reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Malina
Ta matka jest z nimi sama, bo ojciec pracuje w Norwegii na platformie. Najstarszy chlopiec ma silny autuzm. Ale faktem jest, zejak matka ryknie to od razu dzieciaki chodza jak w zegarku. Inaczej by nie ogarnela

reklama
A wyszło wam coś czy poprstu tylko sprawdziliście i się okazało że się domkneła ?
Wyszło, że ta niedomykalność jest tak minimalna, że ok. 90% populacji z tym żyje. Sprzęt jest już tak dokładny, że potrafi wykryć fizjologię organizmu, o której nie mieliśmy pojęcia. Nawet nam nie zlecono dalszej kontroli.

Dziewczyny ja was staram sie czytac codziennie ale jak nie mam nic inteligentnego do napisania to nie zasmiecam [emoji6] gratuluje wam wizyt i zdowych synkow i coreczek. U mas wszystko ok. Rosniemy pomalu. Dwa dni temu poczulam pierwsze ruchy maluszka [emoji7] dzis znow troche sie ruszalo.... uczucie meeega. Gorace buziaczki dla was i milego weekendu [emoji6]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam

Ja przez to lezenie to zamulam strasznie:/ niemam na nic sil,nawet na intensywniejsze pisanie:/ czytam Was na bierzaco;)

Milego dnia, bo ja juz doly lapie od tego lezenia... 3/4 dnia sama siedze ehhhh nie smece juz wam.

@julia0903 od tego również jesteśmy, żeby nam smęcić. To zawsze troszkę pomaga :)

A mnie dzisiaj maluch obudził. Wiercił się w brzucholu jak nigdy. Jeszcze nie czułam go tak intensywnie :-D Tylko zastanawiam się, czy to normalne. Bo do tej pory nie był zbyt ruchliwy, a dzisiaj wiergolił się dobre pół godziny (z małymi odstępami).

Ja wyglądam jak mała orka, więc się nie przejmuj;)
Na ostatniej wizycie wazylam 84 kg :errr: A obwód brzucha mam cos koło 118 także spoko,żadna z Was mnie pewnie nie przebije.
Ja zostałam z nadwagą po 2 ciąży.Przed pierwszą wazylam 52 kg,przytylam 20.Przed druga 49,5 przytylam 25 i juz mi nie zeszło :hmm:
Nie chce nawet mylec ile będę ważyć w tej ciąży przed porodem :no:
Ale aktualnie nic nie mogę z tym zrobić,więc dla świętego spokoju to olewam.A po porodzie biorę się ostro za siebie:)
Muszę w końcu zacząć wyglądać jak człowiek.

Ja też jestem tych tyjących :( W pierwszej ciąży ważyłam 58kg i przytyłam 27 kg, zeszłam do 63, ale w drugiej przytyłam 30 kg i zeszłam do 67, teraz mam już 72kg na liczniku i nawet nie chcę myśleć jak to się skończy. Najgorsze, że siostra mojego M, która jest fizjoterapeutką powiedziała, ze nie powinnam intensywnie ćwiczyć zaraz po porodzie (do 3 miesięcy), bo zaburzę prawidłowe obkurczanie się macicy i mogę sobie uszkodzić jakieś tam mięśnie. Dodatkowo mogę mieć problem z trzymaniem moczu. Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

ja tylko słyszałam że po cesarce trzeba dłużej odczekać a normalnie to jak lekarz pozwoli. mój lekarz powiedział że nie widzi przeciwwskazań do ćwiczeń już na popologowej wizycie a byłam po cc. wiadomo tylko ze nie jakoś intensywnie i nie brzuch

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do tycia w ciazy to ja mam jakis kilogram na plusie.
Z corka startowalam z waga 55kg doszlam do 76kg...21 kg przytylam, troche za duzo...
Teraz tez startowalam z waga 55kg i zobaczymy jak to sie potoczy;) po ciazy z corka nie cwiczylam jakos intensywnie i z czasem sama wrocilam do swojej wagi...ale teraz zdaje sobie sprawe ze wiek juz nie ten hihi[emoji6]

Dziewczyny wyprzedaje rzeczy po corce, moze ktoras zainteresowana? Od niemowlaka do roz. 122.
Jakby ktora byla zainteresowana piszcie priv;)
Mam tyle kartonow.
Kombinezon, Kurtki zimowe,kurtki na jesien, plaszczyki, kamizelki, sukienki i spodnie, krotkie rekawki i inne rzeczy w roznych rozmiarach.

Właśnie szwagierka mi powiedziała, że jak urodziła (10 lat temu), to pielęgniarka przez kilka godzin odradzala jej nakarmienie dziecka. Urodziła rano, a wieczorem dziecko kwiliło, więc zapytała się pielęgniarki, czy nie powinna jej nakarmić. Ta ją wyśmiała i powiedziała, że po pierwsze przecież ono dopiero co się urodziło, więc jak może być głodne, a po drugie ona nie ma jeszcze nawet mleka tylko siarę, to czym ona chce ją karmić. Nie wydaje wam się to dziwne, żeby nie powiedzieć chore. Biedna nakarmiła córeczkę w nocy po kryjomu, żeby nie słuchać głupich komentarzy. :crazy:

reklama
Do góry