reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
za tydzień mam wizytę bo muszę przyjść z wynikami badań i pewnie zrobi mi usg.ja mam wizyty ci 3-4tyg i za każdym razem mam usg.jak na razie miałam w 13 15 19 i 22tyg czyli wczoraj.nie wiem czy się da operować jakby co bo po prostu powiedział że trzeba obserwować czy nie przeszkadza ona dziecku ale podobno bardzo rzadko tak sie dzieje.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Anula0000 moja córka też miała podcinane wędzidełko nic strasznego :)
Aniay octanisept też jest dobry na pępek u nas po tygodniu odpadł bez żadnych komplikacji

Znawcą nie jestem ale wydaje mi się że powinnas usg mieć robione częściej. Przynajmniej co 1-2 tygodnie.
zapytam się go za tydzień ale to taki typ lekarza co dmucha na zimne więc akurat mój M mu bardzo ufa. na pewno będę szła na filmik z usg do innego lekarza to też się go o to zapytam.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Martyna a w jakich odstępach masz robione USG? I czy w razie jakby dzialo się cos zlego można to operować jeszcze w ciąży? Ja mam kolejna wizyte u gin we wtorek, ale podejrzewam ze bez usg bo 16 mam prenatalne. Badanko przypada na 24tydz +2dni podejrzewam że lekarz umówił mnie tak późno ze względu na tłuszczyk na moim brzuchu. Ja już przytyłam 8kg :( . Mam 170cm i 88kg okropnie się czuje nigdy tyle nie ważyłam chlip chlip

Ja wyglądam jak mała orka, więc się nie przejmuj;)
Na ostatniej wizycie wazylam 84 kg :errr: A obwód brzucha mam cos koło 118 także spoko,żadna z Was mnie pewnie nie przebije.
Ja zostałam z nadwagą po 2 ciąży.Przed pierwszą wazylam 52 kg,przytylam 20.Przed druga 49,5 przytylam 25 i juz mi nie zeszło :hmm:
Nie chce nawet mylec ile będę ważyć w tej ciąży przed porodem :no:
Ale aktualnie nic nie mogę z tym zrobić,więc dla świętego spokoju to olewam.A po porodzie biorę się ostro za siebie:)
Muszę w końcu zacząć wyglądać jak człowiek.

reklama
Znowu musiałam nadrabiać, dużo się dzieję, super, że w większości pozytywnie.
Po pierwsze chciałam pogratulować dorodnych siuronków i ślicznych dziewczynek!!!

Co do ryków w przedszkolu to proponuję, żeby dziecko odprowadzali tatusiowie- mniej nerwowi i emocjonalni od kobiety w ciąży i zazwyczaj też mniej z dzieckiem emocjonalnie związani. Pociechy doskonale wyczuwają nasz wisielczy nastrój i próbę powstrzymania łez na siłę, no i oczywiście reagują jak reagują. Informujcie, kiedy przyjdziecie po dziecko, np po obiedzie, czy po leżakowaniu i dokładnie wtedy przyjdźcie, bo inaczej dziecko przestanie ufać i będzie lipa.

@Marcje masz śliczne paznokcie!!!

@betina79 od 3 dni męczy mnie to samo, to rwa kulszowa, mnie czasem łapie również w stanie nie odmiennym. Byłam kiedyś z tym u ortopedy, zalecił rehabilitację i krioterapię. Teraz przykładam sobie do tyłka zmrożony woreczek żelowy i powoli przechodzi.

1 września za mną i dzięki Bogu!
W klasie u Jana na razie nikt nie zorientował się, że jestem w ciąży, u Popi w przedszkolu podobnie. Od paru dni cały czas ostro zapycham. Wróciłam do pracy po urlopie, już na cały etat, mąż pracuje teraz od 6 rano do 23, więc śmiało mogę powiedzieć, że wszystkie obowiązki spadły na mnie. Jestem przerażona, bo za chwilę dojdą zajęcia dodatkowe u dzieciaków, na które będę ich musiała rozwozić.
W tak zwanym międzyczasie byłam na zakupach wyprawkowych, w H&M, Zarze i w lumpkach. Kupuję to co mi się podoba, nie do końca racjonalnie. Mam sporo spodenek typu baggy, śliczne bluzeczki, ogrodniczki, trochę śpiochów i bodziaków. Postaram się wrzucić foto później.
Z gabarytów "chciałabym kupić cocoona baby, drogie jak cholera ale może się uda, kupiłam kombo beaba- wanienka, stelaż, przewijak, leżaczek- oczywiście używane, planuję kupić kołyskę kolcraft, poduszkę do karmienia la millou Kura babci Dany, pościel follow me tej samej firmy, może jakąś huśtawkę bujaczek zobaczymy. Video niania aventu i fajne amerykańskie łóżeczko mam jeszce po dzieciakach. Planuję tylko zmianę koloru;)

5.09, w naszą rocznicę ślubu będę miała drugie połówkowe, mam nadzieję udane. Trzymajcie kciuki.

Do góry