne że lekarz coś zaradził może poźno ale lepiej to niż by nic miał nie zrobic..

@brzusio jakoś to będzie .. też musisz dać radę :)

Ja dzisiaj ide na urodziny tesciowej i szczerze wam powiem nie mam najmniejszej ochoty naprawde, tu nie chodzi o to ze jej nie lubie bo tak nie jest ale wkurza mnie znowu ze bede siedziec nie wiadomo do ktorej godziny..

Dalej męcze sie z hemoroidami ale mam masc bo pisalam do mojej gin wiec nie jest najgorzej a w srode wizyta.

Wogóle trafiła mi się taka pomocnica w pracy że dzisiaj wylatuje bo mam dość już takiej pracownicy.. Oczywiście szef ją wywala na moją prośbę co bardzo mnie cieszy :)

Dziewczyny życze wam udanego weekendu :*

Hej dziewczyny

@MartynaM trzymaj sie kochana [emoji8]

@aniay ja tez zgłosiłam, ze przechodzę na macierzyński i zastanawiam sie jak go policzą bo dostałam list z pracy, ze wezmą pod uwagę 8tyg włącznie z tygodniem kwalifikacyjnym (tydz kwalifikacyjny to 15 przed urodzeniem) czyli czas gdzie zmniejszyli mi chorobowe na 250£ mc jak z tego wylicza mi macierzyński to sie zapłacze, w poniedziałek bede dzwoniła do HR

@Shaer nie jest tak zle, ja miałam jedno badanie krwi, żadnego badania ginekologicznego, 2 usg, i nawet raz nie została sprawdzona moja waga [emoji16][emoji122]

Udanego weekendu

Ja zaczynam dzis 23 tydzien i pakowanie do Pl

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny

@MartynaM trzymaj sie kochana [emoji8]

@aniay ja tez zgłosiłam, ze przechodzę na macierzyński i zastanawiam sie jak go policzą bo dostałam list z pracy, ze wezmą pod uwagę 8tyg włącznie z tygodniem kwalifikacyjnym (tydz kwalifikacyjny to 15 przed urodzeniem) czyli czas gdzie zmniejszyli mi chorobowe na 250£ mc jak z tego wylicza mi macierzyński to sie zapłacze, w poniedziałek bede dzwoniła do HR

@Shaer nie jest tak zle, ja miałam jedno badanie krwi, żadnego badania ginekologicznego, 2 usg, i nawet raz nie została sprawdzona moja waga [emoji16][emoji122]

Udanego weekendu

Ja zaczynam dzis 23 tydzien i pakowanie do Pl

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana obawiam sie ze wylicza Ci z tych 250:( czytalam ostatnio na ten tamat niestety chyba ze sa jakieś kruczki prawne.
Jakbyś zostawala w uk to bym Ci poradzila po tax credits składać podanie. Bo przy takim obnizeniu zarobkow napewno cos bys dostala. Jak Ci sie chce to mozesz iść do lokalnego citizenship advice beauro i zapytac o porade co robić.

@Czoperka no właśnie ja tak robiłam jak ty I miałam wieczne zapalenia, grzybice I inne swinstwa. Lekarz powiedział wprost, wszystko co zostaje wilgotne I uzyeamy tego na drugi dzień jest miejsvem namnazania swinstwa, tylko jednorazowe rzeczy albo dac wyschnac. U mnie rozwiazalo sprawe praktyczmie calkowicie.

reklama
Do góry