aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Napewno witamina c, moja mama bierze właśnie na pekajace naczynka, witamina d zwieksza wchłanianie wapnia wiec też powinna wzmacniac naczynia o ile dobrze kojarze.Co do ciuchów ciążowych to ja też kupuję tylko dół - spodnie, legginsy. Ostatnio właśnie upolowałam w lumpku HM w moim rozmiarze, ale jeszcze ciut za duże. Góra to po prostu ciuchy oversize których i tak mam mnóstwo. W jesieni koszule, w zimie swetry. Jedyne co to będę musiała skombinować jakąś kurtkę zimową / płaszcz. Bardziej będe inwestować w ciuchy do karmienia, bo o ile latem jest łatwo w bluzkach na ramiączkach, o tyle zimą te bluzy i swetrzyska są niewygodne do karmienia.
Danutka, poza wspomnianym świetlikiem i rumiankiem jeszcze sól fizjologiczna do przemywania przychodzi mi do głowy.
Aniay, możliwe. Ja po prostu rzadko miewam infekcje intymne, w życiu miałam może ze 3 razy.
Dziewczyny, czy pękają Wam naczynka na nogach? Bo ja mam kilka pamiątek po pierwszej ciąży i teraz widzę, że też mi pękają. Próbowałam znaleźć jakieś info czy da się temu zapobiec, ale wyczytałam że to głównie kwestia genów. Ciąża oczywiście się dokłada, podobnie jak ekspozycja na słońce czy siedzący tryb życia. Gdzieś ktoś polecał suplementację wit C, D i K. Wiecie coś więcej?
A ja sie nudze jak mops w pracy.... Piszcie cos